RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: jythegreat
打印 上一主題 下一主題
收起左側

唔明

樓主| jythegreat 發表於 2011-9-6 23:34:26 | 只看該作者
Noir.KAZE 發表於 2011-9-6 23:38:57 | 只看該作者
jythegreat 發表於 2011-9-6 23:34
師兄,m11x好d定4pk好d呢?我15/16

um......其實......冇咩分別
我買果陣4PKS未出,4PK貴過M11X,同埋M11X少人用我先買
但係如果計埋要用返同一牌子既靚servo
咁4PK應該平少少,BLS551好似平過SRG-BL

如果用SAVOX,就冇咩所謂
 樓主| jythegreat 發表於 2011-9-6 23:45:24 | 只看該作者
Allan007 發表於 2011-9-6 23:31
我隻Savox1251同隻Futaba BLS531都係用Spektrum SR3100接收,感覺都係隻351快。不過考慮到價錢,隻1251算 ...

4pk唔係跟614嘅咩?

講真我唔會鬥車,買三支香都係貪佢靚仔(外國有d forum直頭話買嚟擺飾櫃唔會落地),所以我想買個靚仔servo,motor同esc襯返架車. 而家諗吓諗吓有d想法,架103照砌行白猪落場玩,另外買103或者trg hop-up件complete架111用嚟擺,得閑攞去d球場空地,冇乜可能撞到車嘅地方過吓手懚.

我係咪傻X咗
Allan007 發表於 2011-9-6 23:51:02 | 只看該作者
jythegreat 發表於 2011-9-6 23:45
4pk唔係跟614嘅咩?

講真我唔會鬥車,買三支香都係貪佢靚仔(外國有d forum直頭話買嚟擺飾櫃 ...

係窩,614先岩。
如果用黎供奉,直情駛唔駛買電子野?
不如真係砌左架103用黎跑下先,部三條一暫時keep住New-in-Box。
 樓主| jythegreat 發表於 2011-9-6 23:54:54 | 只看該作者
Noir.KAZE 發表於 2011-9-6 23:38
um......其實......冇咩分別
我買果陣4PKS未出,4PK貴過M11X,同埋M11X少人用我先買
但係如果計埋要用返同 ...

其實我都係偏向m11x少少,不過要下下期糧先扑鎚.
三選一
1.4pks
2.m11x
3.ex-10(聽講好多問題,不過唯一一部MIJ)
Noir.KAZE 發表於 2011-9-7 00:00:04 | 只看該作者
jythegreat 發表於 2011-9-6 23:54
其實我都係偏向m11x少少,不過要下下期糧先扑鎚.
三選一
1.4pks

EX-10一定要最新款果隻......

個人覺得4PKS同M11X都好,EX-10我就麻麻地

再再,如果玩M11X,可以考慮埋MT4
 樓主| jythegreat 發表於 2011-9-7 00:01:14 | 只看該作者
Allan007 發表於 2011-9-6 23:51
係窩,614先岩。
如果用黎供奉,直情駛唔駛買電子野?
不如真係砌左架103用黎跑下先,部三條一暫時keep ...

唔得,幾靚都好,要行得走得先至完美架嗎
冇得走架啦,103行白豬好大機會,但係111一定要落得地(分分鐘一皮有找).

111 --> 三支香 --> 用嚟供奉 (日本仔計過度過架?)
 樓主| jythegreat 發表於 2011-9-7 00:03:14 | 只看該作者
Noir.KAZE 發表於 2011-9-7 00:00
EX-10一定要最新款果隻......

個人覺得4PKS同M11X都好,EX-10我就麻麻地

MT4唔係好少人用嚟玩車嘅咩
Noir.KAZE 發表於 2011-9-7 00:06:00 | 只看該作者
jythegreat 發表於 2011-9-7 00:03
MT4唔係好少人用嚟玩車嘅咩

MT4多人用呀都
不過問題係佢隻接收貴同成日冇貨之嘛