RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2859|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手求教,Walkera V120D02S

imckit 發表於 2013-2-9 20:23:01 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

新手想買E隻機,請問Walkera E隻機好唔好,香港邊遁買比較平,零件難唔難搵
DEVO 10 同DEVO 7有咩分別,同埋如果想轉新機可唔可以同返個遙控??,,,,THX!!!
R8fky 發表於 2013-2-10 17:16:47 | 只看該作者
依隻機幾好的有很人玩但新手玩会比較冒險左啲要小心啲先得如果唔係就整多過玩
devo 10 可能會好一點卦, 可以只要係walkera嘅機, 應該冇問題.
我都只係一名新手,沒什麼可指教你因為我也不太識. 自己看多啲
聽多啲, 問多啲慢慢學啦‧大陸淘网有或香港賣這類模型的都應該有,自己揾下啦
ThomasZ 發表於 2013-2-10 21:26:25 | 只看該作者
呢架機120級, 比其它華記100級的細機如MINI-CP或SUPER-CP等大DD, 佢行單摩打軸傳至尾槳,構造會比100級那些雙摩打的細機複雜少少, 但如有玩開遙控車的話又唔係難整, 都OK的。
聽說DEVO10性價比最高, 要靚要方便就8S,  華記應該係呢兩支最多人用, 錢太多就12S啦。
ThomasZ 發表於 2013-2-10 21:33:53 | 只看該作者
不過我覺得MASTERCP易飛好多, 有大機的定, 又有細機的方便,但仲平過細機。雙摩打構造又簡單。
但新手玩呢架一定要小心, 俾佢打中都幾金的!
 樓主| imckit 發表於 2013-2-10 23:40:18 | 只看該作者

我就係怕尾摩打易死
個控係咪唔可以玩其他機?,就算換接收器都唔得??
 樓主| imckit 發表於 2013-2-10 23:46:11 | 只看該作者

同埋佢個充電器可唔可以用手機尿袋黎充???
如何控制直昇機做3D飛行動作
THX
ThomasZ 發表於 2013-2-11 10:26:22 | 只看該作者
imckit 發表於 2013-2-10 23:46
同埋佢個充電器可唔可以用手機尿袋黎充???
如何控制直昇機做3D飛行動作
THX ...

可以的,但尿袋充幾粒就乾了吧。DEVO該對應WALKERA接收和機子沒問題。
尾摩打先好,只係高手玩花式時無咁靈活吧?
照說明書設定,將支控拍去特技飛行模式便可飛3D。
 樓主| imckit 發表於 2013-2-11 10:45:29 | 只看該作者

紅色果隻係唔係舊版,我見D鋪得返青色
V120D05同V120D02又有咩分別???THX
cheukkelvin 發表於 2013-2-11 18:28:36 | 只看該作者
Devo 10啦!可以刷deviation rom, 玩埋dsm2
ThomasZ 發表於 2013-2-11 19:51:31 | 只看該作者
imckit 發表於 2013-2-11 10:45
紅色果隻係唔係舊版,我見D鋪得返青色
V120D05同V120D02又有咩分別???THX

新版都有紅綠二色, 可能華記太多機紅色, 所以綠色多人要D吧。
其實紅色比較好, 綠色機飛近樹林或草地並不起眼。
D05無研究, 應該少D人玩。
你本身有差電機又識砌模型的話, MASTERCP啦,易控好多又平好多, 或者V450D03差不多價錢但大幾倍,體積越大樂趣越大