RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kkchung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[電變專區] Speed Passion 電子變速器玩家專區:

車仔妙 發表於 2013-7-21 16:37:23 | 只看該作者
Thank you Thank you KK C hing! that means the Nimh not enough support the system right?
lailcm 發表於 2013-7-21 19:16:58 | 只看該作者
唔好意思kkchung!我所指的7至11項設定,即係Hybrid boost內的5項,programe box 內的第七至11項!
 樓主| kkchung 發表於 2013-7-21 19:32:50 | 只看該作者
車仔妙 發表於 2013-7-21 16:37
Thank you Thank you KK C hing! that means the Nimh not enough support the system right?

兩類電池在有負載下電壓降情況很不同。先把鋰電池低電壓保護停用,再玩玩看應會玩的長時間一些。
 樓主| kkchung 發表於 2013-7-21 19:33:33 | 只看該作者
lailcm 發表於 2013-7-21 19:16
唔好意思kkchung!我所指的7至11項設定,即係Hybrid boost內的5項,programe box 內的第七至11項! ...

http://www.speedpassion.net/uplo ... re_instructions.pdf
tsfai 發表於 2013-7-21 19:41:19 | 只看該作者
kamwai 發表於 2013-7-18 21:43
問題未解決.各師兄可給我一些意見?重有我用個好盈9t冇感摩打黎試有冇關係?謝謝各位!
...

可否試下重設中位。
kamwai 發表於 2013-7-21 21:41:51 | 只看該作者
kamwai 發表於 2013-7-16 07:57
想問下剛剛買咗pro 140a.但set完中位後前後波掉轉咗,禁我就在mt4 ch2處轉去rev.(我睇說明書話rev futaba o ...

問題已解決.多謝各師兄
想玩車 發表於 2013-7-25 17:17:35 來自手機 | 只看該作者
買左個V1.0 140A電變在JV玩左一排電,自己出煙,攞返去車中X度整,當時買的時候問車X樂老細,如果懷左要整多久,洗唔洗整幾個月?X中樂就話整10日左右,但現在已一個月有多了,到底系SP間公司咁慢?定系間車仔舖咁慢呢?售后真系麻麻
ac306 發表於 2013-7-25 18:37:43 來自手機 | 只看該作者
我有兩個攞去整兩個星期到攞返,ok咖喎
想玩車 發表於 2013-7-26 07:54:03 來自手機 | 只看該作者
ac306 發表於 2013-7-25 18:37
我有兩個攞去整兩個星期到攞返,ok咖喎

C兄你系幾時整呀?系唔系SP剛剛開始果時?現在開始有人用,售後也變得唔好了,不過售後都系好盈最好,一寄比佢,唔洗一星期寄返個全新比我.
ac306 發表於 2013-7-26 08:38:07 來自手機 | 只看該作者
都係早兩個星期攞去你講果間早兩曰攞返個新
ac306 發表於 2013-7-26 10:17:29 來自手機 | 只看該作者
ac306 發表於 2013-7-26 13:50:31 來自手機 | 只看該作者
devilstar 發表於 2013-7-26 14:45:11 | 只看該作者
kkchung 發表於 2013-7-21 00:18
是否用  Zero Timing Software 限制賽用的 Reventon Stock Club Race ,應不支援 PC 上設定。

...

ESC是revention stock club race,但我唔連接esc,直接將program card連電腦都認唔到,跪求解決辦法,thx!
 樓主| kkchung 發表於 2013-7-26 16:26:31 來自手機 | 只看該作者
devilstar 發表於 2013-7-26 14:45
ESC是revention stock club race,但我唔連接esc,直接將program card連電腦都認唔到,跪求解決辦法,thx! ...

Stock club racr 應不支援 PC 上設定及轉換程式。
devilstar 發表於 2013-7-26 16:59:24 | 只看該作者
kkchung 發表於 2013-7-26 16:26
Stock club racr 應不支援 PC 上設定及轉換程式。

師兄,唔明, 我只係將program card連接電腦, 電變我係冇連接program card的
 樓主| kkchung 發表於 2013-7-26 17:22:23 來自手機 | 只看該作者
Program card 連上 PC 只是用來更新 program card 用。沒有什麼功能。先開 PC 上程式,然後按下  Program card 第三鍵及接上 USB線。PC 左邊會顯示選擇。
devilstar 發表於 2013-7-26 19:45:23 | 只看該作者
kkchung 發表於 2013-7-26 17:22
Program card 連上 PC 只是用來更新 program card 用。沒有什麼功能。先開 PC 上程式,然後按下  Program c ...

已試過呢個方法,就係認唔到個program card
 樓主| kkchung 發表於 2013-7-26 21:00:11 | 只看該作者
devilstar 發表於 2013-7-26 19:45
已試過呢個方法,就係認唔到個program card

(但又可以 update 到 program card 個 firmware,)<--- program card 接電腦只有這功能。
hkit 發表於 2013-7-28 22:57:46 | 只看該作者
kk兄,我買左pro 同5.0r mmm摩打齒比搭到9點幾,但系落場玩幾圈之後就變得好慢,閃橙燈
請問齒比系咪太恒
 樓主| kkchung 發表於 2013-7-29 02:04:10 來自手機 | 只看該作者
hkit 發表於 2013-7-28 22:57
kk兄,我買左pro 同5.0r mmm摩打齒比搭到9點幾,但系落場玩幾圈之後就變得好慢,閃橙燈
請問齒比系咪太恒 ...

我用 V3 5.0R 在跑 7.9~8.x 左右 。著橙燈把過熱保護停用,尤其是用 Stock 1 V20時。令外 Boost Active 不要太高, Boost Maximun 一般 140K 時用這齒比極速也不會太慢。