RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5862|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想買traxxas stempede 4x4 vxl

Htse 發表於 2012-7-10 23:33:55 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想問下香港多吾多地方有呢個牌子買~ 我係香港未去過任何一間店所以吾知有冇得買.... 我想係香港買返架offroad 返外國玩, 我念我都只會考慮呢個牌子因為我怕係外國搵吾到parts.... 同埋師兄們有冇啲呢個牌子既其他off road 介紹下?
westcott 發表於 2012-7-11 01:59:17 | 只看該作者
我聽師兄講,買外國貨會是外國平啲.我請家人在香港代講都是香港貨,所以香港都是平啲.
 樓主| Htse 發表於 2012-7-11 07:31:07 | 只看該作者

traxxas咁出名我以為香港都會好普遍tim....我想係到買因為計埋稅外國真係貴左好多.....
jeffip97 發表於 2012-7-11 08:44:56 | 只看該作者
早牌traxxas 都好普遍,好多c兄都有部slash4×4 .系e家叫做謝左d . 我頭像哥部都系traxxas e-maxx 來 . 系香港買就觀塘RCMART 大把,上門pickup 重有discount
 樓主| Htse 發表於 2012-7-11 22:46:21 | 只看該作者
jeffip97 發表於 2012-7-11 08:44
早牌traxxas 都好普遍,好多c兄都有部slash4×4 .系e家叫做謝左d . 我頭像哥部都系traxxas e-maxx 來 . 系香 ...

可吾可以pm 地址個啲比我?  同埋有冇多幾間選擇? 我念緊stempede 4x4 定slash 4x4, 我係念住offlroad bashing 落水的~ 我睇好多reviews 話slash 個尾好多問題,同埋只係electronics 防水~ 架車本身係吾防水的, 師兄覺得我應該要邊架? 我都有念過e-maxx但太貴了~ 我呢架會係第一架offroad,同埋e-maxx行孖電架車本身又重啲~ 我怕我第一次handle吾黎~ 比多啲意見丫師兄><
jackyrc 發表於 2012-7-12 09:36:52 | 只看該作者
stempede 4x4 及 slash 4x4 是同骨架分別不大。問題同在。
如果E-REVO會好D,太大可買細1/16
gimsink 發表於 2012-7-12 10:12:20 | 只看該作者
粗跑首撰 Slash, 全天候防水, 至於 "架車本身係吾防水的" 依点你就问得有趣喇, 基本上所有车架上的物料都係唔怕水的, 只要電子嘢防水就 OK.
jeffip97 發表於 2012-7-12 13:38:47 | 只看該作者
地址可以睇e 道: http://www.rcmart.com/contact_us.php
Traxxas車就e道: http://www.rcmart.com/kits-traxxas-c-420_1196.html
Slash 4×4 同stempede 我就答唔到你,因為我無以上兩部車。但如果你話想防水,大腳車d 電子野rtr 跟嘅就得有刷版防水,無刷版嘅mamba monster 系唔防水。所以唔建議買
 樓主| Htse 發表於 2012-7-12 21:08:50 | 只看該作者
jackyrc 發表於 2012-7-12 09:36
stempede 4x4 及 slash 4x4 是同骨架分別不大。問題同在。
如果E-REVO會好D,太大可買細1/16

我覺得1/16太細我想要大呀.... 我念緊定係買e-maxx or e-revo brushed 之後再有錢先整brushless~ 你地又覺得點呢?
gimsink 發表於 2012-7-12 22:58:35 | 只看該作者
大E有刷唔係幾夠力, 但无刷版又唔防水, 要又快又防水都係 Slash 4x4 VXL版喇, 如果想大碌D就 E-maxx 有刷版.....
gimsink 發表於 2012-7-12 23:06:40 | 只看該作者
其實最正最霸氣係大E无刷, 行孖電, 快到旡倫, 不過太大架拎去玩抽到死吓死吓, 我之前新買玩左十次八次就賣左了, 而家主要玩 Slash 4x4.
 樓主| Htse 發表於 2012-7-13 01:32:28 | 只看該作者
gimsink 發表於 2012-7-12 23:06
其實最正最霸氣係大E无刷, 行孖電, 快到旡倫, 不過太大架拎去玩抽到死吓死吓, 我之前新買 ...

重吾重吾係一個太大問題, 我都有念過slash 4x4 但我真係對個外形冇咩興趣.... 如果我而家買有刷之後有錢再升無刷又可吾可行呢? 但我見無刷e-maxx 都係防水架喎...  如果我吾升無刷換啲勁啲既有刷馬達會吾會理想啲?
jackyrc 發表於 2012-7-13 01:37:58 | 只看該作者
回復 Htse 的帖子

ae SC10 4X4 比slash 4x4 好
jeffip97 發表於 2012-7-13 09:19:47 | 只看該作者
你嘅諗發都可行嘅 ....kershaw designs 有d比emaxx erevo 用嘅摩打, 可以用得翻系stock esc 道。再唔系就買住部有刷玩住先,遲d再換套hobbywing  brushless 落去。 個套system 系"splashproof" 頂到小小水嘅 .
jeffip97 發表於 2012-7-13 09:21:20 | 只看該作者
 樓主| Htse 發表於 2012-7-13 10:24:03 | 只看該作者
jackyrc 發表於 2012-7-13 01:37
回復 Htse 的帖子

ae SC10 4X4 比slash 4x4 好

我始終都係對short course racing 冇咩興趣><....
 樓主| Htse 發表於 2012-7-13 10:45:06 | 只看該作者
jeffip97 發表於 2012-7-13 09:19
你嘅諗發都可行嘅 ....kershaw designs 有d比emaxx erevo 用嘅摩打, 可以用得翻系stock ...

我都係咁念.... 因為我吾想買左架stampede 之後又遲啲走去買架e-maxx, 我見無刷版係用 mamba monster 2200kv ESC+ motor 係防水, 但我上網睇mamba monster 又吾係防水架喎? 如果我想升無刷 師兄又有咩好既combo 介紹呢~
Andrew168 發表於 2012-7-13 12:04:34 | 只看該作者
我有 traxxas t-max 3.3, 剛收了架 slash 4x4, parts rcmart 最齊,
剛星期一落 order 買 parts, 星期二上去拎, 冇野好講, 粗玩, 平玩首選, 冇投訴
 樓主| Htse 發表於 2012-7-13 13:23:29 | 只看該作者
Andrew168 發表於 2012-7-13 12:04
我有 traxxas t-max 3.3, 剛收了架 slash 4x4, parts rcmart 最齊,
剛星期一落 order 買 parts, 星期二上 ...

我而家order emaxx brushed今日去拎埋就算~ 我都係想搵架basher 吾係off road racer
jackyrc 發表於 2012-7-13 18:18:43 | 只看該作者
有刷E-REVO OR summit啦