RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1858|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有無brother用過呢套漂移呔

bkingsanc 發表於 2006-8-3 11:24:30 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
條友話『呔面 24% PVC+ 76% 橡膠』
唔知有無brother用過呢?

有片睇添,不過要load好耐。
http://mosesliu.sinaman.com/Drift_Racing/Drift_Racing.wmv

3e40 發表於 2006-8-3 11:35:31 | 只看該作者
混合嫁,好小見,好唔好用,,幾$$嫁
 樓主| bkingsanc 發表於 2006-8-3 11:36:36 | 只看該作者
原帖由 3e40 於 2006-8-3 11:35 發表
混合嫁,好小見,好唔好用,,幾$$嫁

我見雅苦有人賣$95 4條
 樓主| bkingsanc 發表於 2006-8-3 11:38:10 | 只看該作者
有片睇添,不過要load好耐。
http://mosesliu.sinaman.com/Drift_Racing/Drift_Racing.wmv
lingkithung 發表於 2006-8-3 11:51:28 | 只看該作者
有link, 我都想買來試下

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1111670388

樓主| bkingsanc 發表於 2006-8-3 12:04:01 | 只看該作者
原帖由 lingkithung 於 2006-8-3 11:51 發表
有link, 我都想買來試下

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1111670388

我諗住買佢套死氣喉先,條呔等我玩完條YOKOMO 02再試下HPI STAGE D之後先考慮下佢
 樓主| bkingsanc 發表於 2006-8-3 15:36:03 | 只看該作者
其實$95 4條都幾底,包埋4條鈴啵
條鈴我都幾鍾意
lingkithung 發表於 2006-8-3 15:45:41 | 只看該作者
我問咗佢, 要8月中先有呔賣... 現在整緊....
我都想試下, 因為好似yo D02,不過好像是呔邊係PVC,其餘係軟膠,剛好相反(好似係...)唔係會甩成點,

同埋係全實心, 咁我估咁厚, 會比D02 / hpi 耐用, 問題只是好唔好飄!!
German 發表於 2006-8-3 18:09:24 | 只看該作者
原帖由 lingkithung 於 2006-8-3 15:45 發表
我問咗佢, 要8月中先有呔賣... 現在整緊....
我都想試下, 因為好似yo D02,不過好像是呔邊係PVC,其餘係軟膠,剛好相反(好似係...)唔係會甩成點,

同埋係全實心, 咁我估咁厚, 會比D02 / hpi 耐用, ...

到時幫手買埋丫(Fig.2)thx
 樓主| bkingsanc 發表於 2006-8-3 21:25:16 | 只看該作者
原帖由 lingkithung 於 2006-8-3 15:45 發表
我問佢, 要8月中先有呔賣... 現在整緊....

同埋係全實心, 咁我估咁厚, 會比D02 / hpi 耐用, ...

從相片中睇橫滑既時間應該唔會太長,重好似有少少over drift添
我係新仔黎嫁,有錯請插
地獄羊咩仔 發表於 2006-8-3 21:55:23 | 只看該作者
其實E條呔同FIG2灰色果條呔比較,FIG1同2都既軨都係OFFSET好大,我部TA04用34ZTUNE都凸左4分之1條出黎,之前用HPI WRX先叫岩岩好,就佢24%PVC+76%橡膠,個人感覺上應該都幾咬,另外我之前買過FIG2果條純水喉呢,就真係得個打滑既字黎型容係最岩,同我D FD (YOKOMO02)玩,比佢地甩到冇人有,救車都幾難,甩就甩得OK呀,有時成部車橫晒,要用好大既油先叫做救到加上我係玩開球場地同ROADER場地,球場就OK啦條呔去得快過YOKOMO02 玩左一排電左右已經冇左幾MM,ROADER場就過份太甩,玩唔到,最終都係玩返YOKOMO02呔,同入左幾套膠圈都玩得耐過佢
German 發表於 2006-8-3 22:20:51 | 只看該作者
原帖由 地獄羊咩仔 於 2006-8-3 21:55 發表
其實E條呔同FIG2灰色果條呔比較,FIG1同2都既軨都係OFFSET好大,我部TA04用34ZTUNE都凸左4分之1條出黎,之前用HPI WRX先叫岩岩好,就佢24%PVC+76%橡膠,個人感覺上應該都幾咬,另外我之前買過FIG2果條純水喉呢,就真係得 ...

我試過FIG3,好正,好好drift,但條喉仲薄過紙......FIG2條喉好似厚D
地獄羊咩仔 發表於 2006-8-3 23:15:34 | 只看該作者
但係果次落左煙廠玩,玩左4排電已經去到FIG3既程到,你諗下啦