RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1786|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

本身有M03, 改車好or買新車好

SV_Infinity 發表於 2011-5-10 00:57:47 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
雖然爬左好多文,不過都係唔知改車好or買新車好
本身有架差不多十年的原裝M03(乜都冇改) / AM控 / MC231CR電變 / 黑豬
我試過去JV玩,但係好似唔係好受控制,係唔係我支控老化?
爬文話M車改TRF避震+正確度數呔就可以好好跑,但係我在星星網睇過隻避震,佢好似仲難砌過我架車
如果買新車又會好"那利",因為睇到D野都千千聲
edwardchow1 發表於 2011-5-10 01:05:22 | 只看該作者
回復 SV_Infinity 的帖子

新車邊駛一千呀,就算M05Pro/M06Pro都係9XX之嘛
 樓主| SV_Infinity 發表於 2011-5-10 01:13:15 | 只看該作者
回復 edwardchow1 的帖子

淨車當然唔駛,就算VM2都一千有找,不過我計埋其他野姐
edwardchow1 發表於 2011-5-10 09:16:29 | 只看該作者

將你部m03d內臟移植到新車上咪得囉
jypepe 發表於 2011-5-10 10:15:59 | 只看該作者

全車拆散, check下有冇零件老化, 生锈, bearing會唔會唔順先

TRF油壓, 其實好易砌, 砌多幾次都唔駛點睇說明書, 係果粒E夾要小心D (小心彈走, 我試過彈到眼), 有唔明再上黎問囉~
用左又可以降低車身, 過彎又定D, 不過用乜油乜彈弓就落場問師兄好D
 樓主| SV_Infinity 發表於 2011-5-10 12:21:35 | 只看該作者

如果我將D舊內臟移植到新車,會唔會浪費新車車架?
 樓主| SV_Infinity 發表於 2011-5-10 12:34:30 | 只看該作者
回復 jypepe 的帖子

好,E家打散架車執執佢先
TRF油壓應該都係必買,等我今日出去買返黎慢慢砌,多謝你既提醒,我會小心
我買果陣問店員應該可以解決用乜油
edwardchow1 發表於 2011-5-10 12:35:06 | 只看該作者

冇咩浪唔浪費,我個人認為玩佢就唔會浪費,唔玩放埋一邊就係浪費,同埋有D野可以逐步慢慢買,最緊要架車行得返先
 樓主| SV_Infinity 發表於 2011-5-10 12:49:01 | 只看該作者

多謝c兄意見,架M03行得走得,唔要佢的確浪費,似乎慢慢玩好架車,拎多D經驗先係最實際
hei_choro 發表於 2011-5-10 20:44:02 | 只看該作者
冇必要換車
反而要換電子野
 樓主| SV_Infinity 發表於 2011-5-10 22:25:12 | 只看該作者
回復 hei_choro 的帖子

例如呢?
edwardchow1 發表於 2011-5-11 09:00:21 | 只看該作者
SV_Infinity 發表於 2011-5-10 22:25
回復 hei_choro 的帖子

例如呢?

控, 電變, SREVO,覺得邊樣好似有問題就換邊樣先