RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1799|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

點解要改做GT?

keithlaw 發表於 2011-4-18 13:41:07 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
未玩過F1 既人想問各Ching一個關於F103GT 既問題.

點解唔用F1 Shell 要改用GT Shell? 如果鍾意 Touring 殼點解唔玩touring?

F1 車用 GT殼會唔會冇咁像真?

Thank you
hihizaza 發表於 2011-4-18 14:00:52 | 只看該作者
pancar用唔到touring殼,
另外pancar 及touring 係完全唔同既design,無得比!!!
 樓主| keithlaw 發表於 2011-4-18 14:25:41 | 只看該作者
可唔可以 detail D?
pancar = F1 chassis?
有幾無得比?
jypepe 發表於 2011-4-18 15:12:27 | 只看該作者
回復 keithlaw 的帖子

如果你單指 星星F103 同 F103GT, 103GT只係給予玩家多一個另類選擇, 冇必要執著乜車架配乜殼
無論 PANCAR 或 F1 , 每個品牌 同型號都會有D唔同, 仲要有好多升級配件, 比較唔到咁多
平板車, TOURING, 就更加係兩樣唔同O既野
 樓主| keithlaw 發表於 2011-4-18 15:43:13 | 只看該作者
F1 係唔係 pancar ??
jypepe 發表於 2011-4-18 16:17:32 | 只看該作者
回復 keithlaw 的帖子

點解你會咁問?
 樓主| keithlaw 發表於 2011-4-18 16:39:56 | 只看該作者
因為我見 F1 個 chassis 同 pancar 好似....... 都係 direct drive.

我真係唔熟 F1 同pancar,  但好想試...好似好好玩
photocatcher 發表於 2011-4-18 22:41:56 | 只看該作者
星星f1唔係pancar(有好多外國同日本f1玩家都咁講),但結構上好似,如果無個隻前翼同後翼的話,pancar的前後輪直徑及闊度,同星星的f1的前後輪都唔同,不過如果係都要話佢係pancar的話都可以話係的。pancar只係用190mm TOURING殼唔好看,因為pancar係200mm,但係用200mm TOURING殼就無問題(235pancar除外)。"唔用f1殼改用gt殼",一架車多一種殼玩法唔好嗎?都係各人喜好jar,星星只要改小小嘢,又可以叫做出多一種新車,又騙下大家的錢,佢就更係好啦!
 樓主| keithlaw 發表於 2011-4-19 12:06:28 | 只看該作者
其實 Pancar 好玩在邊? 快? 難控? 難set? 好set? 冇野改? 多野改? 像真?
manman1999 發表於 2011-4-19 20:46:32 | 只看該作者
103gt可同Touring 共用車殼;呤呔... 車速快,同用番D舊有刷物資

車平... 不過耗呔幾勁下
photocatcher 發表於 2011-4-20 00:08:00 | 只看該作者

咁你要親身試吓就知!
pancar唔係好複雜唔多嘢改又唔多嘢set,就因為咁令玩車同set車的時間比例上,可以玩車多過去set車,玩rc都係想玩車,好過玩唔夠十分,二十分鐘或撞吓,又要set車整車。