RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2328|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

HBX 1/18 加左無刷, 應該點SET?

antc 發表於 2009-1-4 00:57:48 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我架HBX 18本身換左:
油壓避震
金屬摩打座
金屬狗骨

最近換左隻VORTEX 7500KV無刷摩打, 快左好多, 跟住前後都SET左CAMBER同換左中間高D個隻有紋呔,
不過玩個時轉右就好定(劈住入), 轉左就要就住轉好少好少, 如果唔係就白鴿轉...

請問係咪車身左右重量分佈唔好?? (原裝冇改過位)
或者點SET會好彎D?

另外仲有冇PARTS應該要換?
 樓主| antc 發表於 2009-1-4 01:11:21 | 只看該作者
個殼關唔關事?? 我用Lambo Murcielago~
gavl 發表於 2009-1-4 01:22:38 | 只看該作者
Hi Bro, how much you boght - VORTEX 7500KV?
 樓主| antc 發表於 2009-1-4 01:23:57 | 只看該作者
um...seems $180 ar~~u using that also??
gavl 發表於 2009-1-4 01:30:57 | 只看該作者
not yet, just dig out my 18son under my bed, and gather more info about 18son brushless set.
$180 only the motor, right? what ESC you r using?
 樓主| antc 發表於 2009-1-4 01:34:38 | 只看該作者
the ECU is my fd give me that, i just know that is 30A only...
gavl 發表於 2009-1-4 01:36:27 | 只看該作者
cc, thanks!
 樓主| antc 發表於 2009-1-6 23:28:25 | 只看該作者
any brother can help me??
jimwaiman 發表於 2009-1-7 00:48:56 | 只看該作者
其實係咪TOE-IN, 八字胎果D問題?
 樓主| antc 發表於 2009-1-10 13:03:02 | 只看該作者
kkchung 發表於 2009-1-11 01:06:17 | 只看該作者
原帖由 antc 於 2009-1-10 13:03 發表

兩樣都SET過...都係咁...所以唔知係唔係重量分佈問題~~

如確定車架沒有彎、懸掛及差速也正常便有可能是。兄放平車子時,然後獨立每邊輪幔幔提起看是否平行?令外當動力過大,呔和地面抓著力不太好也會較易走向一方。