RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1652|回復: 4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

精華文章中找不到如何run in 540j雞摩

jimjimracing 發表於 2006-7-24 18:40:41 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有咩方法可以run in 得好d.  使用耐d呢?

我用個風扇仔吹住. 用個控 俾少少油咁run in. 但發覺跑幾排電後 支芯就黑晒. 無晒力...

跑四分鐘 及 5 分鐘賽...  gearing 有時 4.5.  有時.. 4.3..

初初一兩場就好快.. 跟住就走下坡..  
馮馮ymc 發表於 2006-7-24 19:24:27 | 只看該作者
正常過正常啦....4.5~4.3齒比,
鬥車我地每pack電一個新540[溫好嘅].
AMAT 發表於 2006-7-24 21:44:46 | 只看該作者
原帖由 馮馮ymc 於 2006-7-24 19:24 發表
正常過正常啦....4.5~4.3齒比,
鬥車我地每pack電一個新540[溫好嘅].

嘩!!!

咁我如果想鬥540咪.......

好在我儲埋唔少540唧.....哈!
馮馮ymc 發表於 2006-7-24 22:17:26 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-7-24 21:44 發表

嘩!!!

咁我如果想鬥540咪.......

好在我儲埋唔少540唧.....哈!

用jimjim果個鬥4,5分鐘gear ratio就要,鬥10分鐘唔使..
ALEXANDER 發表於 2006-7-24 22:51:21 | 只看該作者
原帖由 jimjimracing 於 24/7/2006 06:40 PM 發表
有咩方法可以run in 得好d.  使用耐d呢?

我用個風扇仔吹住. 用個控 俾少少油咁run in. 但發覺跑幾排電後 支芯就黑晒. 無晒力...

跑四分鐘 及 5 分鐘賽...  gearing 有時 4.5.  有時.. 4.3..

初初一兩場 ...

run-in唔係用麼打雞既咩!?