RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4597|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大陸iw02易唔易爛

高橋涼介 發表於 2006-7-3 22:16:51 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
350蚊...唔知係咪玩兩野就爛?
如果買日本果d一套要幾錢架?
http://hk.f1.page.auctions.yahoo ... 9942?u=%3aleo_lee99

frizen20032003 發表於 2006-7-3 23:20:55 | 只看該作者
聽人地講好似係iw02黎  易唔易爛我就唔係好清楚
david6680 該用戶已被刪除
david6680 發表於 2006-7-3 23:56:22 | 只看該作者
原帖由 高橋涼介 於 2006-7-3 22:16 發表
http://hk.f1.page.auctions.yahoo ... 9942?u=%3aleo_lee99

哩部起街play都可以,不如正正經經買部2nd hand mini z。
~YY*BilLY~ 發表於 2006-7-4 00:06:38 | 只看該作者
部野好雞=.=我買左部~後悔~
你唔好買~我想買過部mr02好過
alangor 發表於 2006-7-4 00:19:37 | 只看該作者
原帖由 高橋涼介 於 2006-7-3 22:16 發表

我都岩岩玩緊呢架iw02, 我鍾意個remote control
不過我未玩過Kyosho MR02($7xx),
所以我對呢架iw02 都覺得ok
速度接受啦咁^^(我唔落場玩)
同我架Kyosho Overland 差唔多速度^^
而且我鍾意佢可以控制慢車。。hehee

好慢都得,玩泊車好好玩.hehee
架Overland一俾油就好多咁。。。

總括黎講我覺得$300一架又連控,都ok
不過易唔易爛,我個人覺得睇你點玩啦^^
底盤D膠質一搬啦   hehee
不過有D人話好容易壞,我暫時都未,仲改左個Tomy Hiace body 落去玩^^

hope these info. can help u to decide buy or not buy..hee
david6680 該用戶已被刪除
david6680 發表於 2006-7-4 00:28:48 | 只看該作者
原帖由 alangor 於 2006-7-4 00:19 發表

我都岩岩玩緊呢架iw02, 我鍾意個remote control
而且我鍾意佢可以控 ...

我覺得起街玩其實唔好買mini z mr02 & awd
 樓主| 高橋涼介 發表於 2006-7-4 01:46:00 | 只看該作者
原帖由 alangor 於 2006-7-4 00:19 發表

而且我鍾意佢可以控 ...

300蚊..你係邊度買架?
alangor 發表於 2006-7-4 07:51:51 | 只看該作者
原帖由 高橋涼介 於 2006-7-4 01:46 發表

300蚊..你係邊度買架?

in KWS, 忘記名,係巷入面咖,得兩架, Lancer EVO and Mercedes D2
(黑色盒)
~YY*BilLY~ 發表於 2006-7-4 12:24:19 | 只看該作者
你要架車慢=.==好多控都做到~唔係咩??
KYOSHO果個都做到架~自己SET既姐~
仲有~IW02果D車~個BRAKE一定要用番IW控~
開左ABS先用到~如果唔係~用唔到~
alangor 發表於 2006-7-4 13:38:58 | 只看該作者
原帖由 ~YY*BilLY~ 於 2006-7-4 12:24 發表
你要架車慢=.==好多控都做到~唔係咩??

冇錯,不過iw02係線性D(我覺得)
不過我覺得買iw02,普通咁玩就ok
大改就無謂啦^^
gary1986 發表於 2006-7-4 20:14:43 | 只看該作者
哈哈~IWO2其實D料真系唔夠Kyosho來拉~~易5易OVER就睇你點玩拉~~~不過我覺得個控已經回本拉!!哈哈~~都幾

值得~~入門研究就好拉~之後自己研究完~DIY系最好咯~~國內玩家已經DIY MINI-Z拉!!仲好犀利!!!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| 高橋涼介 發表於 2006-7-4 22:36:04 | 只看該作者
今日係旺角見到..280蚊.最平...
我諗番開深圳.經過買部可能仲平...
supremebird 發表於 2006-7-6 00:47:06 | 只看該作者
today i bought one too... but it break... so i go back and exchange again... but finally i found that this one also have some crack on it...but is ok... since anyway its $280 only  and i m not going back MK to change it again..
its good enough for me to play at home already...
not bad in speed ..overall..
but for the toughness...well.
see ur skill la... try to dun hit it to the wall.. if not..... pretty sure u will break sth else (like me! hahaha)
Colin 發表於 2006-7-6 00:48:47 | 只看該作者
原帖由 gary1986 於 2006-7-4 20:14 發表
哈哈~IWO2其實D料真系唔夠Kyosho來拉~~易5易OVER就睇你點玩拉~~~不過我覺得個控已經回本拉!!哈哈~~都幾

值得~~入門研究就好拉~之後自己研究完~DIY系最好咯~~國內玩家已經DIY MINI-Z拉!!仲好犀利!!!

[img] ...

知唔知係用咩野料做ga,我想係依個暑假研究下
supremebird 發表於 2006-7-6 00:48:54 | 只看該作者
well...its also comes wif a some extra parts that the real mini-z dun even have..... ...... anyway la.. $280 is worth enough to try ...... a real RTR lol..........and RTW.....
chankid 發表於 2006-7-6 00:51:24 | 只看該作者
Colin 發表於 2006-7-6 00:54:34 | 只看該作者
原帖由 gary1986 於 2006-7-4 20:14 發表

[img] ...

你估下用cd-rom整個車架得唔得......
Colin 發表於 2006-7-6 00:55:38 | 只看該作者
iw02係行am幾多ga?
amy 發表於 2006-7-6 00:59:14 | 只看該作者
am 27
Colin 發表於 2006-7-6 01:01:33 | 只看該作者
原帖由 amy 於 2006-7-6 00:59 發表
am 27

無啦啦D diy 精神出哂黎,等我睇下點DIY部AWD OR 02 出黎先