RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2553|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有無人玩Ricky越野電單車 1 : 4.5

fyin 發表於 2006-5-23 09:48:29 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

越野電單車 1 : 4.5 / 7.2v/ 550 motor
Bought from USA    around HK$1200.-

SEE....Ricky bike movies link
http://www.skiptonclub.net/rickysv.wmv

wave 發表於 2006-5-23 09:50:50 | 只看該作者
正.....i want .........
pantherjovi 發表於 2006-5-23 10:43:44 | 只看該作者
師兄係邊放開??我都啱啱入左架woo..
wave 發表於 2006-5-23 11:07:04 | 只看該作者
原帖由 pantherjovi 於 2006-5-23 10:43 發表
師兄係邊放開??我都啱啱入左架woo..

師兄我想問用540motor得唔得?

樓主| fyin 發表於 2006-5-23 14:21:14 | 只看該作者
wave 兄,
原裝是RTR版 ( 無 KIT SET- 因美国是當玩具買(像香港的反斗城), 我都係用原裝摩打, 無改過.
540應該可以的.
但此車已停產, 因原車駕駛者RickyCamerel 已轉會至Suzuki 車會. 因 patent 問題所以要停產.
可能不日會有Suzuki 版都未定.

pantherjovi 兄,
我可能會入FSY跑沙地喎, 仲可以跳吓 jump tim. 又可以玩1/8 buggy tim.
wave 發表於 2006-5-23 14:22:44 | 只看該作者
原帖由 fyin 於 2006-5-23 14:21 發表
wave 兄,
原裝是RTR版 ( 無 KIT SET- 因美国是當玩具買(像香港的反斗城), 我都係用原裝摩打, 無改過.
540應該可以的.
但此車已停產, 因原車駕駛者RickyCamerel 已轉會至Suzuki 車會. 因 patent 問題所以 ...

Thanks!
漢記 發表於 2006-5-23 16:32:26 | 只看該作者
英雄所見.....我都諗過到 FSY 玩 ricky,要再請教點樣訂購。
wave 發表於 2006-5-23 16:45:18 | 只看該作者
唉!d運費超貴.
pantherjovi 發表於 2006-5-23 17:17:04 | 只看該作者
原帖由 漢記 於 2006-5-23 16:32 發表
英雄所見.....我都諗過到 FSY 玩 ricky,要再請教點樣訂購。

去ebay,→Toy & Hobbies→Radio Control...search"Ricky"  見NIB最平都要US$85.79(buy it now)...重要問下佢可吾可運來H.K..重有運費...
我打算去平地先試車,再去九龍灣玩草場/沙地....
我見外國用540,17T玩又有,用無刷又有,當然改油就更勁....
 樓主| fyin 發表於 2006-5-24 10:22:36 | 只看該作者
http://www.skiptonclub.net/rickyvid.wmv
請 link-up看看 Ricky " drift " ran on the beach.

師兄US$89.- 都算合理原價為US$105.- + 空郵運費約HK$700.- 合共約HK$1400.-
都玩得過, 因內部結構是金屬架, 皮帶傳動, 尾轆又有飛輪.
HPI - ATV的人仔香港都要買HK$198.- ( Proline 出品 - 綠色人嗰個 ).

wave 發表於 2006-5-24 10:35:48 | 只看該作者
原帖由 fyin 於 2006-5-24 10:22 發表
http://www.skiptonclub.net/rickyvid.wmv
請 link-up看看 Ricky " drift " ran on the beach.

師兄US$89.- 都算合理原價為US$105.- + 空郵運費約HK$700.- 合共約HK$1400.-
都玩得過, ...

d運費超貴..................
 樓主| fyin 發表於 2006-5-24 13:34:53 | 只看該作者
wave 兄,
因架車都幾大架, 20"長 x 13"高 連搖控都幾重. 但好有質感 law.

買架雷虎1 : 5 電單車 (EP版)都要千幾啦.

wave 發表於 2006-5-24 15:06:28 | 只看該作者
原帖由 fyin 於 2006-5-24 13:34 發表
wave 兄,
因架車都幾大架, 20"長 x 13"高 連搖控都幾重. 但好有質感 law.

買架雷虎1 : 5 電單車 (EP版)都要千幾啦.

有咁多人玩ricky...............
 樓主| fyin 發表於 2006-5-24 17:16:35 | 只看該作者
有呀, 佢地响大埔公園近單車徑嗰到玩, 仲一次過一班人訂5,6部過黎tim.
上次我話間廠唔出啦. 佢就一次過同美國間玩具公司訂stock貨4 部tim.
你話幾發燒呢!
beebee 發表於 2006-5-25 04:02:00 | 只看該作者
好正!!.....攪到我都心郁郁