RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: Jazz_Wan
打印 上一主題 下一主題
收起左側

執好野未, 執好就出發喇

ikesan 發表於 2012-9-24 00:22:04 | 只看該作者
心機之作!個人覺得烤令 (吾係擦鞋,亦冇必要擦鞋)。DIY絕對是RC的其中一大享受!繼續努力!
 樓主| Jazz_Wan 發表於 2012-9-24 01:40:30 | 只看該作者

DIY真係幾好玩, 其實呢架車個底都係積木車底
肥豬 發表於 2012-9-24 04:08:50 | 只看該作者
good car good design
肥豬 發表於 2012-9-24 04:09:47 | 只看該作者
ASARO 發表於 2012-9-23 22:02
錢就個個都有,睇下多定少!你唔駛緊張,我唔係同你講錢。我知你地大把。
睇黎你都唔明我講咩!我笑你咩 ...

bad guy
ASARO 發表於 2012-9-24 05:21:28 | 只看該作者
Jazz_Wan 發表於 2012-9-23 22:44
垃圾人人都有, 睇下平價垃圾定係有一陣銅臭未既垃圾, 你唔洗緊張, 我唔係明示或暗示你果d係銅臭垃圾,
睇黎 ...

算把啦!你估我剩係得部rc4wd咩,剩係得你有axial咩!
我係鐘意訂嘢呀你吹呀,我有個D嘢,你有咩,我用緊咩來玩都唔関你事呀,買左esc就要係呢度同你分享呀!你D智慧都幾高。
我如你所講係景品又點呀,你個D低級製作搵幾個垃圾公仔,搵架scx10切埋一堆,就最高尚啦
你幫你朋友出頭其實我唔介意,不過唔該你問清楚良仔先好喺度吠我!(當日我同良仔協議過,唔到你呢D外人講)講得衰啲講句!關你能事咩七頭
我裝完新嘢通常就真係落下街試下車,唔得呀?轆狗屎又點呀!唔抵得呀!
唔該你搞清楚先啦七頭!你當你自己部垃圾係真車、行左幾多公里,咩呀行咗幾多公里等於品質保證呀!唔好笑大人個口啦!
一講到錢D狗幾大反應,你記住我同你唔同架!你講(我係神就你係民)我話我係人你就係仔狗、一味剩係識得係度吠七頭吠多兩聲
ASARO 發表於 2012-9-24 05:25:27 | 只看該作者
Jazz_Wan 發表於 2012-9-23 23:46
老實講, 我都覺得唔靚, 不過我玩車唔係錫車, 成日反, 焊得靚真係好2斷, 講完 ...

你知道咪得囉,明知成日club4!你錯囉喎!燒得靚一樣可以好硬!只係你唔識姐
ASARO 發表於 2012-9-24 05:27:50 | 只看該作者
Jazz_Wan 發表於 2012-9-23 23:52
祂自以為永遠是對的

冇話邊個岩邊個錯,因為你以為自己識好能多
聶風 發表於 2012-10-2 14:17:50 | 只看該作者
Jazz_Wan 發表於 2012-9-23 20:07
有咩問題呢,我又唔係要賣呢架車?做得好唔好係我既事,
架車我拎黎撞的,做得咁好做咩?唔係好似你咁擺 ...

上網訂件OK丫,我成架車都係上網買零件砌出來,名乎其實係積木車
自問自己無時間&技術,我覺得有些功夫可以用錢解決就選擇用錢

不過買野最怕買著個爛燈盞,上網又好KWS又好,好多parts都係好睇唔好食
尤其是RC4WD波箱,唔洗攞上手,望一眼都知實乃硬野
其實大陸都有D廠出車仔野,質量係唔錯的,價錢平D,運費都慳唔少...

唔係話我好勁識買野,買完野都要出來行下山先知合唔合格,玩完整車了解下衰D乜,下次就會識買野

你問我架車總共砌左幾錢,只可以話好多,但我覺得值,玩咁耐架車都仲行得又無咩要換
 樓主| Jazz_Wan 發表於 2012-10-2 19:34:15 來自手機 | 只看該作者
聶風 發表於 2012-10-2 14:17
上網訂件OK丫,我成架車都係上網買零件砌出來,名乎其實係積木車
自問自己無時間&技術,我覺得有些功夫可 ...

唔好講到自己禁清高,講到自己識飛又點!我無出過去玩咩?我駛唔駛話比你知呀!你知幾多呀!話人見識少!

你應為我齊talk?都係既,都係你識,我唔識家啦!我玩Offroad唔係專家,唔通你係?係就講D說服人既說話!唔係講(實際要出來玩)我部車新淨,唔代表我部車係報景版!玩車跟本就唔需要分高底既,邊個新手邊個老手,邊個有錢邊個無錢個個都話自己係大師傅,玩得耐唔代表你識晒所謂學無前後,達者為先

我講個重點比你知!唔係一定要出黎玩,先叫做經驗!係咪—定要出黎玩,先等你認同呀!你估你講既野,又有幾多人認同.

哈哈,正呀呢段野
kamson 發表於 2012-10-4 10:46:41 | 只看該作者
Jazz_Wan 發表於 2012-10-2 19:34
唔好講到自己禁清高,講到自己識飛又點!我無出過去玩咩?我駛唔駛話比你知呀!你知幾多呀!話人見識少!

你應 ...

haha~old news
 樓主| Jazz_Wan 發表於 2012-10-4 22:53:07 | 只看該作者

你係香港?? 明天玩車??
kamson 發表於 2012-10-5 05:20:01 | 只看該作者
Jazz_Wan 發表於 2012-10-4 22:53
你係香港?? 明天玩車??

我今日買左D野想復活我D車.....點知成袋野漏左起小巴到
 樓主| Jazz_Wan 發表於 2012-10-5 06:45:08 | 只看該作者
kamson 發表於 2012-10-5 05:20
我今日買左D野想復活我D車.....點知成袋野漏左起小巴到

呢的咪叫做堅囉!