RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3164|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

F10 crossover 雷諾R25

herbert1 發表於 2010-1-19 19:16:29 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

噴左當年阿朗素砌低舒密瓜果年既戰車........噴得衰左

玩後感:
only改左油壓,用既係A123,電子野用剩餘物資,TPM8R+白豬,由於得6.6V,表現相當乏力

話雖如此,原裝tire仍然唔夠咬,之後試用touring tire

結論:
       1) 用頭muchmore 32R 尾sorex36R,唔一d都甩 , 1010盡油收油都ok (魔打無力,sorex 36R竟然咬過32R??!!)
       2)原裝tire無料到,咁慢都甩,真係唔知要黎做乜
       3)原裝既servo saver係虧既,我就用膠水痴住先,要買返個正常既
       4)原裝波頭好似好虛

用白豬只係試車,遲d會用返似樣d既魔打先試得出架車.....

各位玩F10既師兄通常用咩tire?? F201既tire唔係度度有貨wo

仲有,你地架車前下臂會唔會有機會hi住個鈴??? (正常無事,但壓落架車會hi倒)

THX~
aihan 發表於 2010-1-20 16:42:55 | 只看該作者
very nice!
CIVICMAN 發表於 2010-1-21 02:19:47 | 只看該作者
樓主架車好正呀
jj2006 發表於 2010-1-21 08:52:55 | 只看該作者
用hpi s 呔,幾好架,原裝呔真系......
rk2 發表於 2010-1-25 08:58:09 | 只看該作者
噴左當年阿朗素砌低舒密瓜果年既戰車........噴得衰左

玩後感:
only改左油壓,用既係A123,電子野用剩餘物資,TPM8R+白豬,由於得6.6V,表現相當乏力

話雖如此,原裝tire仍然唔夠咬,之後試用touring tire ...
herbert1 發表於 2010-1-19 19:16

噴得衰左 .. ..  唔覺喎, 好靚呀 !!
用既係A123, 由於得6.6V,表現相當乏力 . .. . . 樓主有無加大摩打齒 ? 可能可有幫助....
 樓主| herbert1 發表於 2010-1-25 13:20:05 | 只看該作者
THX各位師兄

我轉左用無刷13T,好好多.......宜家用下touring tire練習下先
ter037 發表於 2010-2-1 06:44:09 | 只看該作者
一定要用A123電....(即係3粒3粒??)
WallaceNg 發表於 2010-2-1 06:49:31 | 只看該作者
6.6v仲要用白豬會唔會慢左d呢
tsuihiuwai 發表於 2010-3-25 20:25:45 | 只看該作者
!_!cool~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
tsuihiuwai 發表於 2010-3-25 20:26:06 | 只看該作者
!_!cool~~~~~~~~~~~~~~~~~~~