RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4268|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Cyclone S now available at KWS

route8 發表於 2006-7-18 16:19:03 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Around $1100
AMAT 發表於 2006-7-18 16:49:39 | 只看該作者
買佢定買TA05呢?哈!
coronafans 發表於 2006-7-18 17:00:51 | 只看該作者
有無金屬油壓?
lolman 發表於 2006-7-18 17:06:57 | 只看該作者
我琴日都見到係到派貨....紅星門口...
gary 發表於 2006-7-18 17:08:30 | 只看該作者
原帖由 coronafans 於 2006-7-18 17:00 發表
有無金屬油壓?

係咪金屬唔知,但有隻殼跟~~
lolman 發表於 2006-7-18 17:12:40 | 只看該作者
see see.. plastic damper...=.=
coronafans 發表於 2006-7-18 17:17:24 | 只看該作者
$1100同tamiya一樣咁膠, 似乎貴了一點
lolman 發表於 2006-7-18 17:19:09 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-7-18 16:49 發表
買佢定買TA05呢?哈!

真係要睇下佢D膠料掂唔掂囉....

買左既人...post 上黎分享下....

但係依個1千價位真係好...............心理關口價....

除左 TA05 仲有 XRAY 既 T2R 同佢死過呢.....=.=
gary 發表於 2006-7-18 17:20:23 | 只看該作者
但HPI都唔會走平價路線,1100對佢黎講算平~~

AMAT 發表於 2006-7-18 17:26:11 | 只看該作者
原帖由 lolman 於 2006-7-18 17:19 發表

真係要睇下佢D膠料掂唔掂囉....

買左既人...post 上黎分享下....

但係依個1千價位真係好...............心理關口價....

除左 TA05 仲有 XRAY 既 T2R 同佢死過呢.....=.=

個人意見覺得TA05抵過佢喇....哈!

金屬料都應該多過佢先啦!~

你話T2R呢個價就抵喇!哈!
coronafans 發表於 2006-7-18 17:27:47 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-7-18 17:26 發表

個人意見覺得TA05抵過佢喇....哈!

金屬料都應該多過佢先啦!~

你話T2R呢個價就抵喇!哈!

I agree!
雷公 發表於 2006-7-18 17:46:19 | 只看該作者
貴!!!

買得HB既人就係識車之人﹐新仔跟本都唔知道HB係乜Q﹐HB個MARKETING策略諗住利用尼部入門車吸納新入門玩家﹐但係入門玩家又唔會玩HB播﹐尼個SECTOR始終都係雙星世界﹐PARTS又平又易買。
用HKD1100買架TA05番來再改裝仲和味
AMAT 發表於 2006-7-18 17:52:50 | 只看該作者
原帖由 雷公 於 2006-7-18 17:46 發表
貴!!!

買得HB既人就係識車之人﹐新仔跟本都唔知道HB係乜Q﹐HB個MARKETING策略諗住利用尼部入門車吸納新入門玩家﹐但係入門玩家又唔會玩HB播﹐尼個SECTOR始終都係雙星世界﹐PARTS又平又易買。
用HKD1100買架TA ...

你淨係睇佢果架FULL OPTION版CYCLONE S就知.......根本就係一架用咗個兜O既CYCLONE嚟......
改到咁仲貴過TA05!至少TA05個起點價都冇咁高先啦......哈!

你話出個炭兜俾CYCLONE用都話.......咁出法盞死~

T2R就聰明喇,即係換晒O的炭纖做FRP,都係唔好架喇,但至少成本低好多.
雷公 發表於 2006-7-18 17:58:21 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-7-18 17:52 發表

T2R就聰明喇,即係換晒O的炭纖做FRP,都係唔好架喇,但至少成本低好多.

哈哈﹐起碼有個樣睇先啦
prelude0500 發表於 2006-7-19 13:56:35 | 只看該作者
yes i think TA05抵過佢 too
RCman 發表於 2006-7-19 14:08:47 | 只看該作者
佢$1100定價全無競爭力,
而且,yen價都只係29xxx,理應$1000內就差吳多。
不過,hop-ups HPI係咪貴過星星呢
S版motor左右兩邊金屬片我最頂佢吳順。
都係TA05好
雷之子 發表於 2006-7-19 14:15:16 | 只看該作者
T2R相信唔會平過另外2架,始終佢仍然用番hudy出嘅金屬料!質數有保證!
西貢s打著名牌車手個名,$1100算合理!
TA05算是入門版,要加好多$去升級或買後備PARTS
三架車行不同路線,主要在於各人自己用途,
各有所長啦!
天照 發表於 2006-7-19 14:17:47 | 只看該作者
原帖由 雷之子 於 2006-7-19 14:15 發表
T2R相信唔會平過另外2架,始終佢仍然用番hudy出嘅金屬料!質數有保證!
各有所 ...

TA05梗係唔算係入門級啦.......中級車嚟啦!

TT01就入門級.
雷公 發表於 2006-7-19 14:44:08 | 只看該作者
原帖由 雷之子 於 2006-7-19 14:15 發表
各有所 ...

點解你會覺得“三架車行不同路線”﹖
唔通HB既用家就係貪慕虛榮﹖所以要貴D....

其實我就覺得CYCLONE S唔係貴﹐祗不過香港既TA05賣得太平就真
RCman 發表於 2006-7-19 14:58:56 | 只看該作者
其實如果連"死光R"三部計,以車價計(香港定價)
最貴會係"死光R"車,我自己都係最like"死光R"
但要改車最少都係"死光R"車。
而"曬公S",我個人吳係太睇得好,一係改到好似佢係日本magazine甘,成部purple color
但係甘同買部team車有咩分別....除左個睇底。
星星一向都有市場,parts齊又吳算貴見稱。
所以我都吳知有人邊位師兄買左,買左post上來及講下買/試後感都好