RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1632|回復: 4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買左架hbx 18 好多問題

reggielee31 發表於 2008-11-12 00:12:28 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
真係唔知講咩好
後波十次有九次冇反應,前左右冇問題

完全行唔到直線,照住個user guide set左前look 但行車完全行唔到直線
行直線好似轉灣咁轉得好勁
點整好?
explorer_lun 發表於 2008-11-12 00:17:08 | 只看該作者
試下由servo開始跟返起d野喇...
kkchung 發表於 2008-11-12 00:30:58 | 只看該作者
原帖由 reggielee31 於 2008-11-12 00:12 發表
真係唔知講咩好
後波十次有九次冇反應,前左右冇問題

完全行唔到直線,照住個user guide set左前look 但行車完全行唔到直線
行直線好似轉灣咁轉得好勁
點整好?

這電變和其他有後波的電變一樣。頂第一次是停車,頂第二次才是向後行。如果也是沒反應直接給回模型店看看。
原廠裝功平平,一定要回家重新把車子重裝一次。
http://www.npcfoto.com/bbs/viewthread.php?tid=837
 樓主| reggielee31 發表於 2008-11-12 21:20:07 | 只看該作者
原帖由 kkchung 於 2008-11-12 00:30 發表

這電變和其他有後波的電變一樣。頂第一次是停車,頂第二次才是向後行。如果也是沒反應直接給回模型店看看。
原廠裝功平平,一定要回家重新把車子重裝一次。
http://www.npcfoto.com/bbs/viewthread.php?tid=837

後波解決左
但係行唔到直線既問題都係解決唔到
kkchung 發表於 2008-11-13 00:25:58 | 只看該作者
原帖由 reggielee31 於 2008-11-12 21:20 發表

後波解決左
但係行唔到直線既問題都係解決唔到

有些不明白是否說轉呔後不能回中。還是什麼時候也走向一方?前面伺服碟連著那推桿是設定中位用,先設定好遙控中位、然後伺服碟和底板成90度直角、最後到那推桿至行直。