RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1771|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買0左TT-01D, 有事求救

史丹尼 發表於 2006-7-12 13:33:57 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
昨日買0左TT-01D, 學人第一次砌, 點知出事.
有3件塑膠件, 要上螺絲的, 因為用電批, 可能太大力, 爆0左.....
知唔知有冇得配番 or 有金屬parts 可以replace. 唔該晒~~
jackychan 發表於 2006-7-12 13:40:20 | 只看該作者
果2組只有膠料,抄底parts no去健全 or rc 睇睇有冇得配番,孖星d鏍絲比較尖係不適合用電批修(易爆)
 樓主| 史丹尼 發表於 2006-7-12 13:44:17 | 只看該作者
會唔會好貴?? 一陣又要花舊幾兩舊水.... 咁就唔抵.
我感覺上, 這3件爆0左的parts 是ABS, 唔多似是尼龍料....
D HOLES 又冇預先tape 牙. 唔用電批, 上到手痛~~~
calvinpun2000 發表於 2006-7-12 13:50:34 | 只看該作者
原帖由 史丹尼 於 2006-7-12 13:44 發表
我感覺上, 這3件爆0左的parts 是ABS, 唔多似是尼龍料....
D HOLES 又冇預先tape 牙. 唔用電批, 上到手痛~~~

吾會好實!!
圖三個度好像是底盤!!
要買個個!
否知幾錢,因為住澳門!
macarlos2005 發表於 2006-7-12 13:56:04 | 只看該作者
= =
jackychan 發表於 2006-7-12 14:08:48 | 只看該作者

你預$40-60到啦,鬼叫你貪方便用電批,我都係用十字批修都唔見係太緊
 樓主| 史丹尼 發表於 2006-7-12 14:43:11 | 只看該作者
原帖由 jackychan 於 2006-7-12 14:08 發表

你預$40-60到啦,鬼叫你貪方便用電批,我都係用十字批修都唔見係太緊

係既... 係既... 下一次會醒目一d.....
Colin 發表於 2006-7-12 14:45:30 | 只看該作者
你去有cat o個間到望望,我o個日都見到依幾件野,不過係part A/B/C 咁樣一part part 賣
andy0606 發表於 2006-7-12 16:31:58 | 只看該作者
你落kws搵下啦,幾十大元買到= =所以啊爸唔比用電批
 樓主| 史丹尼 發表於 2006-7-12 16:34:38 | 只看該作者
原帖由 Colin 於 2006-7-12 14:45 發表
你去有cat o個間到望望,我o個日都見到依幾件野,不過係part A/B/C 咁樣一part part 賣

睇0左manual, 要part a 咁買, 仲要2 packs......
當如俾少少交學費學野....
SPOONEG6 發表於 2006-7-12 17:22:45 | 只看該作者

我十一歲都係咁上la - -,又唔見我手痛- -
Colin 發表於 2006-7-12 17:42:37 | 只看該作者
無所謂啦當後備parts,如果價錢接近150 ge
不如係2手區直接成部tt01 收番黎之後打散換落去
hc1309 發表於 2006-7-12 18:28:56 | 只看該作者
dun buy AL parts for that.
easy damaged again
 樓主| 史丹尼 發表於 2006-7-12 22:47:02 | 只看該作者
個老友幫我落kws買0左, 39大元.