RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2003|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

你地點樣帶部MINI-Z出街??

JKC710 發表於 2006-7-11 17:27:10 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我係一名新手,最近買左部AWD(小改),諗住拎去車場玩下,但係諗緊點樣拎出去, 部車條天線左住哂, 請問各位有咩意見呢?? 點樣DIY改天線, 用咩線好, 唔該各位幫幫我丫, THX
apsubmarine3 發表於 2006-7-11 17:38:34 | 只看該作者
鬆左天線粒縲> 拆走天線> 裝番個車殼> 咪入到個車盒, 去到車場咪裝番條天線, 10秒都吾駛
如果吾天線粒縲, 夾硬照塞部車入盒, 久而久之, 天線會畸型, 又易斷, 又易刮花車殼, .
所以冇得懶  
 樓主| JKC710 發表於 2006-7-11 17:44:49 | 只看該作者
原帖由 apsubmarine3 於 2006-7-11 17:38 發表
鬆左天線粒縲> 拆走天線> 裝番個車殼> 咪入到個車盒, 去到車場咪裝番條天線, 10秒都吾駛
如果吾天線粒縲, 夾硬照塞部車入盒, 久而久之, 天線會畸型, 又易斷, 又易刮花車殼, .
所以冇得懶  

唔該哂......咁另外想問點樣自己改天線呢??
fox5y 發表於 2006-7-11 20:46:13 | 只看該作者
又或者將原來既硬天綫,改爲軟天綫lor~
Colin 發表於 2006-7-11 20:57:44 | 只看該作者
原帖由 fox5y 於 2006-7-11 20:46 發表
又或者將原來既硬天綫,改爲軟天綫lor~

點改ga,師兄?
fox5y 發表於 2006-7-11 21:21:16 | 只看該作者
電路板度有條搏接硬天綫既電線,你將距焊走換成一條長既電線就ok咖啦,係米好easy呢~~
老v 發表於 2006-7-12 00:05:41 | 只看該作者
我用一個深d既盒裝

將架車訓係度

咁條天線就唔洗拆:victory:
david6680 該用戶已被刪除
david6680 發表於 2006-7-12 11:07:38 | 只看該作者
原帖由 JKC710 於 2006-7-11 17:27 發表
我係一名新手,最近買左部AWD(小改),諗住拎去車場玩下,但係諗緊點樣拎出去, 部車條天線左住哂, 請問各位有咩意見呢?? 點樣DIY改天線, 用咩線好, 唔該各位幫幫我丫, THX

放起locker多
apsubmarine3 發表於 2006-7-12 11:57:01 | 只看該作者
小弟習慣吾玩或者運送時, 懶拆轆, 用D厚野long起車底, 四轆離地, 令D避震彈(AWD), T板(MR02) 吾駛受D非必要壓力, 減少畸型, 駌鴦...
真賽車鬥完比賽, 儲存果陣都係將成個底盤long起, 令懸掛系統完全不受壓, 直至下次試車或比賽