RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2175|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

set 車工具

ghostbee08 發表於 2010-4-13 09:49:15 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

本人是新手玩油車,請問各位師兄有咩set車架/工具好介紹?市價是多少?
另外想問問測溫機有無好介紹?
小弟都想問多一樣,火咀係唔係好易燒?
麻煩各位師兄比D意見 3Q~
tsk28 發表於 2010-4-13 10:59:14 | 只看該作者

set車架/工具我本身就沒有買, 但我聰d師兄講, 3RACING就比較經濟D, 好像都只是6舊幾.  另測溫機我用KYOSHO$220, 都OK. 火咀我又唔覺好容易燒, 你唔好較到好LEAN都應該沒有大問題
MARK1 發表於 2010-4-13 11:15:21 | 只看該作者
set 車架買3-racing啦夠平,$400左右,但唔係最好嘅,
最好係hudy,不過亦係最貴,$1???...........
溫度槍就求其都得,因為冇支準,同一個品牌都會有誤差。
部機冇追油,有煙出就ok啦。
火咀就唔易燒,不過就唔好等佢燒先換,因為會影響部機嘅馬力。
Skyline 發表於 2010-4-13 11:16:48 | 只看該作者
Hudy 啦, $2K +  .......  
 樓主| ghostbee08 發表於 2010-4-13 12:07:08 | 只看該作者

都好貴下Hudy set, 但我相信一分錢一分貨。
3racing 都想試下,如果真係相差太遠先換套Hudy!
之前我買左個O.S. medium 火咀,玩左一缸油加完油再着就燒左!可能我真係較Lean左少少
另外想問當起左架車個engine個火咀駛唔駛較鬆少少?我成日好驚會熱到燒左個火咀
咁我求其買支測溫槍算!
多謝各位師兄幫忙!
oscarchoi 發表於 2010-4-13 23:06:03 | 只看該作者
坤兄你可以買3仔呢套set工具一個字平如無什麼要求可以的
另探測槍我自己就買咗支台灣貨老鴨售約500.00都好準成高