RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2104|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問有無人用緊TLP差機?

garyracing 該用戶已被刪除
garyracing 發表於 2006-5-27 17:13:29 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問這部藍色, 有LED Display的差機 ,本身是否AC/DC 兩用 ?
用AC是不是已經內置變壓 ?
可差到幾多粒電 ?

唔該各位比些少此機的資料 , 因為有friend問我, 但係我無詳細資料比到佢

please give me some detail about this charger !
Edde 發表於 2006-5-27 20:11:19 | 只看該作者
是否AC/DC 兩用 ?~~~係

用AC是不是已經內置變壓 ?~~~係

可差到幾多粒電 ?~~~個 model no. 係唔係 TL-15 呀 ? 睇得唔清楚,如是,可义 15 cells.
f60 發表於 2006-5-27 20:34:32 | 只看該作者
TL15 可差1-15,有放電.
我都想買,600蚊好似.
 樓主| garyracing 發表於 2006-5-27 20:39:26 | 只看該作者

回復 #2 Edde 的帖子

Hi Edde ,
Thank you very much !
東風標致307 發表於 2006-5-27 21:15:09 | 只看該作者
我有个差吾多款的,AC/DC并用,4-8cells,AC的变压器很容易坏,现在都系用火牛charge电, 上年圣诞系创X买,好似吾使400文
 樓主| garyracing 發表於 2006-5-27 21:29:45 | 只看該作者

回復 #5 東風標致307 的帖子

請問有無相睇 , 因為我朋友新手玩車 , 好多野都唔清楚 , 佢想大家介紹幾隻大約$400 至 $600 , 有LED數字 Display 的差放電機 , 最好可以用AC電input , 大家有咩好介紹的話 , 唔該post張相出來 , 及講講基本功能啦 , 我代朋友唔該大家先 !
因為我多數玩油車 , 都好耐無留言差電機 , 所以要大家幫幫手 , 遲D我都可能跟埋我朋友玩番電車都未定 , 等我搬左屋先^_^
f60 發表於 2006-5-27 23:53:51 | 只看該作者
依架機,有2部差唔多樣.
EXPRO

登錄/註冊後可看大圖

tl15

登錄/註冊後可看大圖
風見車人 發表於 2006-5-28 13:26:15 | 只看該作者
原帖由 f60 於 2006-5-27 23:53 發表
依架機,有2部差唔多樣.
EXPRO

登錄/註冊後可看大圖

tl15

登錄/註冊後可看大圖

我用緊啦 ok啦...1-15粒
 樓主| garyracing 發表於 2006-6-6 00:09:35 | 只看該作者

回復 #8 風見車人 的帖子

有無試過用TL 15 去差12V 粉電 ?
理論上應該可以差到 , right ?
鬼見仇 發表於 2006-6-6 08:49:58 | 只看該作者
yes! 我叉過! 可以既!
 樓主| garyracing 發表於 2006-6-6 16:25:31 | 只看該作者

回復 #10 鬼見仇 的帖子

唔該晒你呀 ^_^
老人家 發表於 2006-6-6 19:46:52 | 只看該作者
如此免强的行為=人生危險莫過于此
新手成日話自己無錢 , 看來他們都是講大話 , 因會好快買新充機及水池 , 新說自己無錢要儲好久錢了
好立克 發表於 2006-6-7 20:23:56 | 只看該作者
原帖由 老人家 於 2006-6-6 19:46 發表
如此免强的行為=人生危險莫過于此
新手成日話自己無錢 , 看來他們都是講大話 , 因會好快買新充機及水池 , 新說自己無錢要儲好久錢了

暗串我?
老人家 發表於 2006-6-7 20:29:26 | 只看該作者
死咗叫梅豔芳首歌是這樣唱的 : 危險經已在前面
Colin 發表於 2006-8-1 21:09:59 | 只看該作者
TL 15 同埋EXPRO有咩分別ga@@?