RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4820|回復: 43
打印 上一主題 下一主題
收起左側

再更新〔Q-STEER.改〕D1 GRAND PRIX(街道drift)!!P.3 #33

eddylo_ 發表於 2009-4-14 13:21:46 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

排名不分先後:
Z33:三木竜二

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

S15:熊久保信重

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

FD3S:末永正雄

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

JZZ30:上野高広

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

繼續都係街道drift

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

多多指教!!
relo 發表於 2009-4-14 15:51:50 | 只看該作者
師兄請問有冇街道全境睇睇? 而且條track有幾大? 參考下都好
chungjus 發表於 2009-4-14 15:55:18 | 只看該作者
Is those cars expenisve?
skybread 發表於 2009-4-14 16:07:43 | 只看該作者
師兄請問有冇街道全境睇睇? 而且條track有幾大? 參考下都好
relo 發表於 2009-4-14 15:51

條路有2隻手掌呁闊...

影相用嫁ja...
chungjus 發表於 2009-4-14 16:37:38 | 只看該作者
如果choro q 有 D1 evo 10就正
C曦 發表於 2009-4-14 16:40:29 | 只看該作者
我想問下師兄們!!.D車殼系買噶.定系自己整既?!>.
Thx...
chungjus 發表於 2009-4-14 16:44:17 | 只看該作者
樓主圖中乃買的...and then do some diy on it
 樓主| eddylo_ 發表於 2009-4-14 16:57:04 | 只看該作者
relo 發表於 2009-4-14 15:51
呢個只係我擺係公司既tomy街景...如果真係要整個咁完善既埸,又貴又嘥位...

全相:

登錄/註冊後可看大圖

show唔晒,仲有右邊既honda showroom

登錄/註冊後可看大圖
C曦 發表於 2009-4-14 16:58:53 | 只看該作者
樓主圖中乃買的...and then do some diy on it
chungjus 發表於 2009-4-14 16:44

哦...問下師兄D車花系DIY?!>.
車殼系choro Q?!>.
Thx...
 樓主| eddylo_ 發表於 2009-4-14 16:59:45 | 只看該作者
3# chungjus
除左z33係$65,
其如都要$98
chungjus 發表於 2009-4-14 17:01:05 | 只看該作者
3# chungjus
除左z33係$65,
其如都要$98
eddylo_ 發表於 2009-4-14 16:59

where u got those?
chungjus 發表於 2009-4-14 17:01:32 | 只看該作者
哦...問下師兄D車花系DIY?!>.
車殼系choro Q?!>.
Thx...
C曦 發表於 2009-4-14 16:58

車殼本身有車花....
 樓主| eddylo_ 發表於 2009-4-14 17:35:05 | 只看該作者
where u got those?
chungjus 發表於 2009-4-14 17:01
z33太源街,
其他都係興記,但係應該冇貨lu...
 樓主| eddylo_ 發表於 2009-4-14 17:37:38 | 只看該作者
如果choro q 有 D1 evo 10就正
chungjus 發表於 2009-4-14 16:37
應該都冇咁快有...
對上既d1系列出係tomy車,係07,08年既事...
 樓主| eddylo_ 發表於 2009-4-14 17:39:19 | 只看該作者
車殼本身有車花....
chungjus 發表於 2009-4-14 17:01

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| eddylo_ 發表於 2009-4-14 17:55:57 | 只看該作者

奉勸一句:
有心儲呢個d1系列既師兄,改做steer前請三思!!
1.因為買少見少,都幾貴

2.因為需要改既野都幾多,以rx7為例:頭鏟位,因為q-steer既rx7頭鏟係連住個殼,而choro q既頭鏟係做左落車既底盤度,所以改rx7前,一定要有多一個唔要既q-steer版rx7殼,要黎cut返落去choro q度!((有choro q 同埋q-steer既,就可以清楚個分別))

3.而且每架d1車改steer都要磨過晒d位...
如果唔係一係轉唔到彎,一係後車冇左轉向!!
C曦 發表於 2009-4-14 18:06:23 | 只看該作者
奉勸一句:
有心儲呢個d1系列既師兄,改做steer前請三思!!
1.因為買少見少,都幾貴
2.因為需要改既野都幾多,以rx7為例:頭鏟位,因為q-steer既rx7頭鏟係連住個殼,而choro q既頭鏟係做左落車既底盤度,所以改rx7前,一定要 ...
eddylo_ 發表於 2009-4-14 17:55

thx so much...
relo 發表於 2009-4-14 18:19:31 | 只看該作者
呢度有改粗Q RX7做STEER既參考:
http://www.geocities.co.jp/MotorCity-Rally/8055/Q/fd/fd.html
tomatob 發表於 2009-4-15 10:49:18 | 只看該作者
請問興記係邊?  我正想搵啲d1 q 車仔, thx!
 樓主| eddylo_ 發表於 2009-4-16 13:20:59 | 只看該作者
19# tomatob 佐敦,保齡街mtr出口