RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3408|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

60Beat GamePad - Flying a AR Drone 2.0

simon540 發表於 2013-1-31 09:57:49 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
好似打機咁
http://www.youtube.com/watch?v=YhxrIhu4GyY

http://www.youtube.com/watch?v=m0IYpCCFRrQ
Bannytwm 發表於 2013-1-31 11:04:03 | 只看該作者
Where can I get this and also can play in version 1 pls
solaris8x86 發表於 2013-1-31 11:13:55 | 只看該作者

fat_fat_cat 發表於 2013-1-31 23:25:13 | 只看該作者
I also want to know where I can get....
piano 發表於 2013-2-1 02:41:42 | 只看該作者

其實吾難亦吾係新奇事物,甚至吾洗買佢套咁肉酸嘅控。1.你如果屋企有PS3,2.你用緊Galaxy S3或者note 2 電話,3.肯比幾十蚊上google play 買個app叫ARdrone Flight Pro,咁就玩得。ARdrone Flight Pro 同埋Samsung Galaxy 3或者note 2巳經內置六軸 gamepad controller driver,即係你屋企部PS3個手掣,只要用USB 線將PS3 手掣連接Samsung Galaxy 3或者note 2,再用ARdrone Flight Pro (即係吾用原裝免費個 FREE FLIGHT 2.0)黎操控就得。我巳經咁樣飛左大半年,事實係好過喺mon度捽黎捽去,希望鞤倒你。不過我巳經玩厭左最新玩法將會係用我支JR DSX9黎飛ARDrone。
Bannytwm 發表於 2013-2-7 22:58:23 | 只看該作者

Ching 我想問問其它USB手製配note2可否玩到,是否用OTG連接,而你講的app内是否可設定手製,thx
piano 發表於 2013-2-9 00:51:06 | 只看該作者
Bannytwm 發表於 2013-2-7 22:58
Ching 我想問問其它USB手製配note2可否玩到,是否用OTG連接,而你講的app内是否可設定手製,thx ...

1/.理論上所有六軸gamepad 都應該得, 但我冇試過。2/.係,買條otg照插就得。3/.可以,ardrone flight pro入面有key mapping任你自己set,仲有deadzone,sensitivity等joystick setting 比你任set。
piano 發表於 2013-2-9 01:01:57 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2013-2-9 10:03:17 | 只看該作者

Bannytwm 發表於 2013-2-9 14:47:42 | 只看該作者
piano 發表於 2013-2-9 00:51
1/.理論上所有六軸gamepad 都應該得, 但我冇試過。2/.係,買條otg照插就得。3/.可以,ardrone flight pr ...

Thx Ching
法修 發表於 2013-2-9 17:51:35 | 只看該作者

好正呀,攪到我都想買架駁電話加手制玩
法修 發表於 2013-2-9 17:54:25 | 只看該作者
piano 發表於 2013-2-1 02:41
其實吾難亦吾係新奇事物,甚至吾洗買佢套咁肉酸嘅控。1.你如果屋企有PS3,2.你用緊Galaxy S3或者note 2 電 ...

第一代用唔用到呢?
piano 發表於 2013-2-9 18:02:24 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2013-2-9 10:03
靚!:):)

Thanks
LamaV3 發表於 2013-2-9 19:35:11 | 只看該作者
piano 發表於 2013-2-1 02:41
其實吾難亦吾係新奇事物,甚至吾洗買佢套咁肉酸嘅控。1.你如果屋企有PS3,2.你用緊Galaxy S3或者note 2 電 ...

Piano兄, 請問點樣可以用到DSX9玩到AR Drone 2.0呀??
我用緊 DX7s行DSM2/DSMX可以嗎??
謝謝
piano 發表於 2013-2-10 02:10:08 | 只看該作者
法修 發表於 2013-2-9 17:54
第一代用唔用到呢?

應該吾得,ARdrone Flight Pro 並不支援ARdrone 1.0。唯有兩個方法,1.先俾錢買個叫Sixaxis Controller 嘅 app 然後要Root 埋部 note 2 ,再用番Free Flight 泥玩,但注意:Sixaxis 個app 講明未必部部機得,要用佢另一個app check 左先,叫Sixaxis Checker。第二個方法簡單,買過部2.0 正過1.0 好多架。反正睇佢仲出緊配件比2.0,睇黎法國佬吾會出3.0住掛。
piano 發表於 2013-2-10 02:18:43 | 只看該作者
LamaV3 發表於 2013-2-9 19:35
Piano兄, 請問點樣可以用到DSX9玩到AR Drone 2.0呀??
我用緊 DX7s行DSM2/DSMX可以嗎??
謝謝 ...

英國佬出左份接收要190英鎊,好評甚多,美國仔跟住出埋80美金,但吾知好吾好,不過我都照訂,做蛇年第一隻嘅白老鼠。兩個都係行DSM2。想做英國定美國白老鼠就自己諗啦要嘅話我先再揾番條link比你。
gogo 發表於 2013-2-10 09:52:46 | 只看該作者
piano 發表於 2013-2-10 02:18
英國佬出左份接收要190英鎊,好評甚多,美國仔跟住出埋80美金,但吾知好吾好,不過我都照訂,做蛇年第一 ...

Mr piano........i hope u can show us the link......thx very much
gogo 發表於 2013-2-10 12:08:33 | 只看該作者

can i see the back side??
piano 發表於 2013-2-12 02:25:44 | 只看該作者
gogo 發表於 2013-2-10 09:52
Mr piano........i hope u can show us the link......thx very much

徇眾要求,英國老鼠葯http://www.dronetec.co.uk/,美國老鼠葯http://www.ebay.ca/itm/ws/eBayIS ... rvr_id=443704403357

毒死冇命賠
piano 發表於 2013-2-12 02:28:05 | 只看該作者