RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8063|回復: 97
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手報到....不知是對是錯....

brahms 發表於 2011-7-4 23:19:39 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
無事真係唔好去KWS....去左就出事.....

各位師兄...我有無買錯呢.....我洗唔洗再噴過迷彩...定係做舊化就好呢....我唔識....噴油......

樓主| brahms 發表於 2011-7-5 01:20:29 | 只看該作者
嘩....一打開個殼.....發覺全無唔掂...直情好似返新舊件一樣....電子應該係RX-13.....我估.....~~
出師不利.....

Ivan_Yuen 發表於 2011-7-5 07:54:05 | 只看該作者
yauky 發表於 2011-7-5 08:16:26 | 只看該作者
HL係今上吓, 星星太貴而且公式化, 整HL都係一個樂趣, 通過自己思考解決設計上的失誤..........:L
askalaw 發表於 2011-7-5 10:36:46 | 只看該作者
我知師兄係邊到買, 我上次都差少少中招, 難得見有 Jagtiger .. 不過好似唔係 HL 而係 WSN ?
如果買得佢就要換哂套肉, 即係要得個殼...
 樓主| brahms 發表於 2011-7-5 10:46:51 | 只看該作者
回復 askalaw 的帖子

係呀....我直情中左招....就係覺得好難得有Jagdtiger....虎王已經走左寶買唔到(但遲d有HL都好, 星星太貴....), 尼款在TB 都搵唔到有得賣, 佢又得幾盒.....比佢凶一凶"賣晒就無架啦"....一時把持不定.......
 樓主| brahms 發表於 2011-7-5 10:48:45 | 只看該作者
尼個牌應該係MATORRO...
askalaw 發表於 2011-7-5 10:57:18 | 只看該作者
試下改吧,返正都買左返黎!加油!
yauky 發表於 2011-7-5 11:21:18 | 只看該作者
努力...........................................
 樓主| brahms 發表於 2011-7-5 11:28:20 | 只看該作者
回復 Ivan_Yuen 的帖子

如果早D睇到IVAN兄你句"總之就是外強中乾,一個"爛"字! 就好啦
 樓主| brahms 發表於 2011-7-5 11:32:05 | 只看該作者
我找了半天才知道要先拆履帶才可拆開車體,"Matorro"果然令人吐血啊!
完全身同感受.....重要鬼死咁貴....(比HL...)
kenl 發表於 2011-7-5 11:43:16 | 只看該作者
呢隻野個控同D聲效好過HL,衰冇力,用左二個280摩打
買左幾錢,又係車仔街買?
Ivan_Yuen 發表於 2011-7-5 11:43:30 | 只看該作者
唯一既好處係改完matorro之後包你功力大增
askalaw 發表於 2011-7-5 13:07:14 | 只看該作者

我冇記錯好似要 $2XXX ... 係唔係??
askalaw 發表於 2011-7-5 13:10:14 | 只看該作者
brahms 發表於 2011-7-5 11:28
回復 Ivan_Yuen 的帖子

如果早D睇到IVAN兄你句"總之就是外強中乾,一個"爛"字! 就好啦

改北京套電子 http://item.taobao.com/item.htm?id=3867290504
加 HL 套鋼波箱, 加個大陸 2.4G 控攪掂!
yauky 發表於 2011-7-5 14:01:35 | 只看該作者
樓上我師兄可否介紹一下北京套電子比hl的優勝在那裡.
askalaw 發表於 2011-7-5 14:58:02 | 只看該作者
yauky 發表於 2011-7-5 14:01
樓上我師兄可否介紹一下北京套電子比hl的優勝在那裡.

你睇下佢套視頻就知佢有幾好.. 哈哈  
遙控新手 發表於 2011-7-5 15:36:27 | 只看該作者
askalaw 發表於 2011-7-5 13:10
改北京套電子 http://item.taobao.com/item.htm?id=3867290504
加 HL 套鋼波箱, 加個大陸 2.4G 控攪掂!
...

CHING, HL用這個北京電路版要改很多東西?

我睇條片,很多硬件唔同晒?
 樓主| brahms 發表於 2011-7-5 15:58:08 | 只看該作者

多謝各位兄師支持
現在學人整緊第一次舊化....
部野係車仔街買架, 表價$1600, 講價講到8.x折....就咁..下海.....
威馳好堅架...但係6百蚊人仔.....覺得好貴...(無買美日野好耐)
借5imx 師兄的貼一下~~
http://www.56.com/u87/v_NTQwMjAzNzI.html
askalaw 發表於 2011-7-5 16:58:45 | 只看該作者
brahms 發表於 2011-7-5 15:58
多謝各位兄師支持
現在學人整緊第一次舊化....
部野係車仔街買架, 表價$1600, 講價講到8.x折....就咁.. ...

咁我上次聽到佢報果部應該係佢地自己重部噴過, 做過舊化既價.
其實一套 SLU 已經夠啦, 老外其實都有不少好野, 不過就一D都唔平.. 好似 asiatam 果d upgrade ..
整下整下.. 好大可能同媽星同價or貴過都唔奇..