RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: MAZDA
打印 上一主題 下一主題
收起左側

係新屋苑玩車好不便....

scania...R620 發表於 2009-4-3 11:49:32 | 只看該作者
好滲!!!!!!!
sing2008 發表於 2009-4-3 12:49:10 | 只看該作者
dg8380 發表於 2009-4-4 00:23:14 | 只看該作者
我果度 13部車一次個入大堂都無問題 最緊要快閃 無聲 同鄰居關係好
SF-scat 發表於 2009-4-4 00:38:19 | 只看該作者
由細到大我都覺得屋村人情味係比較濃d...
d看更不嬲都有講有笑..可能係大家冇咩階層觀念啦..
所以我從來唔會當佢地係2打6既....
晶晶 發表於 2009-4-4 08:09:35 | 只看該作者
SF-scat 發表於 2009-4-4 00:38

岩呀>3<屋村人情味係比較濃d
so~~~d呀姐好好人嫁~~會幫我開門嫁~~有一次拎隻櫃返屋企冇拎車~~d管理員見我拎住隻櫃仲問我係唔係壞車
SF-scat 發表於 2009-4-4 08:18:14 | 只看該作者
我果面d阿姐係成日都問我拎入閘費...
我一入閘佢就話...喂喂..阿dee...呢到20蚊一個鍾嫁啵..
埋黎埋黎...打張卡先...
晶晶 發表於 2009-4-4 08:19:45 | 只看該作者
46# SF-scat
像真收$閘
howaikit 發表於 2009-4-6 21:23:38 | 只看該作者
SF-scat 發表於 2009-4-4 00:38

同意
EX超龍 發表於 2009-4-6 22:19:10 | 只看該作者

=.="我都試過.好耐之前...不過d狗係大堂走黎走去就冇人理.我只係唔想拎住架車行.放係地下行(唔係玩果隻情況).正正經經近住牆邊行.怕撞到人/撞到野都比d保安講唔好係到玩車.我多數係夜晚8點後.我見都唔係好多人出出入入....囧

不過各人有自己的睇法...所以之後都係拎住算@@"v
 樓主| MAZDA 發表於 2009-4-6 23:12:01 | 只看該作者
有時我都好不滿啲二打六 , 好像係藍灣廣場啲人拖著啲狗入來公
然入來又唔趕 ,但見到RC車未玩快車好像平時咁行入來已經出聲
叫你唔准玩...係藍灣公園又係 , 啲人係公園放狗又唔趕 ,見到
RC車就趕......真係有啲唔公平... 最近一次早上我控部M03一
起由小西灣行去西灣河上班時 , 駛出藍灣公園已經比條二打六叫我唔
准玩 , 我話我控出街佢都唔信 ,我都冇理佢沿路出街...
RcFun 發表於 2009-4-7 12:09:56 | 只看該作者
大家有冇留意到依家D公園已经將不准玩搖控車的字樣用張空白或不准吸煙字句的貼紙遮往咗 ???
我問過D管理員佢話係可以玩的, 不過當然不是好大架或撞到人那種. 我估佢意思係慢車可以玩掛.
 樓主| MAZDA 發表於 2009-4-7 18:07:52 | 只看該作者
51# RcFun

同埋有樣野有冇睇到 , 係公園玩拖頭比較少給二打六趕 ,但玩tt-01或18仔及m車
就實走過來趕你唔准玩的...
柊建一 發表於 2009-4-7 21:25:40 | 只看該作者
嗯..
我也試過去尖沙咀星光大道...結果都係被保安阻止= =
之後走路到九龍公園 , 又被保安阻止= =

最後怒到去大埔才玩到..
 樓主| MAZDA 發表於 2009-4-7 22:14:35 | 只看該作者
53# 柊建一

鐘樓同九龍公園實趕你啦.... 個啲旺區實唔比你玩rc車的....上次
維園都有二打六叫我地唔准玩要抬走部車...

這是07年5月26日 晚工房官方活動的景況 , 有一張啲二打六直頭
走上來趕我地走..
柊建一 發表於 2009-4-7 22:28:20 | 只看該作者
53# 柊建一

鐘樓同九龍公園實趕你啦.... 個啲旺區實唔比你玩rc車的....上次
維園都有二打六叫我地唔准玩要抬走部車...

這是07年5月26日 晚工房官方活動的景況 , 有一張啲二打六直頭
走上 ...
MAZDA 發表於 2009-4-7 22:14

那你們最後去邊度玩= =?
真係唔係好鋸佢地趕人...
中遠 發表於 2009-4-7 22:36:58 | 只看該作者
小弟上左鏡添。。。
 樓主| MAZDA 發表於 2009-4-7 22:37:09 | 只看該作者
那你們最後去邊度玩= =?
真係唔係好鋸佢地趕人...
柊建一 發表於 2009-4-7 22:28

我地人齊後 , 沿廣東道一直行去旺角個邊 , 係佐敦dinner.....但我
當時怕家人追我回家冇dinner先離去..當時我部新volvo fh12落地
就玩本板第一次官方活動了..... 個搞手係本板的話事人 , 但近呢一
年搞手某啲原因都冇再搞好像鐘樓的大型官方活動了...
German 發表於 2009-4-8 11:46:52 | 只看該作者
D公園已经將不准玩搖控車的字樣用張空白貼紙遮往咗
RcFun 發表於 2009-4-7 12:09

係囉,點解既?
有勇冇謀 發表於 2009-4-8 11:54:39 | 只看該作者
d搞手死晒啦....你唔知咩....
柊建一 發表於 2009-4-8 13:27:00 | 只看該作者
我地人齊後 , 沿廣東道一直行去旺角個邊 , 係佐敦dinner.....但我
當時怕家人追我回家冇dinner先離去..當時我部新volvo fh12落地
就玩本板第一次官方活動了..... 個搞手係本板的話事人 , 但近呢一
年搞手 ...
MAZDA 發表於 2009-4-7 22:37

大型的活動...
係咪幾十部車一齊行的=w=? 我都想咁玩玩...一定玩到唔捨得回家