RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2158|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TRC室內遙控車場開放時間

billy54321 發表於 2008-12-31 13:02:57 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

ALL INFORMATION CAN BE FOUND IN FORUM
白色巨塔 發表於 2008-12-31 15:06:31 | 只看該作者
不如你都轉玩油車啦!
Ducati 發表於 2008-12-31 15:10:52 | 只看該作者
大家你玩一陣我玩一陣, 大家就就, 一齊都happy Y, 作晚所見, 都幾happy Y
白色巨塔 發表於 2008-12-31 15:46:15 | 只看該作者
byron.C 發表於 2008-12-31 15:58:42 | 只看該作者
玩開電車的朋友不知為何整天抬一堆理由去排擠油車,還要以撤退來要脅場主,相煎何太急呢!
Ducati 發表於 2008-12-31 16:19:36 | 只看該作者
好似我玩健身, 行到部器材度, 有人玩緊, 大家自然你玩一組, 我玩一組, 事因你都要抖抖架, 無謂霸住部機架, 大家一齊玩, 你話幾happy
亞標 發表於 2008-12-31 16:47:01 | 只看該作者
其實同油車一齊玩都幾好呀! 我都係電車人, 以前機場年代會有小小啦唔鍾意油車, 因為佢地通常都比電車快, 而且身位較闊, 撞我地一下都唔見幾百!

但而家唔同啦! 我地有無刷, 鬥直路都唔會輸, 有油車一齊玩仲刺激啦!

至於廢氣及噪音, 見仁見志啦! 企在旺角街頭咪仲勁! 但旺角街頭冇得玩車,TRC有嗎! 你與其徹退, 不如一齊玩啦!

另外多口問一句, 呢個星期六(3/1) TRC有冇比賽呀? 可以玩車嗎?
mouse 發表於 2008-12-31 17:28:12 | 只看該作者
我在PYC玩車時都會帶耳塞, 雖然不方便, 但總算解決噪音問題。
場地方面也可以加強通風, 免得玩車時吸太多廢氣。

但車手也要自律, 有些車手在pit位,每次tune半缸油都未出車,還不停比大油, 這些不必要的噪聲, 應該可以避免。
老判 發表於 2009-1-1 07:29:19 | 只看該作者

回復 7# 的帖子

3/1 n 4/1 開鑼戰ar... bill......如果唔鬥..4/1來食飯呀....
jpl 發表於 2009-1-2 19:41:50 | 只看該作者
其實普遍是否不喜歡油車, 我同朋友怕影響其他師兄
adonis 發表於 2009-1-3 03:15:07 | 只看該作者
油車太多廢氣,