RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1413|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

F104後面揪嘢有冇得賣,幾錢?

jythegreat 發表於 2011-8-31 22:27:52 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
炭軸連珠差,bearing同杯等等?我諗成揪嘢啱落TRG111度啩?

可以一set過買一或要拾藥?
d.s 發表於 2011-8-31 22:32:15 | 只看該作者
要拾藥
Allan007 發表於 2011-8-31 22:39:14 | 只看該作者
 樓主| jythegreat 發表於 2011-8-31 22:41:39 | 只看該作者
Allan007 發表於 2011-8-31 22:39
執藥都有幾重執法。

Allan兄,可唔可以指教吓?
 樓主| jythegreat 發表於 2011-8-31 22:45:44 | 只看該作者
我download左f104pro份說明書溫習緊慘過讀書考試果陣
Allan007 發表於 2011-8-31 22:59:16 | 只看該作者
jythegreat 發表於 2011-8-31 22:41
Allan兄,可唔可以指教吓?

指教又唔敢當。
首先104同104pro係唔同既,我諗你唔會執104果套掛。
104pro D金屬料有藍色有黑色,隨個人喜好。
104pro原裝大齒只行六粒珠仔,可以買呢個adaptor(54215)就可以用到touring大齒行十二粒珠仔。
 樓主| jythegreat 發表於 2011-8-31 23:20:20 | 只看該作者
Allan007 發表於 2011-8-31 22:59
指教又唔敢當。
首先104同104pro係唔同既,我諗你唔會執104果套掛。
104pro D金屬料有藍色有黑色,隨個 ...

唔該晒Allan兄

1.換大spur gear會唔會裝唔落車殼?
2.你指果两件野係唔係即係說明書條軸同BA22果舊野?
3.咁我即係要買(i)車軸(ii)珠差(iii)bearing(iv)說明書中嘅S2,BA25,BA26果d等等係咪可以一set過買架?
Allan007 發表於 2011-8-31 23:30:19 | 只看該作者
jythegreat 發表於 2011-8-31 23:20
唔該晒Allan兄

1.換大spur gear會唔會裝唔落車殼?

1.呢樣野要小心計算下啦
2.唔係BA22,係BA30
3.應該係,嚴格黎計可少買大齒入面果粒bearing,因為用左個圈應該唔駛用bearing,但係會唔會磨住條軸?暫時未睇得明。
http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... &extra=page%3D1
 樓主| jythegreat 發表於 2011-8-31 23:41:45 | 只看該作者
Allan007 發表於 2011-8-31 23:30
1.呢樣野要小心計算下啦
2.唔係BA22,係BA30
3.應該係,嚴格黎計可少買大齒入面果粒bearing,因為用左個 ...

明白,其實你介紹果d upgrade件都係TRG for F104嘅, 咁講法用落TRG111度應該fit晒位啦, 其他零件呀, 車鈴,車轆,車殼呀, 用返星星嘅應該都可以吖可? 唔知我咁諗啱唔啱呢?