RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8427|回復: 49
收起左側

dNaNo遙控車

hugohugo321 發表於 2011-3-11 21:20:10 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新手未玩過遙控車一開始玩dNaNo會否很難上手
photocatcher 發表於 2011-3-11 22:48:09 | 顯示全部樓層

唔會!佢好簡單的開始,但可以好pro,好靈敏!而且費用不多,由佢開始,再慢慢看,向1/12定1/10 pan car or 1/10 tour...車係有好好的幫助,因為玩dnano的ching,有好多都有玩大車,係玩咩大車的ching都有!玩咩控的ching都有!重有個個都好nice。
pakpakpakhk 發表於 2011-3-12 10:43:54 | 顯示全部樓層
C hing, How much I need to start with?
 樓主| hugohugo321 發表於 2011-3-12 21:04:42 | 顯示全部樓層
請問可以係公園玩MA
 樓主| hugohugo321 發表於 2011-3-12 21:07:06 | 顯示全部樓層
kevt2005 發表於 2011-3-12 21:35:50 | 顯示全部樓層
回復 4# hugohugo321

Unless there is a track in the park, I wouldn't play in the park.  If you want to play in a park, you should get a bigger scale RC car.

dNaNo is meant for in-door.  If you have time, go up to dNaNo Hong Kong and try the track there.
 樓主| hugohugo321 發表於 2011-3-12 22:14:06 | 顯示全部樓層
回復  hugohugo321

Unless there is a track in the park, I wouldn't play in the park.  If you want ...
kevt2005 發表於 2011-3-12 21:35

唔該因為小弟有時想係球場玩
kevt2005 發表於 2011-3-12 22:28:50 | 顯示全部樓層
回復 7# hugohugo321

No problem.
 樓主| hugohugo321 發表於 2011-3-12 23:14:33 | 顯示全部樓層
球場會唔會太跣?
d.s 發表於 2011-3-12 23:55:23 | 顯示全部樓層
有傳因銷量不佳,京商已將全線dNaNo停產,
轉戰歐美地區盛行嘅路軌車,所以好耐都冇再公佈有新殼/ parts,
係真唔係呀??
d.s 發表於 2011-3-13 00:01:22 | 顯示全部樓層
我重諗住等佢出 911 GT1 時入番部玩架.....
d.s 發表於 2011-3-13 00:04:37 | 顯示全部樓層
球場會唔會太跣?
hugohugo321 發表於 2011-3-12 23:14

你似比人跣多d.
Mini Z 響球場玩都唔太適合啦(OverLand/Monster除外)
仲要再細d??
 樓主| hugohugo321 發表於 2011-3-13 00:14:55 | 顯示全部樓層
回復 12# d.s

唔該師兄,因為小弟新手so想係球場澡下
d.s 發表於 2011-3-13 00:32:13 | 顯示全部樓層

要操車就上車場,球場只係操爛架車而操唔到你手車,
冇Track限住,下下Full盡掟灣,亳無技術可言,路面狀態又差,又冇人俾到set車意見你,
係有心玩就上車場啦
 樓主| hugohugo321 發表於 2011-3-13 00:39:18 | 顯示全部樓層
唔該師我驚比人笑咋
gamakatsu 發表於 2011-3-13 01:50:54 | 顯示全部樓層
唔會有人笑你架
d.s 發表於 2011-3-13 09:38:28 | 顯示全部樓層
你響球場玩咁細架車,
dNaNo又咁精細,球場d塵,
小沙石都會對車架做成破壞,
到時爛咗就真係比人笑你啦.
上車場啦~!
 樓主| hugohugo321 發表於 2011-3-13 20:56:11 | 顯示全部樓層
呢個星期決定上去睇下....
dick8746 發表於 2011-3-13 23:29:00 | 顯示全部樓層
球場係用來踢波ka~玩車就要去車場~你會唔會去jv踢波呢?
zivtong 發表於 2011-3-14 18:48:11 | 顯示全部樓層
有傳因銷量不佳,京商已將全線dNaNo停產,
轉戰歐美地區盛行嘅路軌車,所以好耐都冇再公佈有新殼/ part ...
d.s 發表於 2011-3-12 23:55

hit唔起都唔出奇
日本本身經濟都唔太好
細車又始終比人 視為玩具
我有個friend 死都唔肯玩 miniz,何況dnano
覺得係玩具唔pro wor (佢都未玩過)
不過依幾年kyosho都係靠miniz續命,再係咁落去唔上唔下
都死得...