RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1514|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

AWD SETTING問題

JKC710 發表於 2006-7-23 21:26:25 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位高手, 又要你地幫忙喇

我想問下awd原裝跟車既彈簧對比起3 racing 果set 3色彈簧 (黑/銀/金)係硬定軟??
我本來裝左四條金色(硬)落我架r34度, 點知一轉急灣就反車(原裝tire, 想玩drift), 我諗可能d彈簧硬過頭, 咁我就諗起
個鋪頭老闆叫我用呢d彈簧既時候唔理咩色都好, 要剪左圈半先好用, 咁好啦, 我照剪, 點不知呢...............剪左一條之後, 安落去, 有勁多虛位, 唉......剪果陣我都知賴賴地野ga喇, 但係都落左手剪............灰.............好彩仲有4條............

我想問下各位用咩彈簧先無咁易反車呢?? (又或者咩野原因會反車)
low 低架車??
仲想問下你地low低架車既話, 你地會落0.幾mm既介子呀??
要low低係咪頭尾都要一齊low低呀??

同埋我用2pl, 如果想玩drift, 俾油應該max校做幾多%好呢?? (x-speed motor)

7仔 發表於 2006-7-23 22:32:16 | 只看該作者
原帖由 JKC710 於 2006-7-23 21:26 發表
各位高手, 又要你地幫忙喇

我想問下awd原裝跟車既彈簧對比起3 racing 果set 3色彈簧 (黑/銀/金)係硬定軟??
我本來裝左四條金色(硬)落我架r34度, 點知一轉急灣就反車(原裝tire, 想玩drift), 我諗可能d彈簧硬過 ...

剪係無錯
要加介子 zip 番佢

cut短左彈弓就唔反嫁啦
 樓主| JKC710 發表於 2006-7-23 23:02:28 | 只看該作者
原帖由 7仔 於 2006-7-23 22:32 發表

剪係無錯
要加介子 zip 番佢

cut短左彈弓就唔反嫁啦

要剪幾多??

仲有介子 zip向邊位???耍多幾多mm既介子??
雖然每個人set車都唔同, 希望你俾個數我做參考, 我用atomic既介子都係得最大0.6mm既介子, 2個介子疊埋有無問題, 請大家幫幫忙, 唔該哂你地
7仔 發表於 2006-7-23 23:39:20 | 只看該作者
原帖由 JKC710 於 2006-7-23 23:02 發表

要剪幾多??

仲有介子 zip向邊位???耍多幾多mm既介子??
雖然每個人set車都唔同, 希望你俾個數我做參考, 我用atomic既介子都係得最大0.6mm既介子, 2個介子疊埋有無問題, 請大家幫幫忙, 唔該哂你地

兩隻無問題

我上下都有zip
 樓主| JKC710 發表於 2006-7-23 23:43:40 | 只看該作者
原帖由 7仔 於 2006-7-23 23:39 發表

兩隻無問題

我上下都有zip

咁你ZIP幾多MM呀?
同埋彈簧剪幾多好呢??
7仔 發表於 2006-7-24 02:44:54 | 只看該作者
原帖由 JKC710 於 2006-7-23 23:43 發表

咁你ZIP幾多MM呀?
同埋彈簧剪幾多好呢??

彈弓我答你唔到...我用atomic短的
zip到佢無虛位囉 ~ 同埋你睇下想low幾低
lolman 發表於 2006-7-24 02:58:39 | 只看該作者
btw 用原裝o個 D軟呔係玩唔到 drift 架.....

要買番 set drift 呔....(硬膠來的)
高橋涼介 發表於 2006-7-24 04:06:15 | 只看該作者
順口問下..如果我買左飄移o太..
咁我洗唔洗換彈弓?(換左會唔會好d?)
如果換左又洗唔洗cut彈弓?
我只玩飄移的
 樓主| JKC710 發表於 2006-7-24 10:40:39 | 只看該作者
原帖由 lolman 於 2006-7-24 02:58 發表
btw 用原裝o個 D軟呔係玩唔到 drift 架.....

要買番 set drift 呔....(硬膠來的)

DRIFT呔我都有, 不過我屋企木地板, 用左會勁打滑, 但係用原裝呔, 再加地上面有少少塵既話就幾好飄, 請問你係用咩野控呢???
如果 X-SPEED MOTOR 玩DRIFT, 你油門MAX會校做幾多%呀?? THX.