RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1649|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

禾寶一問

tsk28 發表於 2010-2-25 23:59:52 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想問問禾寶hyper8.5 同8.0 有什麼分別, parts 是否可以共用?
Evo5 發表於 2010-2-26 01:17:42 | 只看該作者
係大至一樣的
iouand 發表於 2010-2-26 18:47:49 | 只看該作者
8.5 kit料多d,(重有8.0賣???),兩架竣計一樣
車可以係rcmart買,(唔知重有冇得平)
parts可以係煙廠街果間(唔記得名)有d貨
 樓主| tsk28 發表於 2010-2-26 22:49:29 | 只看該作者

我見rc-mark有8.5+engine combo 賣$3000左右, 部車得唔得, 可否比d 意見細佬?
kins 發表於 2010-2-26 23:14:16 | 只看該作者
我見rc-mark有8.5+engine combo 賣$3000左右, 部車得唔得, 可否比d 意見細佬?
tsk28 發表於 2010-2-26 22:49

http://www.redrc.net/2007/07/rob ... -european-champion/
 樓主| tsk28 發表於 2010-2-26 23:32:42 | 只看該作者
明天哂, parts 方面應該不難找吧?
iouand 發表於 2010-2-28 12:21:53 | 只看該作者
如果唔介意舊款同車身肥(視覺上),架車係ok既!!!
我個人覺得8.5有d地方重好過h9
我個fd都係rcmart買combo,個價都ok,但機同批同是一般,玩殘先換
我都係玩1/8,得閒交流下吹下水..........
pma 發表於 2010-3-3 16:53:52 | 只看該作者
Hobao.... it's difficult to buy parts
 樓主| tsk28 發表於 2010-3-3 19:03:11 | 只看該作者
如果唔介意舊款同車身肥(視覺上),架車係ok既!!!
我個人覺得8.5有d地方重好過h9
我個fd都係rcmart買combo,個價都ok,但機同批同是一般,玩殘先換
我都係玩1/8,得閒交流下吹下水..........
iouand 發表於 2010-2-28 12:21

你在那裡玩多?