RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3494|回復: 32
打印 上一主題 下一主題
收起左側

崔建邦打口靚模.......

cf2468 發表於 2009-12-23 10:45:26 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

刪短訊起爭執 崔建邦被指毆女友
(明報)2009年12月23日 星期三 05:10
【明報專訊】「估唔到佢係咁無人性,打我……」近年極速上位的無線藝員崔建邦,昨疑因感情問題與最新緋聞「口靚模」女友鄺敏慧在家發生爭執,鄺報稱提出分手時,崔建邦要求她先把兩人的短訊及親密合照刪除。鄺敏慧拒絕後,被人打頭及叉頸以致頸及手腳紅腫,事後由模特兒公司職員陪同到醫院驗傷及報警,在記者面前哭訴崔無情無義。

女方報警 警方調查 無人被捕

警方發言人證實,於昨晚7時收到一名20歲女子報案,報稱在九龍畢架山龍坪道一單位內被一名男子襲擊,頭及胸部受傷,警方列作襲擊案處理,交深水埗警署刑事偵緝隊接手,暫無人被捕。根據資料,崔建邦居於畢架山花園。

本報昨晚致電崔建邦及無線高層陳志雲    查詢,但至截稿前兩人均未回覆。無線發言人表示,公司至昨深夜仍未能聯絡崔建邦,崔建邦今日原定要錄影《勁歌金曲    》,暫未知會否受事件影響。崔建邦前女友唐詩詠    則表示不信崔打人:「佢唔係一個打女人嘅人。」

任職模特兒的鄺敏慧(Elizabete)在港出生,擁有中國和巴西    血統,9歲時舉家移居巴西,在圈內被稱為「中巴妹」。有傳崔建邦為J2節目《打出十人巷》當客席導師時與參選的鄺敏慧相戀,唐詩詠因此與崔建邦分手。

「條頸畀人鍊住,好痛」

昨傍晚約7時,鄺敏慧突出現灣仔律敦治醫院    ,其間有人主動聯絡傳媒前往採訪。7時45分,鄺敏慧戴著口罩由2男1女陪同步出急症室並接受訪問,率先開腔說:「今日中午喺男朋友屋企,因為感情事畀人襲擊。」她又說:「條頸畀人鍊住,好痛,手腳亦好痛。」記者問:「你指男仔屋企,係唔係崔建邦?」鄺答:「係!」

「估唔到佢係咁無人性」

記者追問下,鄺敏慧說是因分手問題爭執,記者問是誰先提出,鄺遲疑一會未答。在旁的男子即表示,由於要到警署錄口供,要求記者停止訪問。鄺敏慧其後乘坐探員的私家車到灣仔警署錄口供,至昨晚10時40分步出警署,再度被記者包圍。

鄺敏慧說:「今日我喺崔建邦屋企內同佢嗌交,佢要求我delete手機內嘅相同SMS    ,我唔肯,男方用手打我個頭,我企唔穩跌低,起身後佢再用手鍊住我條頸,想搶我電話,整到我好痛……估唔到佢係咁無人性,打我……」,說時嗚咽低泣。

「之前佢有口的暴力傾向」

鄺敏慧承認自8月與崔建邦一起,當時崔已與唐詩詠分手,至於崔是否經常動粗,鄺則形容對方「之前佢有口的暴力傾向,但咁樣係第一次」。

被問及崔要求刪除的是否情慾照時,鄺說﹕「唔係,只係情侶照……佢一直唔想公開戀情,因為有一定知名度,我又愛佢,故一直唔公開!」鄺的公司職員其後出來擋架,鄺因為忘記在口供紙簽名,稍後再返回警署,未幾即步出跳上的士離開。

今日睇到呢單野先知佢有新女...........仲以為仲係唐小姐
Ivan 發表於 2009-12-23 11:03:08 | 只看該作者
Andrew168 發表於 2009-12-23 11:10:04 | 只看該作者
有咩野出奇, 燈紅走綠地方, 大家都應該知道
有勇冇謀 發表於 2009-12-23 11:24:09 | 只看該作者
娛樂圈果然係是非地, 咩事都會發生, 唐小姐個煙幕真大, 可以耍到冇人知崔生條新女...
scalpel 發表於 2009-12-23 11:29:50 | 只看該作者
Always like this........nothing special.....
sunday 發表於 2009-12-23 11:45:35 | 只看該作者
such news is for 8 grandma
dl 發表於 2009-12-23 11:53:07 | 只看該作者
原來係《打出十人巷》果個 中巴呀!!
APPLE 發表於 2009-12-23 11:53:18 | 只看該作者
佢吾係(基民)來咩........
RC881 發表於 2009-12-23 11:58:14 | 只看該作者
阿老 "崔" 一向都當自己係身手不凡之人 , 初出道已經透露自己玩台拳 , 今次只係小兒科, 如果對方係男人, 火力應該會猛好多
迷你谷爆 發表於 2009-12-23 12:36:54 | 只看該作者
果然係六屆冠軍散打王呀~
名不虛傳!~
RC881 發表於 2009-12-23 12:54:08 | 只看該作者
AMAT 發表於 2009-12-23 12:58:05 | 只看該作者
厲害厲害~
咁快就溝到呀中巴上手~

咁快又分手~
Sin 發表於 2009-12-23 13:23:18 | 只看該作者
崔 建 邦 Merry Xmas..........
Han 發表於 2009-12-23 13:26:03 | 只看該作者
可以另到呢d咁o既o靚毛肯心今養埋自己就真係厲害喇
minimini 發表於 2009-12-23 13:32:07 | 只看該作者
阿老 "崔" 一向都當自己係身手不凡之人 , 初出道已經透露自己玩台拳 , 今次只係小兒科, 如果對方係男人, 火力應該會猛好多
RC881 發表於 2009-12-23 11:58

應該會出港聞版 A1 頭條...........
AMAT 發表於 2009-12-23 13:43:13 | 只看該作者
曹格同佢打都唔夠佢嚟~哈!
minimini 發表於 2009-12-23 13:46:09 | 只看該作者
曹格同佢打都唔夠佢嚟~哈!
AMAT 發表於 2009-12-23 13:43

"全宇宙最好打" 嘅甄子丹可能得...........
f-16 發表於 2009-12-23 13:58:22 | 只看該作者
"全宇宙最好打" 嘅甄子丹可能得...........
minimini 發表於 2009-12-23 13:46

咁就好睇。
TJ~1 發表於 2009-12-23 14:07:18 | 只看該作者
蘋果話係圖片黎嫁BO

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... amp;art_id=13553939
動新聞

其實有咩唔俾人知得姐
拍拖炸嗎

難道佢想俾人傳非聞
f-16 發表於 2009-12-23 14:16:06 | 只看該作者
聽講崔建邦係韓國血統、韓國男人專打老婆、真係為佢女友擔心。