RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1630|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

終於揾到方向啦

jythegreat 發表於 2011-8-13 01:16:56 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
坦克玩HL, 有咗錯板panther(爆散咗成两個星期都未砌番,揾緊两個金属idler wheel,唔知邊度有得賣), 下一個目標king tiger.(HL架四仔好難接受)
電車玩星星, 買左240z (我諗有排都未砌好).
感謝坦克論壇嘅師兄們嘅幫忙!!!
特别鳴謝:kenl兄,uboat兄,yauky兄,askalaw兄,evsc兄,中國人上太空兄......等等,等等的無私幫忙.
SA...LUTE!!!
uboat 發表於 2011-8-13 02:09:56 | 只看該作者
唔駛客氣jythegreat兄,記得玩得開心啲,慢慢砌,好多師兄都係一屋都未砌,我自己都係咁樣
kenl 發表於 2011-8-13 02:52:13 | 只看該作者
成個分隊7架,得1架可以出戰,六架入廠大修慢慢來啦我鐘意整多過玩
金属idler wheel 上淘寶買啦
yauky 發表於 2011-8-13 08:29:40 | 只看該作者
回復 jythegreat 的帖子

師兄, 唔好客氣, 最重要玩得開心.
順便係呢度向各位兄講聲對唔住, 因早前曾說HL的波箱齒輪軸的直徑是1分, 昨天去買了4粒, 原裝來唔入, 希望我無害到師兄買錯.........................
evsc 發表於 2011-8-13 08:38:36 | 只看該作者
別客氣,互相交流經驗。我都仲有兩架坦克未開工砌,等年尾有時間才動手。
yauky 發表於 2011-8-13 08:47:39 | 只看該作者
我以為我先係咁傻, 買HL反來整餐x..........,
kenl 發表於 2011-8-13 10:17:51 | 只看該作者
yauky 發表於 2011-8-13 10:38:41 | 只看該作者

回復 kenl 的帖子

我忘記了齒輪軸外徑多大, 買4粒1分x2分, (買住4粒試吓先)結果都是錯..................上次我在主軸加bearing買5mmx14mmx5mm,波箱個孔唔夠大, 我將個孔用擴孔器擴大至14mm裝上去....
yauky 發表於 2011-8-13 11:12:21 | 只看該作者
回復 jythegreat 的帖子

師兄, 我介紹呢個賣家, 幾好架
http://tankworld.taobao.com/?sea ... e&queryType=cat
 樓主| jythegreat 發表於 2011-8-13 12:24:25 | 只看該作者
再次唔該晒咁多位師兄
希望有機會一齊玩
satellitemtw 發表於 2011-10-22 02:03:35 | 只看該作者
唔駛客氣
tiger1 發表於 2011-10-22 21:07:20 | 只看該作者
揾到方向, good
tiger1 發表於 2011-10-22 21:07:48 | 只看該作者
I found the help from the c-hing make life so much happier