RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5308|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Vbc,t3 2012定r1好?

sakura119 發表於 2012-12-10 07:12:13 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想換車請c hing比意見!
龜速車手 發表於 2012-12-10 07:55:52 | 只看該作者
T3 2012>Vbc>R1
Bleed.Kaga 發表於 2012-12-10 09:40:34 | 只看該作者
100% R1
有R1或S1,  先有好戲上, 神級點樣被推, 禽日見識到了, 好看好看, 哈哈哈
jf813 發表於 2012-12-10 09:42:30 | 只看該作者
VBC
felita 發表於 2012-12-10 14:01:44 | 只看該作者
T3 2012!

耐用啊!

chlderek886 發表於 2012-12-10 14:30:19 來自手機 | 只看該作者
T3 2012 x2! 坦克車
DicksonGlacier 發表於 2012-12-10 14:48:46 來自手機 | 只看該作者
TM E4RS II
sykwok 發表於 2012-12-10 15:14:41 | 只看該作者
如果全原裝計,
VBC好跑,造功及用料靚.
砌好就跑得.
T3 2012最實淨,
雖然車價已下調,
有些方面option咗會好好多,
如避震,原裝係膠油壓.
暢順及穩定性較遜.
要option變相車價變高.
但相信係三部車之中質素最好
走勢較穩定,適合新手
R1冇玩過.
淨係見到神級老師父都攪唔掂
相信小弟呢類新手都未必攪得掂
所以.....冇意見
 樓主| sakura119 發表於 2012-12-13 06:37:05 | 只看該作者
多謝各位c hing嘅意見
amgoption 發表於 2012-12-14 13:19:38 | 只看該作者
仲T3??? 應該出T4啦...
sykwok 發表於 2012-12-14 16:14:06 | 只看該作者

玩開車又唔介意車價平貴就梗係T4啦,
$2400 vs $3400,
不過手車未熟就T3穩陣過T4喇.
唔係話平少少就唔介意撞,
實情係T3真係硬淨好多
amgoption 發表於 2012-12-14 16:32:25 | 只看該作者
我只可以咁講... 我唔係新手.. 現咗車超過20年... 而且唔係HEA嘅, 只係我唔會去玩比賽..
回應你以上講.. 好似好啱, 不過咁耐以來我介紹過咁多人現車... 我真心講句..
如果想令一個人有心玩的話... 開架新車好, 仲要係新MODEL..
你地都要記住一樣嘢, 唔好成日先諗邊架車易爛, 邊架車係好撞D... 因為嚴格講, 冇一架可以撞,
一撞就唔該你去SET過佢...

點解一定要開架新MODEL好簡單... 如果新MODEL佢都玩得唔好的話... 其實已經輸咗
咁如果佢個人係OK的話... 手揸一架上一代嘅車.. 又係死..你知唔知我要SET咗幾耐架T3先追到T4呀?

咁如果講到話,, 其實冇咩所謂啦.. 有架車仔行下咁啫... 咁唔該.. 以上幾架都唔好出...
出架TAMIYA膠車算喇...

總括重點係... 唔係間間車廠都亂出車架... 要明白佢地做緊咩比緊D咩出MARKRT... 你作為一個顧客就會知道點解佢要有UPDATE... 要有新車..

所以... 車新, 首先係排除咗多一個疑問.. 到底車唔得定人唔得..
你話2400 VS 3400... 我可以100%同你講... 2400改D咩可以追到T4..?
絕對唔係1000嘅問題...
暴風超音 發表於 2012-12-14 16:43:15 | 只看該作者
amgoption 發表於 2012-12-14 16:32
我只可以咁講... 我唔係新手.. 現咗車超過20年... 而且唔係HEA嘅, 只係我唔會去玩比賽..
回應你以上講.. 好 ...

LIKE!!!!
sykwok 發表於 2012-12-14 17:49:00 | 只看該作者
amgoption 發表於 2012-12-14 16:32
回應你以上講.. 好 ...

師兄嘅講法小弟絕對同意,
小弟部T4一落地未set過已經比玩/set足一年嘅T3平均快0.3-0.5秒.
但因應樓主嘅目標............
我諗佢未必有準備用3千以上去入個車架
始終每個人嘅要求總會有多少出入
xray1980 發表於 2012-12-14 17:54:58 | 只看該作者
三辆车里推荐VBC,加1000有T4和BD7可选,TAMIYA的车越来越贵,车手请的太多,成本始终要消费者买单
amgoption 發表於 2012-12-14 17:57:12 | 只看該作者
所以.. 我都覺得應該要比D正確D嘅態度比大家了解一下..
車靚車新.. 先至可以有心機再好好咁玩落去..
如果一開始.. 唔高又唔低咁.. 又唔係走得好的話..
隨咗懷疑自己唔得定車唔得之外... 仲好易會令人失咗鬥志..
然後.. 就可能又有一個明明想好好玩車嘅人..
因為氣餒而放棄...
amgoption 發表於 2012-12-14 17:58:50 | 只看該作者
因為再講丫... 依家咩都貴.. 一架單車都講緊唔知幾多皮...
但RC呢? 原來PRO盡佢.. 一皮左右搞掂...
仲想點?
亞標 發表於 2012-12-14 18:00:19 來自手機 | 只看該作者
我比較支持樓主(新手)買t3做入門首選,t3是耐用與性能都中上的平衡之選,而且價錢也相當便宜,作為資深車手,也許t4比t3跑得更好,但娛樂為主既話,t3絕對超值!

如果樓主買左t3又有機會上jv一齊玩,我樂意替你set好架車,保證你不多花一毛錢可以走得好好!
Noir.KAZE 發表於 2012-12-14 18:31:41 來自手機 | 只看該作者
sykwok 發表於 2012-12-14 17:49
師兄嘅講法小弟絕對同意,
小弟部T4一落地未set過已經比玩/set足一年嘅T3平均快0.3-0.5秒.
但因應樓主嘅目 ...

Set得呢3部車應該都係因為價錢ga啦
新車之中除左T4,BD7同417 V5都好好跑,更加唔一定要玩T4
如果錢銀唔係問題,A700都唔錯

題目嗰3部,個人覺得T3同VBC都可取,R1冇玩過,唔評論
個人排位,VBC>T3>R1
sykwok 發表於 2012-12-14 19:09:38 | 只看該作者
Noir.KAZE 發表於 2012-12-14 18:31
Set得呢3部車應該都係因為價錢ga啦
新車之中除左T4,BD7同417 V5都好好跑,更加唔一定要玩T4
如果錢銀唔 ...

文少應該好清楚T3同VBC,
由T3轉VBC