RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2293|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手請教相玩前驅車 ff03or m05 邊倍好?

lungng1817 發表於 2012-8-24 10:26:02 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新手請教相玩前驅車 ff03or m05 邊倍好?
william310 發表於 2012-8-24 10:41:15 | 只看該作者
FF03會好D , 因為可用磚電及圓電都可放得入 !
但現在要買FF03R , 因為是用牙差 !

M05是玩樂趣的 , FF03是玩性能的 !
ian0821 發表於 2012-8-24 11:25:39 | 只看該作者
FF03R  +1
Allan007 發表於 2012-8-24 13:13:27 | 只看該作者
FF03R +2
Tam 發表於 2012-8-25 15:08:07 | 只看該作者
如果玩街場唔改, ff03都ok. 但如果入場玩. ff03要大改先夠玩.要大改都唔平. 不如sakura ff
 樓主| lungng1817 發表於 2012-8-25 22:08:58 | 只看該作者
Thx 各位 Ching 咁 入埸玩FF03R洗唔洗大改?
kotaro2872 發表於 2012-8-25 22:39:46 來自手機 | 只看該作者
吾洗改不如直接買蛇頭;)
Allan007 發表於 2012-8-25 23:17:27 | 只看該作者

如果你要一部頂級戰車,咁你都係買蛇啦。但FF03R其實抵過部FF03Pro好多,除左個底兜,碳得既都跟晒碳料,Pro版一件碳料都無。R版又跟金屬臂碼,呢樣重要option Pro版又無。又跟TA06牙差,玩Pro版既師兄當年正路就用Spec-R豆腐牙差,三排電掃晒,我幾經艱辛,一波三折先最後用阿蘇屎牙差加TCX狗骨,叫做解決問題。重有跟埋塊唔打得都睇得既碳纖壓電板,仲有咩好投訴?

不過以我玩Pro版既經驗,R版都有以下值得改:
1) 將D波頭換晒六角波,再嚮D波cup上鑽個窿仔,方便裝拆。
2) Option金屬IFS fing下fing下果兩件野。
3) Option金屬呔尺加埋條碳纖橋。
4) Option servo 碼
全部都係用黎改善虛位,因為IFS實在太多缺點啦。

但改完之後,保證你仲有好多野不滿,會繼續改,搞得落黎又係一條蛇既價錢,咁又何必呢。

FF03比蛇好既地方都有一處,就係叫做密封波箱,唔駛玩完一排電撩一次牙。

我咁玩法無非都係想睇睇街車有無能力同其他廠車一拼。
wongbunny 發表於 2012-8-25 23:23:41 | 只看該作者
l蛇頭好d+2