RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3424|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想玩18仔,買邊部RTR好呢?

cf2468 發表於 2009-6-2 09:43:01 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
xray m18好似幾出名,呢部車有無RTR ? 如有的話是多少$?
另外見到有部國產HMF RTR 好平,$800,比較想買呢部,但維一擔心是會不會買唔到零件? 因為我完全找唔到佢既官方網頁
nobuster 發表於 2009-6-2 13:56:05 | 只看該作者
M18有出RTR版,不過全車膠身, 全記錯好似12xx, 至於hmf就係車炭化,不過留意部車有需要拆散到砌一次d位會好d, 而且有經驗同心機玩先好, 至於零件, xray有鋪頭有得賣同訂, hmf就有很大部分可以同m18共通
 樓主| cf2468 發表於 2009-6-2 15:33:33 | 只看該作者
2# nobuster

M18係唔係行軸 ? 如果唔睇價錢只計 "好玩程度",係唔係M18好D呢? M18RTR 的MOTOR係唔係無刷? KWS那間店有得買呢?

除左這兩部18仔,仲有咩18仔多人玩同受歡迎呢? budget 約HK$800-1800 (全套)
thanks!
nobuster 發表於 2009-6-3 02:11:33 | 只看該作者
M18係唔係行軸 ? < http://www.teamxray.com/teamxray ... a4e19c3e62084b87e74

如果唔睇價錢只計 "",係唔係M18好D呢? < 如果調校、微調、改裝列入好玩程度, 咁hmf會好玩d

M18RTR 的MOTOR係唔係無刷? no

KWS那間店有得買呢? < 老規矩唔答, 因為你無出去自己睇過

除左這兩部18仔,仲有咩18仔多人玩同受歡迎呢? budget 約HK$800-1800 (全套)  < 平路仲有ae rc18r 同 HBX18
 樓主| cf2468 發表於 2009-6-3 09:59:27 | 只看該作者
4# nobuster

thanks! 今晚去廣華街睇睇先,如果M18pro同埋"ECS+brushless motor comb" 唔係太貴的話,可能會考慮M18pro, 因為係網上睇到呢部野D平價真係好好。 屋企又有個舊的AM控同接收。
今晚去睇睇價錢先。
nobuster 發表於 2009-6-3 11:29:23 | 只看該作者
一分錢一分貨,有控有接收當然唔好買rtr
 樓主| cf2468 發表於 2009-6-3 21:49:59 | 只看該作者
6# nobuster

剛剛去左KWS找過,找不到M18或M18PRO,只係見到一間有XRAY NT18。
可能而家已經買唔到全新的M18。 諗住改為買HMF1/18,點知維一的一間"萬X"都賣哂。估唔到呢部HMF真係咁好賣。ching 請問知唔知香港邊度仲有? thanks!
勞力士 發表於 2009-6-3 22:10:21 | 只看該作者
yahoo.$960元.
旺角中有一間.(宏x)有部同hmf是孖生一樣的x-rcing賣$1280.
Delta. 發表於 2009-6-3 22:27:14 | 只看該作者
勞力士 發表於 2009-6-3 23:02:46 | 只看該作者

(((   C兄,個架系合金版本 賣$1280   )))
我不明白Delta. C兄是指什麼意思.
但我的意思是1280太高價.(因為我都是去開萬里.$800.).說出來是給大家了解一下.
其實打出2個銀碼都比800貴.會去邊道買.大家心照啦!
(另外我今天見到的是炭化版本$1280.他好像無金屬版本賣)....
nobuster 發表於 2009-6-4 00:57:22 | 只看該作者
其實直叔好似仲有, 如果想買hmf可以去深水埗, 地址可以pm我,
另外如果想買hmf,可以找jackyrc兄, 佢有架車放,自己之買套好形摩打就玩得
Delta. 發表於 2009-6-4 01:49:23 | 只看該作者
(((   C兄,個架系合金版本 賣$1280   )))
我不明白Delta. C兄是指什麼意思.
但我的意思是1280太高價.(因為我都是去開萬里.$800.).說出來是給大家了解一下.
其實打出2個銀碼都比800貴.會去邊道買.大家心照 ...
勞力士 發表於 2009-6-3 23:02

我的意思就是話1280太高價,我上星期見到系有架合金版本 賣$1280
nobuster 發表於 2009-6-4 02:07:48 | 只看該作者
合金版應該平D至真喎, ANYWAY如果好心急買,可以考慮下
http://hk.f1.page.auctions.yahoo ... 684752?u=kslofw9638
nobuster 發表於 2009-6-4 02:09:07 | 只看該作者
,大家都係想幫人, 兩個都無惡意

我的意思就是話1280太高價,我上星期見到系有架合金版本 賣$1280
Delta. 發表於 2009-6-4 01:49
yipking66 發表於 2009-6-5 12:35:38 | 只看該作者
xray la is good
 樓主| cf2468 發表於 2009-6-5 12:46:03 | 只看該作者
15# yipking66

我都想買xray m18pro 呀,不過真係唔知邊度有得買。
kkchung 發表於 2009-6-5 13:04:21 | 只看該作者
15# yipking66

我都想買xray m18pro 呀,不過真係唔知邊度有得買。
cf2468 發表於 2009-6-5 12:46

給電話代理看有沒有現貨。
勞力士 發表於 2009-6-5 23:34:43 | 只看該作者

HMF.我玩咗一輪後覺得有2個問題.
車呔吾咬地.但可以改其實品牌.如XRAY..
車身重量有偏差.改鋰電即可.
吾知大家有無發現D問題.
勞力士 發表於 2009-6-5 23:44:46 | 只看該作者
原本5800KV.好似吾多勁.
但改左鋰電後.好爆好多.(縱使我排電肥胖了不小)
nobuster 發表於 2009-6-6 00:49:10 | 只看該作者
記得set番lipo cut off喎