RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kkchung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我也初部完成了 CSO-ONE 安裝

cc4321 發表於 2013-4-6 18:57:36 | 只看該作者
kkchung 發表於 2013-4-5 19:52
你可 Wechat 問問他。不用理他寄了未直接去拿快些。

因為拍攝下用的光質色溫不同,所以有出入情況。 ...

我住屯門,交通費太貴,無必要都好小出旺角,又係佢係之前個post度話如果大家唔方便去拎可以pm地址比佢,pm佢問佢收唔收到我地址話收到,但之後再pm佢三/四次都無回覆,估唔到得個講字無信用,好失望,係佢產品有問題,係佢話會寄比我,唔係我專登找佢麻煩
好以比人呃咁,純粹無聊發洩下,無其他意思,我只係針對事而唔係針對人,請師兄們手下留情
Noir.KAZE 發表於 2013-4-6 22:20:39 | 只看該作者
買之前都知CSO唔係大品牌到可以搵幾個人做客服ga啦
等下嚕,又唔係得你一個出事,都要d時間處理下呱
sykwok 發表於 2013-4-6 22:29:34 | 只看該作者
連連續續幾日假期,
郵政問題吧.
比啲耐性
 樓主| kkchung 發表於 2013-4-6 22:36:44 | 只看該作者
cc4321 發表於 2013-4-6 18:57
我住屯門,交通費太貴,無必要都好小出旺角,又係佢係之前個post度話如果大家唔方便去拎可以pm地址比佢,pm佢 ...

我今天已直接幫你 XYZ 安頭
 樓主| kkchung 發表於 2013-4-7 03:33:49 | 只看該作者
GigaRacer 發表於 2013-4-6 00:34
KK c hing, have you heard any other color they will offer?  I like to see black   

My xray is alm ...

聽他有說過其他顏色,但不清楚是什麼色及只是特別做給外地。CSO-ONE 波箱底座及分體臂碼不能直接用在 X-Ray T4 上,要連底板也改掉。油壓現在有黑色可和 X-Ray T4 共用。
cc4321 發表於 2013-4-7 09:09:18 | 只看該作者
kkchung 發表於 2013-4-6 22:36
我今天已直接幫你 XYZ 安頭

唔該你先kk師兄,睇黎佢真係當無左件事,依家又到傘齒有問題
 樓主| kkchung 發表於 2013-4-7 13:17:55 | 只看該作者
cc4321 發表於 2013-4-7 09:09
唔該你先kk師兄,睇黎佢真係當無左件事,依家又到傘齒有問題

他公司得一個人現在忘到什麼也弄亂了。由其是這次代工的廠家 QC 很不平均,現在他自己回來再 QC 過車子及加回零件。我相識他二十年,他平常很小會上論壇,所以我看到有問題時也會主動回給他看能否幫幫到。傘齒之前測試好沒事,但出貨時廠家把數據加高了所以這樣。
sleepyleung 發表於 2013-4-7 13:43:39 | 只看該作者
各位大大,邊間商店可以買到CSO,最好去那間買丫,我心動了
RC881 發表於 2013-4-7 21:15:09 | 只看該作者
今日無雨落去JV玩車仔 , 玩到last一排電見有C兄試新車CSO-1 , 見過實物都唔錯 , 如果QC可以做好D , 說明書可以清晰些少就更好 , 因為聽到CSO-1車主對說明書有彈無讚 , 齊體咁計 , $18xx 有如此高性能的車架 , 性價比算很高了
telamon 發表於 2013-4-7 22:07:28 | 只看該作者
之前大減齒起毛其實問題不大,玩一排電左右就發現問題自動解決
RC881 發表於 2013-4-7 23:07:08 | 只看該作者
telamon 發表於 2013-4-7 22:07
之前大減齒起毛其實問題不大,玩一排電左右就發現問題自動解決

C兄你係今日試新車的CSO-1車主 ?
anthony_wg 發表於 2013-4-8 13:18:26 | 只看該作者
cc4321 發表於 2013-4-6 18:57
我住屯門,交通費太貴,無必要都好小出旺角,又係佢係之前個post度話如果大家唔方便去拎可以pm地址比佢,pm佢 ...

師兄, 不妨裝上去, 中速空轉, 已經冇晒毛毛.

唔知師兄有冇我呢個動作. 砌好架車後, 我都會比架車車中速空轉數起碼分鐘 (NO TURBO), 行順 BEARING, 讓齒輪磨合. 整架車車會順好多, 而且架車會講返比你知有咩地方出現磨擦.

恕小弟直言, 玩的玩意, 大減也是數十餘元, 出一次旺角就搞掂的事情, 算很小的事. 要燃起自己精神, 不值得呢.
seasky 發表於 2013-4-8 13:58:46 | 只看該作者
anthony_wg 發表於 2013-4-8 13:18

唔知師兄有冇我呢個動作. 砌好架車後, 我都會比架車車中速 ...

師兄好提意喎!

幾十蚊對個個人有唔同意義, 可能別一位師兄嘅幾十蚊仲有其他地方需要呢.
應洗則洗, 但慳得就慳都好嘛~

anthony_wg 發表於 2013-4-8 15:09:44 | 只看該作者
seasky 發表於 2013-4-8 13:58
師兄好提意喎!

幾十蚊對個個人有唔同意義, 可能別一位師兄嘅幾十蚊仲有其他地方需要呢.

非常同意.
mickybruce2006 發表於 2013-4-8 15:58:38 來自手機 | 只看該作者
波板糖 發表於 2013-4-5 16:29
首先多謝KK 師兄分享,我有幾個對這車出現嘅問題,是否我砌錯!?

*個SERVO 拉杆是否真的這樣斜角度,怎麼搞都 ...

kkchung 師兄,請問cso 用唔用到Aplus 电架㗎?謝謝。
cc4321 發表於 2013-4-8 17:54:55 | 只看該作者
anthony_wg 發表於 2013-4-8 13:18

唔知師兄有冇我呢個動作. 砌好架車後, 我都會比架車車中速 ...

我出唔到去有好多原因,錢係問題返工時間都唔容許我隨時出得去,尋日老細已經覆左我,我都講左唔出去拎原因,件事完左,大家講返部車
 樓主| kkchung 發表於 2013-4-8 18:02:13 | 只看該作者
mickybruce2006 發表於 2013-4-8 15:58
kkchung 師兄,請問cso 用唔用到Aplus 电架㗎?謝謝。

安頭說底板有多做了一組孔位可用到 Aplus 電架。
sean2012 發表於 2013-4-8 18:21:17 | 只看該作者
kkchung 發表於 2013-4-8 18:02
安頭說底板有多做了一組孔位可用到 Aplus 電架。

KK 兄Aplus 聽講係本地牌子某高手出品是嗎?
sleepyleung 發表於 2013-4-13 21:03:40 | 只看該作者
CSO 我好有誠意地買了,但是車本身大至上冇問題,我行衰運開始了,因為合車零件唔齊,行了3次想去換,店長都拿不到,第二次還下大雨,我滑到了,整親本人隻腳,真气死人 (,點解唔開1合新車,張零件補回給我)   欠18013, 1對,欠18033. 1對, 18030,1粒,4mm介子1粒,我唔想再行,放過我啦
IBM 發表於 2013-4-13 21:20:48 | 只看該作者

對於師兄的遭遇, 真是深表同情, 希望你隻腳和你架車車都可以盡快痊癒