RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1739|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TT01 M carbon chassis release

koji1230 發表於 2009-7-8 00:07:47 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
TT01 M carbon chassis release
who will buy it??
http://www.rcmart.com/catalog/rc ... -mount-p-28948.html
USD $37..............

登錄/註冊後可看大圖
sam 發表於 2009-7-8 02:00:40 | 只看該作者
你買咗未呀!
killercheung 發表於 2009-7-8 02:44:14 | 只看該作者
嘩... 加加埋埋都唔少$.....
smallfaifai 發表於 2009-7-8 11:20:24 | 只看該作者
街價好似220蚊左右.......散執埋其他野大概比FRP版貴一倍左右啦(我只係計3racing果部份未計埋原本要買o既星星parts)
IBM 發表於 2009-7-8 11:44:32 | 只看該作者
smallfaifai 兄數學唔合格  

假設 FRP 版 = $300
Graphite kit = $220
加埋都係 $520, 點會貴一倍??

隨非 Graphite kit "等如" 或 "大過" FRP 版
否則唔會出現貴一倍的情況

更何況散執  

有關此 Graphite kit 的討論可看這 link
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... page%3D1&page=2
Marco明 發表於 2009-7-8 11:53:17 | 只看該作者
smallfaifai 兄數學唔合格  

假設 FRP 版 = $300
Graphite kit = $220
加埋都係 $520, 點會貴一倍??

隨非 Graphite kit "等如" 或 "大過" FRP 版
否則唔會出現貴一倍的情況

更何況散執  

有關 ...
IBM 發表於 2009-7-8 11:44

我諗你誤會左'小輝輝'既意思................
佢應該係想咁樣....................
1. frp kit set(包括frp板 and 其他 parts) : $320
2. graphite板 only : $220
    再散執其他parts(搖臂/中軸/轉向等等) : $400
所以散砌一部graphite板係比frp kit set貴一倍
IBM 發表於 2009-7-8 12:28:46 | 只看該作者
嘻嘻, 如果有誤會就sorry 晒

其實套 $320 的 原裝 frp kit 己經包了搖臂中軸轉向等等,
即是說 $220 加 $320 己經齊晒野, 又何必花 $400 去散執呢?

我都買左幾份膠件如手手腳腳等, 都係廿零三十蚊一份,
我諗散執應該唔駛 $400 咁多  
Marco明 發表於 2009-7-8 12:32:18 | 只看該作者
嘻嘻, 如果有誤會就sorry 晒

其實套 $320 的 原裝 frp kit 己經包了搖臂中軸轉向等等,
即是說 $220 加 $320 己經齊晒野, 又何必花 $400 去散執呢?

我都買左幾份膠件如手手腳腳等, 都係廿零三十蚊一份,
我 ...
IBM 發表於 2009-7-8 12:28

買option件咪要囉
IBM 發表於 2009-7-8 13:53:45 | 只看該作者
買option件咪要囉
Marco明 發表於 2009-7-8 12:32

師兄仲有些甚麽 option 件好介紹 ?
smallfaifai 發表於 2009-7-8 14:10:26 | 只看該作者
IBM 發表於 2009-7-8 13:53

起碼中軸都一定要用3racing option啦....hahaha
Marco明 發表於 2009-7-8 14:22:34 | 只看該作者
IBM 發表於 2009-7-8 13:53

成份轉向組都有金屬option