RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1886|回復: 4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

準備買新玩具(Kyosho 1:10油車)

史丹尼 發表於 2006-8-8 10:26:04 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
準備買第一台平地油車. 看中FW05T (or FW05T+) 及 V-ONE 3S.
大家點睇? 邊一款較好? FW05T 有RTR版, 不過唔多想買, 因為想自己砌. KIT版好似貴$200, 真係好難取捨.
V-ONE 3S 好似要成1800 (唔連殼).
另外, 想問問這兩款車的前, 後避震結構, 好似弱0左D, 係唔係一定要換? 我見FW05T果條SHIFT 好似係膠, 有係得換金屬.
還有, 我想問乜野係"單頭" (大家唔好笑... )
唔該各位.
Skyline 發表於 2006-8-8 10:31:57 | 只看該作者
原帖由 史丹尼 於 2006-8-8 10:26 發表
準備買第一台平地油車. 看中FW05T (or FW05T+) 及 V-ONE 3S.
大家點睇? 邊一款較好? FW05T 有RTR版, 不過唔多想買, 因為想自己砌. KIT版好似貴$200, 真係好難取捨.
V-ONE 3S 好似要成1800 (唔連殼).
另外, 想問 ...

Kit 版要另外買 engine 及 電子野,RTR 版唔駛  
 樓主| 史丹尼 發表於 2006-8-8 10:36:09 | 只看該作者
原帖由 Skyline 於 2006-8-8 10:31 發表

Kit 版要另外買 engine 及 電子野,RTR 版唔駛  

係呀.. 因為已經買係MADFORCE RTR, 有基本的控. 已經有打算買支有ABS, 3 CHANNEL的新控, 再加好少少的SERVO.
SO... 真係好難取捨. KIT 版要買ENGINE 嗎? 唔係冇包電子野AND 車殼?
popowong 發表於 2006-8-12 01:13:54 | 只看該作者
史丹尼 兄,  買左平地車未呀? 幾時一齊去放呀?
 樓主| 史丹尼 發表於 2006-8-12 01:51:48 | 只看該作者
原帖由 popowong 於 2006-8-12 01:13 發表
史丹尼 兄,  買左平地車未呀? 幾時一齊去放呀?

寶哥仲記得我... 真好
我會同上次出來玩的朋友一齊買. 現在的目標是v-one s3, 因為未玩過belt drive + 有得自己砌.
不過, 個價可能貴d. 平地車係唔係在石門玩?
p.s. 我同個friend 架mad force 要大修....