RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1571|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問師兄 $5000 - $8000 BUDGET有乜航拍機選擇?

jerry903 發表於 2013-4-15 01:47:12 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
之前買左部ar drone 2.0, 玩玩下覺得可控距離太短, 又成日斸線.玩到冇乜引.
而家想買過另一部機, 暫定預$5000- $8000 BUDGET 我想睇下師兄有咩好機介紹下. dji phantom連cam會唔會係一個好既選擇呢? 唔該晒.
solaris8x86 發表於 2013-4-15 10:23:40 | 只看該作者

所以我一直叫其他ching唔好加入玩AR Drone.... 改完機變成巡航機就係$5000-$8000. 但對你黎講已經太遲,
一於去馬DJI啦, 200米無走雞。
 樓主| jerry903 發表於 2013-4-15 22:52:07 | 只看該作者
多謝晒solaris8x86既答覆.

當初買DR DRONE都係因為可以用IPHONE/IPAD CONTROL好似好新鮮. 玩落先知道手感唔岩自己,好難控制. 咁我都係等新果架DJI. 有冇師兄有其他推介呢?
raytang 發表於 2013-4-15 23:49:51 | 只看該作者
大小通吃 DJI Phatom 啦

登錄/註冊後可看大圖
solaris8x86 發表於 2013-4-16 00:08:34 | 只看該作者
jerry903 發表於 2013-4-15 22:52

當初買DR DRONE都係因為可以用IPHONE/IPAD CONTROL好似好新鮮. 玩落先知道手感 ...

Freeflight死咗後, 取而代之既AR Race 2已經無咗Accelerometer Mode.
solaris8x86 發表於 2013-4-16 00:09:27 | 只看該作者

當初買DR DRONE都係因為可以用IPHONE/IPAD CONTROL好似好新鮮. 玩落先知道手感 ...

Freeflight死咗後, 取而代之既AR Race 2已經無咗Accelerometer, 只剩下Joypad mode. 玩起黎都無咁有形架喇。
solaris8x86 發表於 2013-4-16 00:09:37 | 只看該作者

Freeflight死咗後, 取而代之既AR Race 2已經無咗Accelerometer, 只剩下Joypad mode. 玩起黎都無咁有形架喇。