RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 10470|回復: 136
打印 上一主題 下一主題
收起左側

YMC賽前準備....

AMAT 發表於 2006-8-29 18:02:05 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
好耐冇鬥車......都要準備下.....

首先就係要CHECK真架TA05有冇問題....已知問題係下波箱O的螺絲牙撻咗....要換....七草....
電就有四排3600....雖則ADVANTAGE救得返.....但係明顯奶力不足....應該要入一排4300先掂....又係錢.....
車殼好多,唔駛擔心.
車呔好多,到時攞晒去試......心目中應該係36R左右.
諗定到時要攞乜,有時間要執定....兩差,兩SUPPLY,一放電,一大風扇....工具要齊備.....要帶辣雞.
摩打,兩隻二手諗緊飛唔飛銅頭,.....我諗應該係排位用舊摩打,鬥時用新摩打.....
車架基本上SET好咗個SETTING,到時去到再試下個感覺再搞.
今個星期日返去到再CYCLE一次O的電,下星期六就要差定電,到時去到就PEAK.最緊要係呢樣,唔係到時玩手指.....

仲有兩個WEEK時間去準備~
calvinpun2000 發表於 2006-8-29 18:03:15 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-8-29 18:02 發表

首先就係要CHECK真架TA05有冇問題....已知問題係下波箱O的螺絲牙撻咗....要換....七草....
電就有四排3600....雖則ADVANTAGE救得返.....但係明顯奶力不足....應該要入 ...

勁ar!!
 樓主| AMAT 發表於 2006-8-29 18:06:34 | 只看該作者
原帖由 calvinpun2000 於 2006-8-29 18:03 發表

勁ar!!

有乜咁勁呀!?
calvinpun2000 發表於 2006-8-29 18:07:37 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-8-29 18:06 發表

有乜咁勁呀!?

好多呔,好多殼,小弟e+買殼都冇錢
evo2005 發表於 2006-8-29 18:29:41 | 只看該作者
1600g十分鍾!!我諗真係要入一兩排4300先至得!
SPOONACCORD 發表於 2006-8-29 18:38:04 | 只看該作者
一排4200既現成電多少錢€~?
evo2005 發表於 2006-8-29 18:58:08 | 只看該作者
$240左右倒啦!!唔知啊要出KWS格下價先!!
ALEXANDER 發表於 2006-8-29 19:03:42 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 29/8/2006 06:02 PM 發表

電就有四排3600....雖則ADVANTAGE救得返.....但係明顯奶力不足....應該要入 ...

ADVANTAGE係唔係team orion果個呀???
 樓主| AMAT 發表於 2006-8-29 19:54:54 | 只看該作者
原帖由 calvinpun2000 於 2006-8-29 18:07 發表

好多呔,好多殼,小弟e+買殼都冇錢

呔之嗎.......駛幾錢.....我又唔係一手SOREX.....哈!
殼.....我果O的殼又唔係ACCORD又唔係DODGE又唔係MAZDA 6.......唔值錢~!哈!
 樓主| AMAT 發表於 2006-8-29 19:55:16 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2006-8-29 19:03 發表

ADVANTAGE係唔係team orion果個呀???

YES~
 樓主| AMAT 發表於 2006-8-29 19:55:38 | 只看該作者
原帖由 evo2005 於 2006-8-29 18:58 發表
$240左右倒啦!!唔知啊要出KWS格下價先!!

40蚊粒....差唔多~
SPOONACCORD 發表於 2006-8-29 19:55:43 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-8-29 19:55 發表

YES~

去我個post比d意見我啦~~thx~
ifrogi 發表於 2006-8-29 19:59:45 | 只看該作者
你諗住賽咩 class 呀
zoozoo 發表於 2006-8-29 20:01:34 | 只看該作者
原帖由 evo2005 於 2006-8-29 18:29 發表
1600g十分鍾!!我諗真係要入一兩排4300先至得!

不如试下锂电啦,我0岩0岩识佐个车友距全部都系用锂电,四块2600锂电两并两串都几爆下,又长气。就系唔知俾唔俾用
 樓主| AMAT 發表於 2006-8-29 20:08:21 | 只看該作者
原帖由 zoozoo 於 2006-8-29 20:01 發表

不如试下锂电啦,我0岩0岩识佐个车友距全部都系用锂电,四块2600锂电两并两串都几爆下,又长气。就系唔知俾唔俾用

有錢人玩意,口氣都特別唔同~!
ALEXANDER 發表於 2006-8-29 20:09:36 | 只看該作者
原帖由 zoozoo 於 29/8/2006 08:01 PM 發表

咁狗!?用鋰電!?
oasc 發表於 2006-8-29 20:10:58 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-8-29 19:55 發表

40蚊粒....差唔多~

聽聞GP4300以經唔多得啦!大約$35-40蚊一粒.
IB啲人就話好掂,$34-38蚊一粒.EastPower最平,$32-34蚊一粒.電壓幾高,不過有死電.
我買咗兩排嚟試下部新放電機,叉放一次後,點知死咗一粒!慘呀!
 樓主| AMAT 發表於 2006-8-29 20:11:45 | 只看該作者
原帖由 oasc 於 2006-8-29 20:10 發表

聽聞GP4300以經唔多得啦!大約$35-40蚊一粒.
IB啲人就話好掂,$34-38蚊一粒.EastPower最平,$32-34蚊一粒.電壓幾高,不過有死電.
我買咗兩排嚟試下部新放電機,叉放一次後,點知死咗一粒!: ...

一係買IB4200,一係就GP4300啦....哈!
oasc 發表於 2006-8-29 20:16:51 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-8-29 20:11 發表

一係買IB4200,一係就GP4300啦....哈!

IB同EastPower好似係同一隻嘢嚟喎!啲電壓真係唔講得笑,1.26volt喎,不過我念得1.2volt到!
兩舊水六粒,算吧啦
 樓主| AMAT 發表於 2006-8-29 20:17:48 | 只看該作者
原帖由 oasc 於 2006-8-29 20:16 發表

IB同EastPower好似係同一隻嘢嚟喎!啲電壓真係唔講得笑,1.26volt喎,不過我念得1.2volt到!
兩舊水六粒,算吧啦

可能一樣....但可能QC唔同掛....哈!