RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: MAZDA
打印 上一主題 下一主題
收起左側

係新屋苑玩車好不便....

樓主| MAZDA 發表於 2009-4-8 18:12:02 | 只看該作者

yes!~睇吓阿大勇哥還搞唔搞一次之前的大型官方活動 , 賀r620 之誕生......
對上次07年5月26日岩岩r470 之誕生亦係鐘樓官方活動.....
PalMos 發表於 2009-4-14 12:48:35 | 只看該作者
yes... the problem is only ur neighbour, dont care of them as ur truck is so heavy
SkyTang 發表於 2009-4-14 13:08:09 | 只看該作者

首先,在下係玩Drift的=]

我住居屋,一苑六座,我話成個屋苑對RC冇微言,你地都唔信la
平時我間中都會在樓下花園的中央空地度試下車,
試過10點幾已經比人投訴,原因係佢覺得嘈,
但我落樓到返去,都係一路有人幫我開門/個個識既見到都會打招呼,
嚴格黎講,純粹係條粉人唔鍾意.

我亦都試過,在落屋苑迴旋處的斜路度玩蛇行,當時係夜晚11點幾,
但反而冇人投訴......阿姐亦都只係話: 阿D你因住比人碌爆你架車呀.....咁鬼靚.
我咪講笑話: 有車黎你幫我截住佢lor....

其實我覺得,我地RC界(不論係重型定輕型,toruing定drift,油定電車)應該學下日本玩真車的文化同方法.
好簡單咁2句講哂"玩既有條理,執法既好做"
有時我地都唔應該太"show off"我地d車車,阻到人比人話就大家都唔好~~

純粹個人意見=]
Q-pet 發表於 2009-4-14 17:18:18 | 只看該作者
我都無人理啵個次渣住車買野返屋企保安幫我開門
Q-pet 發表於 2009-4-14 17:22:44 | 只看該作者
我並冇晒命 , 我基本上疑得過多幾年快啲搬走....真係好煩 , 次次玩車又要
搭兩部"車立"才可落街 , 拖埋塊板更加不便 , 有時我想帶埋部m車出來好不
便....以前若住公屋及居屋我實放埋部m車上板落街玩 , ...
MAZDA 發表於 2009-4-2 07:34

有幾煩呢...隻平板重咩??咁隻櫃未仲重..我都拎到啦..無話你無力
我係屋企住16樓..D電梯去到14樓JA..我未又係自己抬上去...
 樓主| MAZDA 發表於 2009-4-14 18:18:22 | 只看該作者
有幾煩呢...隻平板重咩??咁隻櫃未仲重..我都拎到啦..無話你無力
我係屋企住16樓..D電梯去到14樓JA..我未又係自己抬上去...
Q-pet 發表於 2009-4-14 17:22

你最少唔駛好像我咁轉兩部"車立" , 一層過上屋 ,我個道真係要上兩部"車立" ,
先才上到屋...  同埋抬唔係問題: 我地個度啲"車立"空間好細....人
多時抬板真係好煩~~~~~  同埋你到14/f時再上樓梯唔駛同人迫...我個度出入
有時真係好多住客出入同啲"車立"滿晒人......
SF-scat 發表於 2009-4-14 19:26:46 | 只看該作者

66# MAZDA

多人入車立我一定唔會同佢地行...我次次都比佢地上先...不過係佢地唔制之嘛..
再唔係明知多人時間自己一早拆好哂個頭上平板..拎入車立..
不過我橫睇掂睇...Q-pet都辛苦好多囉..行兩層樓...
Q-pet 發表於 2009-4-14 23:07:21 | 只看該作者
煩唔煩睇你點諗ja..住高級樓...轉下升降機都話煩..你未鬼住啦..
又話人多...升降機就一定有人嫁啦..你一早張車解体..拎入去囉...
SF-scat 發表於 2009-4-15 01:14:23 | 只看該作者
煩唔煩睇你點諗ja..住高級樓...轉下升降機都話煩..你未鬼住啦..
又話人多...升降機就一定有人嫁啦..你一早張車解体..拎入去囉...
Q-pet 發表於 2009-4-14 23:07

我就會係多人時段一早解体既人
jerry903 發表於 2009-6-6 14:19:51 | 只看該作者
咁如果住豪宅就唔俾o係屋苑範圍玩車, 而住屋邨就得..咁你地會揀住邊呀?