RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3871|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

M 4wd 買d基本野問

lok001031 發表於 2009-9-7 06:01:55 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

我想買4wd平車架,咩都可以平為主,我用差機仲有個問題想問,2ch玩唔玩到4wd
NINEDOWN 發表於 2009-9-7 07:45:05 | 只看該作者

2pl m車 用得,,,不過人多你一定jam機        
要看你買咩車

SET 1
車  vm2  $1680
2.4控  功能好的正控計   2500  左右
SERVO 9551   500左右
li-po   5000mAh   500左右     x3
差機好野    1000      x1  or x2
LRP  TC      1680
11.5R TEAM POWERS      500 左右   想快D  加120 換芯
仲有 D  零件   當     400
有數計 你自己計下

仲有SET車工具呢

我又改POST

SET 2
車 VM2  1680
控  平野   500~600   (全套 有SERVO 接收 控)
li-po   平野    200左右   X2
差機平野      500 (連牛計)
HOBBYWING 13T  套裝   500 (一SET有馬達 電變 SETTING卡)
OK 去買啦
仲有呔  VM2 沒有的
200左右

SET 3
去買2手啦 夠平
清清 發表於 2009-9-7 09:27:09 | 只看該作者
2pl m車 用得,,,不過人多你一定jam機        
要看你買咩車
車  vm2  $1680
2.4控  功能好的正控計   2500  左右
SERVO 9551   500左右
li-po   5000mAh   500左右     x3
差機好野    1000      x1  or x2
LRP  TC      1680
11.5R TEAM POWERS      500 左右   想快D  加120 換芯
仲有 D  零件   當     400
有數計 你自己計下

仲有SET車工具呢
NINEDOWN 發表於 2009-9-7 07:45

拉登大哥咪嚇走新手啦,你叫人買果d全部係鬥車級數想嚇死佢咩
清清 發表於 2009-9-7 09:35:10 | 只看該作者
如果我買架普普通通既M車(但係右想同到你地比到下賽),連曬d野,+支2.4控+接收,電(li-po),差機+多個無刷同電變大概$$$$
另外我有玩電單車,我有支2pl 2ch am控+接收同servo,m車用唔用得
仲想問埋跟車係咩摩打
lok001031 發表於 2009-9-7 06:01

最平玩法係買架M-05套裝車( 連原廠電變 )約$700,
如果架車想好小小買架ATOMIC VM II 約$1680需另購電變摩打,
鋰電普通玩買大約4000mah 20-25c 已夠用約$200-$300,
要求唔高2PL普通玩夠啦,一百幾十買多個接收加一對晶體ok啦,
鋰電差機約$250平到笑哈哈囉,如以上計最平給$1300買齊晒
NINEDOWN 發表於 2009-9-7 11:48:33 | 只看該作者
我見佢係玩電單車友 先唔好 好像我咁 月月清.........
50270898 發表於 2009-9-7 12:19:59 | 只看該作者
樓主想玩2驅定4驅?
2.4G Kyosho EX5-UR 11XX
yakuza 發表於 2009-9-7 12:24:50 | 只看該作者
ABC Genetic FTW!! 4WD and much lower center of gravity than M05, and also more wallet friendly than Atmoic VM II.
What C-hings reckon?
chacha 發表於 2009-9-7 14:42:54 | 只看該作者
拉登大哥咪嚇走新手啦,你叫人買果d全部係鬥車級數想嚇死佢咩
清清 發表於 7/9/2009 09:27

但係樓主都有講明   (但係右想同到你地比到下賽),
清清 發表於 2009-9-7 16:25:48 | 只看該作者
但係樓主都有講明   (但係右想同到你地比到下賽),
chacha 發表於 2009-9-7 14:42

今朝無架,佢成12點果陣編輯
 樓主| lok001031 發表於 2009-9-7 17:44:34 | 只看該作者
支控平平地得加啦,我慢慢再upgrade上去,ps,我本身有差機同 vemon 1200nimh  7.2v
 樓主| lok001031 發表於 2009-9-7 17:49:56 | 只看該作者
2wd
清清 發表於 2009-9-7 17:51:38 | 只看該作者

M-05啦,首選~
 樓主| lok001031 發表於 2009-9-7 19:27:11 | 只看該作者
我諗緊要買d咩配件同motor
NINEDOWN 發表於 2009-9-7 21:04:39 | 只看該作者
今朝無架,佢成12點果陣編輯
清清 發表於 2009-9-7 16:25

我記得咁早有嫁   12點果陣編輯  左個標題.....
NINEDOWN 發表於 2009-9-7 21:15:29 | 只看該作者
黑pig     mc330   要同佢地比賽最平格     
加上你d電不可以 玩大車
古你有接收 servo   用原裝車 馬達 電變
so   仲要買
電                     平d  2xx 左右  x2
差機   火牛              平d   5xx左右   
車架                          m05   880   
走唔甩
 樓主| lok001031 發表於 2009-9-7 21:43:41 | 只看該作者
我D接收同SRVO係電單車黎加喎,ALL FUTABA,仲有 有冇D平既冇刷摩打
NINEDOWN 發表於 2009-9-7 22:03:41 | 只看該作者
咩servo 比個號碼來先   
冇刷摩打 平 就 hobbywing  13t 套裝啦 (注冇感馬達)
一set 有馬達 setting 卡   電變   500左右
 樓主| lok001031 發表於 2009-9-8 06:18:32 | 只看該作者

個接收係同個servo係同一set,接收型號:mcr-2m,servo型號s135c   

servo係ch1, support到nicd電 7.2v(6cells)-8.4v(7cell),
 樓主| lok001031 發表於 2009-9-8 06:28:07 | 只看該作者
我想問下c hing m05係咪行皮帶
NINEDOWN 發表於 2009-9-8 08:59:50 | 只看該作者
1. 你要買SERVO   2.行齒嫁
3你可能要買接收