RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2071|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

始終貪得意買左Xevo Triumph kit

zivtong 發表於 2011-3-20 10:49:53 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
發現套野說明書勁ma foo
睇死人都唔明點砌
同埋根本係買過架
只係用得番 m05套gear同油壓
咩都用唔番,baring都要買過
轉向杯等全部用唔番
steering,motor mount等等全部用唔番

即係話你只要買依套kit 加油壓 加bearing 加05既減快gear就搞點
埋單都一定比m05改option平好多

不過最老土係搖臂全部輕量化,炒爛左又冇得配又冇得用番05果d
有d驚
 樓主| zivtong 發表於 2011-3-20 10:56:00 | 只看該作者
講漏左牙差or珠差都得
但05既狗骨用唔到,要用萬向
hinjohn246 發表於 2011-3-20 11:26:29 | 只看該作者
how much do you buy and where do you buy this kit??thx!!
 樓主| zivtong 發表於 2011-3-20 11:38:13 | 只看該作者
7xx from RCMXXX
原來英國有online 賣parts
最怕佢爛炭板parts 同arm parts
都有齊
如果RCMXXX都有parts賣就好lu~
gary 發表於 2011-3-20 14:49:16 | 只看該作者

可以叫佢地代訂袈...................點會無Part買.........
 樓主| zivtong 發表於 2011-3-20 20:20:14 | 只看該作者
good!thanks info!!!!
Delta. 發表於 2011-3-21 07:36:06 | 只看該作者
回復 1# zivtong 係唔係Xevo新果套野??
kowan77 發表於 2011-3-21 11:26:33 | 只看該作者
嚇死人!
 樓主| zivtong 發表於 2011-3-21 12:50:12 | 只看該作者
回復  zivtong 係唔係Xevo新果套野??
Delta. 發表於 2011-3-21 07:36

係依套
輕量化得好交關
都未砌好,未買ESC MOTOR..
 樓主| zivtong 發表於 2011-4-23 10:34:41 | 只看該作者
昨晚終於試跑成功

用上ABC Genetic跟車膠油壓
買左套Hobbywing 120A 6.5T
SAVOX 1251MG servo
加seep車軚
直路速度好正(未upgrade電變,未開turbo)
又跑得好直,高速冇蛇行
亦夠彎

突然又覺得頭驅好玩過冇4WD ABC Genetic now...

terrykan 發表於 2011-4-23 11:50:44 | 只看該作者
戰鬥力真係好強!