RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 11171|回復: 87
打印 上一主題 下一主題
收起左側

佐敦谷公園11月擬辦國際遙控模型車比賽

xrayonly 發表於 2010-9-8 22:25:22 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
on.cc 東方互動專訊】佐敦谷公園於上月1日起開放,公園設有四季花園、中央草坪及遙控模型賽車場等。康文署發言人表示,佐敦谷公園前身為堆填區,耗資1.8億元改建,當中的遙控模型賽車場更屬國際水平,可舉行國際賽事,而且分A、B兩區,供不同年齡人士及車種使用。發言人又指,一個本地車會已申請於11月底在上址舉辦國際賽,署方正在進行有關審批.
tai13 發表於 2010-9-8 22:39:10 | 只看該作者

文章以完結
RX7FD3S 發表於 2010-9-8 22:41:10 | 只看該作者
舉行比賽之前攪攪個水喉位先啦
abcde 發表於 2010-9-8 22:47:00 | 只看該作者

國際遙控模型車比賽嗎?和那些自己人玩的不同的吧.....我想這可能會去看多過要打電話問康民署是否給人book咗呢!!
sunday 發表於 2010-9-8 23:04:44 | 只看該作者
所以話呢~~~~~
早前 單野 關鍵 根本吾係 有冇 book 場
根本係 你阻我 行使 使用場地權利 就 老虎都吾得

一日都吾得 無論 你出過幾多力
總之
一日都吾得
smallfaifai 發表於 2010-9-8 23:36:48 | 只看該作者

唔係計之前有冇出力,係計有冇book場(如果有得book的話)!
有場紙,我相信唔會有問題!

PS.今晚11點新聞有講呢個good場呀!
新聞報導員話有pit位還可以充電, 是普羅市民都可以使用嗎?
sunday 發表於 2010-9-8 23:45:11 | 只看該作者
早估到....耗資1.8億元改建比你班市民玩....你就想
tai13 發表於 2010-9-8 22:39

你就想 ?
做人公道 d 好毋 ??
一年你玩左幾多日 - 人地比賽左幾多日 !?

個場比賽愈高水平
平時你玩 係味感覺 更優越 先 ?

身在福中 重要炸形
下次政府要搞野招呼車仔友
重有高人肯出泥做醜人 我比個頭你坐 !!!!

個個
打回原形 買路碟 飛馬路 飛橫洲
差佬到 又走鬼
好毋 ??

最緊要 你記住
你亦絕對有權參與
人人都可以係 車手
人人都可以 比賽
sunday 發表於 2010-9-8 23:50:36 | 只看該作者
唔係計之前有冇出力,係計有冇book場(如果有得book的話)!
有場紙,我相信唔會有問題!

PS.今晚1 ...
smallfaifai 發表於 2010-9-8 23:36

問心 係有 book 場 就係味冇炸形
先 ?

况且, 點可以開口埋口 "唔係計之前有冇出力 "

[ 得人因果千年記 ]  - 呀仔 !
所謂國際級賽事不只電池摩打車, 還有油動引擎車, 少一樣都會給鄰近地區比下去
署方應該積極考慮有關審批, 免得有損香港特區的面子
smallfaifai 發表於 2010-9-8 23:55:43 | 只看該作者
先 ?
sunday 發表於 2010-9-8 23:50

起碼做到「出師有名」,俾人問起上黎都理直氣壯丫。有關師兄亦唔駛俾人唱到要潛水

真係有得book場的時候,任何人都可以book,咁就真係做到你講「個個都有權參與」啦
ALEXANDER 發表於 2010-9-9 00:00:43 | 只看該作者
早估到....耗資1.8億元改建比你班市民玩....你就想
tai13 發表於 2010-9-8 10:39 PM

你up乜野呀?!
而家有人唔比你玩咩?!
有大型賽事舉辦有咩唔好?!

又唔係日日有比賽,你又唔係日日玩,咁多意見做乜?!
georgej 發表於 2010-9-9 00:05:20 | 只看該作者
11月?吾知會否是黃師傅攪開那個荃灣體育節移師到JV呢.係就有睇頭
sunday 發表於 2010-9-9 00:09:33 | 只看該作者
大家平心靜氣唸吓

收費場人地個個月要 pay , 又要崖貴油貴隧道入新界
一次就雙程計
而家你 吾駛 $ , 停車閒日收 3 皮
直程 80 年代消費 真係 王玉郎 話齋 騎馬泥都低 !

個個 死仔包 典解重有心情嘈交 !?
真係周身賤格咩 ???

差電聽日去玩 la~  望~ ~
smallfaifai 發表於 2010-9-9 00:13:33 | 只看該作者
先 ?

况且, 點可以開口埋口 "唔係計之前有冇出力 "
...
sunday 發表於 2010-9-8 23:50

分開兩件事講好D。

之前有為呢個車場出過力o既車壇高手,我相信呢度每一位(包括我)都會say thanks to them all。

但係政府場有政府場規矩,任何人都應該跟番有關程序做o野,除非政府有講明對某D人豁免啦。始終場地管理權係o係政府度,希望所有師兄都搞清楚。
sunday 發表於 2010-9-9 00:21:06 | 只看該作者
分開兩件事講好D。

之前有為呢個車場出過力o既車壇高手,我相信呢度每一位(包括我)都會say thanks t ...
smallfaifai 發表於 2010-9-9 00:13

做人 吾好 死牛一便頸
得些好意需回手
有 d 野 要分開講, 就要識分開講 人情 / 道埋
吾講 人情 吓吓一味講  道埋
行出街
一個人 打得九粒都冇用
smallfaifai 發表於 2010-9-9 00:30:08 | 只看該作者
做人 吾好 死牛一便頸
得些好意需回手
有 d 野 要分開講, 就要識分開講 人情 / 道埋
吾講 人情 ...
sunday 發表於 2010-9-9 00:21

做人真係唔好死牛一邊頸呀......

真係唔講人情,就thank you都唔講句啦
真係唔講人情,班「顧問」俾完意見就係咁多o架啦,除非佢地有秘密協議啦

講人情o既話,政府都可能幫個場搞番個開幕儀式,然後叫晒班「顧問」去頒感謝狀之類俾佢地o既;如果邊位師兄知道幾時有呢件事,請盡快告知各路兄弟,應該都會有唔少兄弟去捧場.....呢D都係人情味啦。

政府o野,樣樣都要講規矩講情序o既;你講到你咁「資深」,斷估你做左好多年野、仲唔係低層員工(唔係邊有咁多錢玩車?)啦,你做o野o既時候,唔會未試過同政府溝通吧?
sunday 發表於 2010-9-9 00:38:07 | 只看該作者
yes im genuine old cake ~
依家 d 年青人真係有夠堅持, 有你的
DickInTheBox1 發表於 2010-9-9 00:49:28 | 只看該作者
任志x在金管局做左總裁咁耐,
年年在外匯投資都有收益,管理方面對香港金融多多貢獻
佢係咪可以自己從庫房攞十億八億出黎做個人投資,
最後唔理賺唔賺,都會攞返畢本金塡數
人情,邊個敢話佢做錯,係咪先?

我喜歡sunday夠笨實,夠老土
真固執,也有你的
1524 發表於 2010-9-9 01:08:56 | 只看該作者
回復 19# DickInTheBox1

有同感!
對sunday論點需不盡認同,
不過固執得來有勇氣.
要比個"讚好"佢.