RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kkchung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[ 新RC場 ] 大形有頂平路場和越野車場最新相片

教主 發表於 2008-11-6 12:40:38 | 只看該作者
原帖由 alexserpent 於 2008-11-6 12:17 發表
在香港興建1個車場是要很多人力物力及$$,香港這地方是不可以和日本相比,現實1D唔好再囉其他地方相比.

its correct. people keep ask for more without appreciate
those suggestion will bring distress for staff who gave their great effort
on building the track.  
people....
do not underestimate stupid people in large group
AMAT 發表於 2008-11-6 12:43:21 | 只看該作者
原帖由 alexserpent 於 2008-11-6 12:17 發表
在香港興建1個車場是要很多人力物力及$$,香港這地方是不可以和日本相比,現實1D唔好再囉其他地方相比.

種蚊草係不現實嗎?

鋼架式結構已經起好,就冇得好講.

但種蚊草乜係不現實?
係旁邊位加一個慢爬場係不現實?

如果係要不現實,我會話拆咗佢起過啦......哈!

宜家係講緊點樣係就現有O既場地中,有O的細小地方可以改良好佢而提出建議~
AMAT 發表於 2008-11-6 12:59:31 | 只看該作者
我相信,如果有關人仕肯撥O的地方出嚟,搞個慢爬O既AREA,絕對會有人出手相助~

至於種蚊草.......如果有關人仕需要,本人絕對樂意捐贈!

吾等人仕唔係果O的拍下羅柚,有車場就去玩,冇得玩時就賴三賴四O既人........
KENT115W 發表於 2008-11-6 13:14:58 | 只看該作者
HATAKASHI 兄,
這裡就是我上一次向你提及的地方啦.
不知是否接受了我的意見後真的開設了玩RC的地方.
肯定可以玩我們的大坦克.
buggy 發表於 2008-11-6 14:26:47 | 只看該作者
i will go twice a month......
~飄道~ 發表於 2008-11-6 14:39:50 | 只看該作者
咁有冇得玩DRIFT嫁??(冇人提~我提 )
Skyline 發表於 2008-11-6 14:50:34 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-11-6 12:59 發表
我相信,如果有關人仕肯撥O的地方出嚟,搞個慢爬O既AREA,絕對會有人出手相助~

至於種蚊草.......如果有關人仕需要,本人絕對樂意捐贈!

吾等人仕唔係果O的拍下羅柚,有車場就去玩,冇得玩時就賴三賴四O既人... ...

蚊草可能好貴喎  
Skyline 發表於 2008-11-6 14:53:44 | 只看該作者
開幕時最好攪番幾場比賽, 多D獎品, 大家都開心 ….
AMAT 發表於 2008-11-6 15:00:58 | 只看該作者
原帖由 Skyline 於 2008-11-6 14:50 發表

蚊草可能好貴喎     

貴!?

http://search.china.alibaba.com/ ... 9A%8A%E8%8D%89.html

可分插嚟種........一個月就種到一大堆出嚟.......
wah2320 發表於 2008-11-6 15:02:44 | 只看該作者

回復 110# 的帖子

明天學校有旅行,地點(大棠荔枝園),走去睇吓先.
tomatchinhk 發表於 2008-11-6 15:44:08 | 只看該作者

請大家珍惜.... !!

建立一個 RC 車場,營運,管理,維護.... >>>>> 生存
在香港是非常非常困難的,人家供咁多$$$ 咁多心機
出來攪個車場,莫遘賺大$$$,吾蝕都幾開心...

大家玩得今日的高級 rc 器材都吾會係小朋友la !!
小弟覺得大家有了呢個新場之后 ....

請大家珍惜

有什麼不滿的時候 (對車場管理人, 對車場, 對其他玩家)
要試試係人地立場想下... 好多時其實是好小事..!!!

小弟認為當新車場再次開放時
作為玩家的我們,當然要多多入場支持......
有新玩家的車仔行得不好或渣得不好,都要善意的指導...
不要攪到新玩家不敢入場..!!

多d 人玩,多d 開心,
希望香港的車場規模及發展,各車手的技術和修養
都可以有更多的提高  !!!!!!!!!!!!

祝 TRC 成功!!
alexserpent 發表於 2008-11-6 15:57:49 | 只看該作者
祝 TRC 成功!!   
幾時開張,一定要通知我.

lammatt 發表於 2008-11-6 16:11:08 | 只看該作者
最衰依家做左下崗工人...(遲工走去讀full time postgrad)
無閒錢去玩...
NINEDOWN 發表於 2008-11-6 16:45:46 | 只看該作者
原帖由 tomatchinhk 於 2008-11-6 15:44 發表
建立一個 RC 車場,營運,管理,維護.... >>>>> 生存
在香港是非常非常困難的,人家供咁多$$$ 咁多心機
出來攪個車場,莫遘賺大$$$,吾蝕都幾開心...

大家玩得今日的高級 rc 器材都吾會係小朋友la !!
小弟覺得 ...

十卜  十卜
 樓主| kkchung 發表於 2008-11-6 20:25:28 | 只看該作者
原帖由 lammatt 於 2008-11-6 16:11 發表
最衰依家做左下崗工人...(遲工走去讀full time postgrad)
無閒錢去玩...

讀好書以後做個有能力的人便能多些機會控制自己的時間。
 樓主| kkchung 發表於 2008-11-6 20:27:19 | 只看該作者
原帖由 wah2320 於 2008-11-6 15:02 發表
明天學校有旅行,地點(大棠荔枝園),走去睇吓先.

到了在S3野戰場那邊問問
真ALEXANDER 發表於 2008-11-6 21:44:19 | 只看該作者
原帖由 KENT115W 於 2008-11-6 01:14 PM 發表
HATAKASHI 兄,
這裡就是我上一次向你提及的地方啦.
不知是否接受了我的意見後真的開設了玩RC的地方.
肯定可以玩我們的大坦克.

呢到私人場泥架,接受了你的意見
憑咩野呀你!?
不自量力,唔好咁天真啦~

Lotus 發表於 2008-11-6 22:05:52 | 只看該作者
三條柱中間改橫工字鐵樑.....可以删除中間柱一條
ken1720 發表於 2008-11-6 22:27:17 | 只看該作者

回復 1# 的帖子

玩兩味,正!
遲D返大陸玩三味添!
KENT115W 發表於 2008-11-6 23:36:12 | 只看該作者

私人場又點,乜你知咩? 你又知我講過乜野咩?唔通馮你呀.