RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7901|回復: 40
打印 上一主題 下一主題
收起左側

HMF皮帶18仔RTR廣華街有得賣了

kkchung 發表於 2009-3-18 21:29:29 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
原廠RTR有支3ch FM 槍控、25A無碳電變、5800KV馬達、1100mah電和充電器、8敉不同齒數馬達齒及一敉主齒。廣華街全套賣港元$800.00,平過國內寄回香港。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
terencelyl7411 發表於 2009-3-18 21:33:38 | 只看該作者
have kit verson ma?
 樓主| kkchung 發表於 2009-3-18 21:43:00 | 只看該作者
原帖由 terencelyl7411 於 2009-3-18 21:33 發表
have kit verson ma?

獨立車架版好像看不到。
lunb 發表於 2009-3-18 21:51:29 | 只看該作者
china goods
wellhope 發表於 2009-3-18 23:04:55 | 只看該作者

回復 3# 的帖子

高人,煩請明確出售地點及聯絡電話,一斑澳門車迷十分有興趣。
 樓主| kkchung 發表於 2009-3-18 23:17:06 | 只看該作者
原帖由 wellhope 於 2009-3-18 23:04 發表
高人,煩請明確出售地點及聯絡電話,一斑澳門車迷十分有興趣。

廣華街萬里模型便有了,今天也看到有師兄買。
http://www.rc-hk.com/forum/frame ... 6extra%3Dpage%253D1
楓仔 發表於 2009-3-19 10:21:28 | 只看該作者
我昨日行過見到都想買,不過唔知好唔好,師兄比d心得分享下......
cto 發表於 2009-3-19 20:02:00 | 只看該作者
any its parts at shop?
wellhope 發表於 2009-3-19 22:17:26 | 只看該作者

回復 6# 的帖子

多謝高人指點,知聯絡方法。

rc10 發表於 2009-3-19 23:27:56 | 只看該作者
死得喇..............咁靚仔,我架hbx點算呀???
jimwaiman 發表於 2009-3-19 23:30:13 | 只看該作者
今日買左啦..
同之前架HBX一樣啦..
唔太好啦..
今次SERVO唔係回唔到中..
依係回多左..
D避震呀, TOE-IN之類一定要打散再SET過..
個摩打會頂住車蓋..
D夾位又好特別..
應該話好難裝..
定風翼我搞成晚都未裝到上去..
佢原裝跟D夾都唔合SIZE..
落街試車整體係好飄,,
個電池唔夠爆..
枝控方面都幾滿意..
新車入手主要要換SERVO..
同埋打散架車再裝過...
EOSer 發表於 2009-3-20 00:33:42 | 只看該作者
原帖由 jimwaiman 於 2009-3-19 23:30 發表
今日買左啦..
同之前架HBX一樣啦..
唔太好啦..
今次SERVO唔係回唔到中..
依係回多左..
D避震呀, TOE-IN之類一定要打散再SET過..
個摩打會頂住車蓋..
D夾位又好特別..
應該話好難裝..
定風翼我搞成晚都未裝到上去..
佢原裝跟D夾都唔合SIZE..
落街試車整體係好飄,,
個電池唔夠爆..
枝控方面都幾滿意..
新車入手主要要換SERVO..
同埋打散架車再裝過...

Thanks brother-jimwaiman for your detail sharing
楓仔 發表於 2009-3-20 18:10:25 | 只看該作者
thx for share!!!
jimwaiman 發表於 2009-3-20 20:59:27 | 只看該作者

好消息及壞消息

好消息係今日問過萬里
佢話可以用返X-RAY, M18PRO的車軨..
壞消息係我問佢SERVO回得太多的問題..
佢一句[大陸車係咁架啦!]
就無計啦..
又話可能係推桿有野頂住..
總之就係無法啦..
都唔知係我唔好彩定架架車都係咁..
forgetmyla 發表於 2009-3-20 20:59:31 | 只看該作者
forgetmyla 發表於 2009-3-20 21:09:13 | 只看該作者

回復 14# 的帖子

jimwaiman 發表於 2009-3-20 23:25:16 | 只看該作者
其實試完車整體都係果D問題..
主要車胎唔得..
SERVO唔得(唔知點解我會回中回多左= =)
摩打太長頂開左車殼..
殼柱要自己轉返角度方便夾車殼..
架車如果裝左電池會偏重一邊..
要自己另一邊就返重野..
我自己轉左用900MAH的2CELL LI電剛剛好..
900MAH, 22C, 架車正好多..
售價約80-90元..
SERVO未換..
希望遲下換左可以解決問題!
無得SET TOE-IN, 8字胎之類..
同埋暫時令我唔滿意就係有問題返去..
佢話大陸車係咁..
但整體真係幾抵玩..見用到咁多M18PRO件都放心去炒XD
原裝25A電變+5800KV都好夠玩..
我換左7800KV架車太快好難控..
轉灣一大油就會白鴿轉(唔係場地問題)
整體評分比HBX好..

forgetmyla 發表於 2009-3-21 01:55:26 | 只看該作者
有無片睇a_a
kwok 發表於 2009-3-22 19:42:08 | 只看該作者
原帖由 jimwaiman 於 2009-3-20 23:25 發表
其實試完車整體都係果D問題..
主要車胎唔得..
SERVO唔得(唔知點解我會回中回多左= =)
摩打太長頂開左車殼..
殼柱要自己轉返角度方便夾車殼..
架車如果裝左電池會偏重一邊..
要自己另一邊就返重野..
我自己轉左 ...

都係買有牌子的喇!質素高好多的.
jimwaiman 發表於 2009-3-23 01:06:48 | 只看該作者
其實兩睇啦..
你當買套3CH控..
買套無擦囉..
都抵的..