RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1539|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想玩飄移車 求ching建議!!

timothychoy 發表於 2012-12-13 22:38:39 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

睇過唔少ching都建議新手玩tt01,行過好幾次kws
都有D心郁諗住買tt01D RTR, 但係再睇左好多文都話好快會換
因為小弟budget唔多,都係預$2500鬆D(連控同其他電子野)之後再慢慢op下
電子野唔洗太靚,之後再執都可以,宜家都大機會買sakura d3 cs
希望各位師兄指點下應該點選擇,價錢方面係幾多到同埋如果買既話應該去邊間執電子野會好D?thx!!
qazxcvb24 發表於 2012-12-14 02:29:39 | 只看該作者

車呢樣野 平有平玩 電子野 我係大陸買 hw60a冇感套裝 人仔400 servo就用春天sm-s4408m 120人仔到 控就 gt3b 220人仔到 - -sakura d3 返來真係改金屬轉向同3折骨先囉 唔係一轉彎震到呢
 樓主| timothychoy 發表於 2012-12-14 02:38:46 | 只看該作者

ching係淘寶買??我見多人用好盈果d..
其實玩飄移對控既要求會唔會話高d架?gt3b我知係入門最基本既控咁濟,如果好少少既話有咩提議?
4pl果d就真係貴左d..
qazxcvb24 發表於 2012-12-14 02:43:13 | 只看該作者
我直接返大陸華強北買 控一係就用到最好 一係就最入門- -
 樓主| timothychoy 發表於 2012-12-14 02:45:39 | 只看該作者
qazxcvb24 發表於 2012-12-14 02:43
我直接返大陸華強北買 控一係就用到最好 一係就最入門- -

oic..你成set車大約幾錢到啊?宜家都係用緊同一個servo同摩打?
qazxcvb24 發表於 2012-12-14 02:52:14 | 只看該作者
係 春天servo 我用左2年了 都未壞  sakura d3 730hkd  hw60a冇感套裝 人仔400 servo 120人仔 控我本身用緊dx3r   淨車同電子野 唔計控 1300囉