RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1562|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Ta05 IFS牙差一問

skpaul 發表於 2009-10-12 23:11:22 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟無知,
想問下ta05 ifs有無得用牙差呢,
又或者好似416咁改裝呢?
請知道的師兄詳述,
不勝感激,
謝謝~~
bigman0712 發表於 2009-10-13 00:02:54 | 只看該作者

我的牙叉在深水埗.新高登二樓果間坡垃圾無型舗....佢有好多牙叉的....得閒上去揾下攞....
至於點改就無特定的(見招拆招羅)......除左過大就改唔倒姐....
416的改裝post用的牙叉係元朗買的...是倉低貨尾.....想買多隻都無....用佢系貪佢輕(同原廠珠叉一樣的)雖然工程酷大....但出來效果亟好....
如果是ifs版也可用圖中的牙叉....兩邊可落介子加闊的......把啤鈴套在狗骨杯內(啤鈴要自己配啱siz)......但齒數一定要改羅.....麿去D齒再把原裝的37齒括通...套上去用AB膠接合及教位咪得羅....
我就賴维修姐....師兄你又為乜想改牙叉呢?
bigman0712 發表於 2009-10-13 00:08:27 | 只看該作者
補允一點
深水埗.新高登二樓果間坡垃圾無型舗個老細好姦的....知你啱用就開天殺價的....小心...
bigman0712 發表於 2009-10-13 00:08:40 | 只看該作者
補允一點
深水埗.新高登二樓果間坡垃圾無型舗個老細好姦的....知你啱用就開天殺價的....小心...
 樓主| skpaul 發表於 2009-10-13 00:17:23 | 只看該作者
本身自己玩開油車,
轉玩電車後,
對珠差要經常維修嚇親,
超級懷念牙差的方便,
所以先開帖查詢下,
仲有如果我用VM Ⅱ個牙差黎改或用,
又得唔得呢?
bigman0712 發表於 2009-10-13 00:22:10 | 只看該作者
本身自己玩開油車,
轉玩電車後,
對珠差要經常維修嚇親,
超級懷念牙差的方便,
所以先開帖查詢下,
仲有如果我用VM Ⅱ個牙差黎改或用,
又得唔得呢?
skpaul 發表於 2009-10-13 00:17

唔知尺吋....所似答你唔倒.....
mschumi 發表於 2009-10-13 09:22:15 | 只看該作者
VM II 隻牙叉出咗la 咩?
vampire 發表於 2009-10-13 09:45:47 | 只看該作者
我好同意以上ching話新高登個間模型鋪昆水架, 唔好再去law, 小心小心
bigman0712 發表於 2009-10-13 22:47:27 | 只看該作者
我好同意以上ching話新高登個間模型鋪昆水架, 唔好再去law, 小心小心
vampire 發表於 2009-10-13 09:45

最衰啱用o既牙叉得佢至有......無辨法至要幫襯佢炸......其實我都唔系想幫襯佢的....佢尊賣垃圾同昆水的......
亞叔 發表於 2009-10-13 23:24:42 | 只看該作者
最衰啱用o既牙叉得佢至有......無辨法至要幫襯佢炸......其實我都唔系想幫襯佢的....佢尊賣垃圾同昆水的......
bigman0712 發表於 2009-10-13 22:47

今日(元朗合益)亞叔話您前几天入左貨
bigman0712 發表於 2009-10-14 08:23:55 | 只看該作者
今日(元朗合益)亞叔話您前几天入左貨
亞叔 發表於 2009-10-13 23:24

系呀....重買錯左野添 ........