RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5344|回復: 22
收起左側

Dnano & Mini-z June Fun. Dnano & Mini-Z 同樂月

photocatcher 發表於 2011-5-29 20:07:25 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
http://www.dnano.com.hk/dnano/track.html
LP640 發表於 2011-5-30 12:06:08 | 顯示全部樓層

火星人,我幫你直接啲post比人睇

Business Hour  
Business Hour :  Monday & Tuesday day-off
Wednesday ~ Thursday 7:00 PM - 10:00 PM
Friday 7:00 PM - 11:00 PM
Saturday 3:00 PM - 12:00 AM
Sunday 3:00 PM - 7:00 PM
Charge 收費 (只收現金)  
Monthly :  : HK$ 300  
Daily :  : HK$ 60  
Hour :  : HK$ 20  
RULE & Statement 車場規則&聲明
1.  *Every user must record ID for Security.玩家必須登記身份証(eg:k8090xx(x))以作保安理由。
2. *Fet modify & Tire water is ban.嚴禁改fet及使用呔水。
3. *No Smoking.嚴禁吸煙。
4. *Keep Cleaning.請保持場地清潔。
5. *Keep Care Personal Items.請小心個人物品。
Senninha 發表於 2011-5-30 13:36:21 | 顯示全部樓層
Nice arrangement but all of my cars were 'Fetted' and I cannot play there since the track open so late for me.
killermomo 發表於 2011-5-30 15:23:18 | 顯示全部樓層
Senninha 發表於 2011-5-30 13:36
Nice arrangement but all of my cars were 'Fetted' and I cannot play there since the track open so la ...

-___-'有邊個玩 Mini-z唔加 fet 啊.....
就算5加 fet 用 ad stock 都快架
應該話只可用 x-speed 以下摩打 law....
咁樣應該可以吸引多d新手入場玩下啦.....
wrxsti 發表於 2011-5-30 16:54:59 | 顯示全部樓層
回復 killermomo 的帖子

agree
 樓主| photocatcher 發表於 2011-5-31 01:36:04 | 顯示全部樓層

我!"2. *Fet modify & Tire water is ban.嚴禁改fet及使用呔水。"係唔加fet及使用呔水。
只可用 x-speed 太有限制啦,我到係唔加fet都有好多 x-speed 以上摩打可以用呀!
咁"-___-'有邊個玩 Mini-z唔加 fet 啊.....",就係唔係話玩miniz一定要加fet,唔加fet就唔好玩呀!right???
咁架miniz去到咁快又有幾多新手可以控制得都呀!一下子就去到咁對新手係有難道的!
重有一下子叫新手就去到咁,重難叫新手玩呀,唔係慢慢改吓,玩上去重好咩!慢慢玩重可以玩長d時間,一下子改完全部加fet啦,當新手控制到啦!都會話"咁易玩,有咩好玩,都改完,得咁少嘢改呀!"點留d人玩長d呀!就算我係開擋賣嘢,都想長賣長有呀!
wwkiller 發表於 2011-5-31 08:11:27 | 顯示全部樓層
MINIZ唔比改FET笑了
killermomo 發表於 2011-5-31 09:34:04 | 顯示全部樓層

唔好意思, 其實加 Fet 只不過係保護塊底版, 避免係強大既輸出導致消版既情況出現.
實際會增加幾多速度呢, 咁我又唔覺有明顯影響....
其實速度既野好死姐, 你係個控既 Hipoint 就調到架啦,
工房網站有中文說明書提供,
不過場主既 setting, 入場玩就梗係要守啦

HERO34 發表於 2011-6-1 01:15:19 | 顯示全部樓層
依D開放時間同條例.當真有D趕客.
dick8746 發表於 2011-6-1 14:26:23 | 顯示全部樓層
火星人~你係唔係想趕客走??你d時間點叫人玩?唔比+fet,=玩快車既朋友唔好來,好老實講~現在有幾多人玩你好清楚~有幾多個自得其樂,唔長進,只玩慢車,咪得你一個囉~新仔玩2星期都可以快過你啦~~dnano場其實係一個好好玩既場~一班好好既朋友聚腳吹水好地方,你個場~現在~~~天時~地利~人和~~~冇一樣你係有~
cx888 發表於 2011-6-1 15:52:50 | 顯示全部樓層
回復 photocatcher 的帖子

請問6月免費任玩mini-z是真的嗎?
Geoffrey 發表於 2011-6-1 18:53:40 | 顯示全部樓層
哎呀!我剛剛賣咗架車添,如果唔係我一定上嚟玩架!
dick8746 發表於 2011-6-1 18:57:57 | 顯示全部樓層
回復 cx888 的帖子

千真萬確~可以上去試玩~但最好打上去睇睇有冇人~~
dick8746 發表於 2011-6-1 18:58:44 | 顯示全部樓層
回復 Geoffrey 的帖子

mr03~等你回來
dick8746 發表於 2011-6-1 19:19:53 | 顯示全部樓層

其實玩快車既人起馬有9成~~改快麼~o太~夠咬既地毯,係必須既,改車係改唔完,手指進步先最重要(呢個鬼唔知咩<--對唔住,呢個真係有人唔知)mms why好玩~係因為玩快車c兄多~有對手,地毯玩到本身都有o太水,任得你玩~你上來就得,話之你改"直噴"落awd度~~~~但新仔玩改車但唔快既~3個月就走人~玩快車既就唔同~又改又撞車買parts~買o太~改fet~燒麼打~又這樣又那樣~~再比賽~~全部係錢錢錢~唔洗問都知什麼生意好做~~如果有錯請c兄大大力x小弟
Geoffrey 發表於 2011-6-1 20:01:53 | 顯示全部樓層
回復 dick8746 的帖子

高級會員dick8746師兄你好!本人是初哥,有些問題想問一問。請問加咗"fet"之後真的很難控制嗎?因我擔心加咗"fet"之後轉彎會甩尾!但唔加"fet"是否轉彎會穩定D嗎?我想加入mini-z行列,請問有什麼需要改裝?如果唔加"fet"是否便宜很多?其實Dick師兄你可否借架車我試下先呀?但我的技術不太好,如果撞爛我會照價賠償!唔該哂!
nokia66300 發表於 2011-6-1 21:27:48 | 顯示全部樓層
各位師兄:係悟係成個6月去dnano個場,唔死錢玩到飽啊?如果係,得閒就攞哂幾10架dnano&mini-z,落場跑啦!
LP640 發表於 2011-6-1 22:21:13 | 顯示全部樓層
Dick兄,D字小弟唔明白?
dick8746 發表於 2011-6-2 01:21:03 | 顯示全部樓層

Geoffrey 兄~~我玩mini z都幾長時間~成2個星期多~~mms,只上過1次~~放人飛機都幾次~~但我可以話你知~想手車好~唔甩尾~唔好ja咁快咪得囉~ 不過新手買車之前~真係要"停一停,唸一唸"..自己係唔係真係喜歡玩~改好晒又買比人~浪費金錢~~最好笑我識一個朋友~大把錢~買MR03改改改~玩都冇點玩過就賣比人~~最好笑係兩個星期唔夠~又屎忽痕~~再買一部~~又話好好玩~真係吹漲
dick8746 發表於 2011-6-2 01:29:10 | 顯示全部樓層
LP640兄~唔好意思小弟文法唔好~改咗小小~你睇睇明唔明~~