RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1516|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

mr02 PARTS..

tivoli 發表於 2006-6-26 22:06:00 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問.. 小弟今日買散件, MR02 servo gear 有 3 隻細碟, 但小弟沒有穿住呢 3 隻齒的金屬枝 ( 共 2 條 )
請問買什麼可以有呢兩條野呢 ?
Colin 發表於 2006-6-26 23:11:09 | 只看該作者
你散件既意思係自己整一部mr02 出黎,而唔係買一部淨車/RTR set 再改?
 樓主| tivoli 發表於 2006-6-26 23:20:36 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

我係想問穿住呢 3 個碟o既野 ( 2 枝金屬 )
係, 我係散件買
Colin 發表於 2006-6-27 00:38:28 | 只看該作者
我唔肯定呀
我之前問過kws 其中一間店呢,問佢可唔可以自己買parts 整部02 出黎,佢話有d parts 係買唔到,我印象中佢話個servo 都好似話係買唔齊野
我聽完之後,我無再研究落去啦...

有錯請更正,因為我真係唔肯定= ="
xlarge 發表於 2006-6-27 02:51:57 | 只看該作者
買包servo盒有跟
~YY*BilLY~ 發表於 2006-6-27 12:14:13 | 只看該作者
你去好景~我記得果到有01 servo盒~3十幾蚊~入面應該有
gary 發表於 2006-6-27 23:38:16 | 只看該作者
獨立我都見有墾得買~
Kyosho Parts (#MZ8-3) Servo Gear Shaft Set
Monsta 發表於 2006-6-27 23:42:29 | 只看該作者
MR 01 servo pin 唔岩 MR02 , 我試過, 我係車場 啱啱有師兄有多先解決到!
gzgiant 發表於 2006-6-29 22:50:07 | 只看該作者
那几条金属轴,找1/10的车扣,直的那段,自己截断来搞都得。记得磨下要插入固定支架的金属头
装落支架的时候有点紧,但和那些齿轮的孔大小应该很FIT也很顺的。