RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kkchung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[ 新RC場 ] 大形有頂平路場和越野車場最新相片

樓主| kkchung 發表於 2008-11-5 23:34:14 | 只看該作者

弟不懂那裡地址叫什麼只知是(好像)是元朗大棠的大型主題樂園左右有荔枝園、植物教育徑、 BBQ 燒烤場燒烤、War game 野戰場、騎馬場、踩單車場、繩網、蝙蝠洞、鴕鳥園等等等等....
AMAT 發表於 2008-11-5 23:35:32 | 只看該作者
原帖由 kkchung 於 2008-11-5 23:34 發表

弟不懂那裡地址叫什麼只知是(好像)是元朗大棠的大型主題樂園有荔枝園、植物教育徑、 BBQ 燒烤場燒烤、War game 野戰場、騎馬場、踩單車場、繩網、蝙蝠洞、鴕鳥園等等等等....

噢....荔枝園果到.......

我諗如果係咗入面.....咁就應該問題細好多.....未必會俾人告到......
但係大家玩車又可能麻煩咗小小......
ALEXANDER 發表於 2008-11-5 23:36:52 | 只看該作者
嘩~正呀~改裝房車既天堂呀~
十卜十卜呀~

登錄/註冊後可看大圖
AMAT 發表於 2008-11-5 23:38:43 | 只看該作者
場地幾大.....但柱位多咗小小....真係幾礙眼......
 樓主| kkchung 發表於 2008-11-6 00:01:40 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2008-11-5 23:36 發表
嘩~正呀~改裝房車既天堂呀~
十卜十卜呀~

登錄/註冊後可看大圖

玩高速無碳加鋰電應很好玩,一是玩PRO10也不錯。那種直路的感覺
AMAT 發表於 2008-11-6 00:04:33 | 只看該作者
原帖由 kkchung 於 2008-11-6 00:01 發表

玩高速無碳加鋰電應很好玩,一是玩PRO10也不錯。那種直路的感覺

你話果到有巴士入去.....不過拿住一大抽O的車同工具....其實都唔係咁方便上巴士......
但都不失為一個好O既服務~
Lotus 發表於 2008-11-6 00:12:48 | 只看該作者
有柱位扎使D

我玩buggy  

吾知會吾會嘈到D馬同蝙蝠洞同鴕鳥之後又俾人投訴呢
AMAT 發表於 2008-11-6 00:14:12 | 只看該作者
原帖由 Lotus 於 2008-11-6 00:12 發表
有柱位扎使D

我玩buggy  

果到私人遊樂園場所,應該冇得投訴......因為遊樂地方......冇改變地面用途......
hatakashi 發表於 2008-11-6 00:16:35 | 只看該作者
原來係荔枝園, 咁就真係可以拎架坦克去玩啦
rc10 發表於 2008-11-6 00:18:55 | 只看該作者
D馬好細膽架,D油雞一full油,馬場d人就會.........
 樓主| kkchung 發表於 2008-11-6 00:27:37 | 只看該作者
原帖由 Lotus 於 2008-11-6 00:12 發表
有柱位扎使D

我玩buggy  

雖然地理位置不同。但也可能發生的是(嘈到D山洞地獄吸血蝙蝠出來吸人血,然後一些時間後變成蝙蝠精後化成人形四處作壞事)。希望有經驗的師兄弟出來說說會否有機會發生。路上也好像看到有蕉樹,蕉樹一路上也說易惹鬼。當蕉樹幹沾到血液後,會立即產生異變幻化成人。可能對場內的人有一定不好事發生....
georgej 發表於 2008-11-6 00:30:46 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-11-6 00:04 發表

你話果到有巴士入去.....不過拿住一大抽O的車同工具....其實都唔係咁方便上巴士......
但都不失為一個好O既服務~

步兵行入去,需然條村路都幾好行,但一大抽車同工具我估都要最快20分鐘,上次我一家大細去荔枝山莊玩,路經看到呢.
kwok7660 發表於 2008-11-6 00:30:59 | 只看該作者
原帖由 kkchung 於 2008-11-6 00:27 發表

雖然地理位置不同。但也可能發生的是(嘈到D山洞地獄吸血蝙蝠出來吸人血,然後一些時間後變成蝙蝠精後化成人形四處作壞事)。希望有經驗的師兄弟出來說說會否有機會發生。路上也好像看到有蕉樹,蕉樹一路上也說易惹鬼 ...

睇睇下變咗怪談呀 !
AMAT 發表於 2008-11-6 00:32:02 | 只看該作者
原帖由 kkchung 於 2008-11-6 00:27 發表

雖然地理位置不同。但也可能發生的是(嘈到D山洞地獄吸血蝙蝠出來吸人血,然後一些時間後變成蝙蝠精後化成人形四處作壞事)。希望有經驗的師兄弟出來說說會否有機會發生。路上也好像看到有蕉樹,蕉樹一路上也說易惹鬼 ...

你真係好想像力.......
香港係冇吸血蝙蝠紀錄,有O既都只係果蝠,即係食生果O既蝙蝠......

如果講蕉樹......國內大把地方種滿蕉樹.....咁年中咪應該好多妖精!?哈!
georgej 發表於 2008-11-6 00:33:10 | 只看該作者

現場環境一流,離民居都遠.途經還會看到士多啤梨園呢.
 樓主| kkchung 發表於 2008-11-6 00:34:22 | 只看該作者
原帖由 rc10 於 2008-11-6 00:18 發表
D馬好細膽架,D油雞一full油,馬場d人就會.........

希望馬仔沒事啦 從車路上去馬場在左邊向山、中大面積War game場、遙控車場好像反方向最右邊。不過那裡真的很大。
AMAT 發表於 2008-11-6 00:35:21 | 只看該作者
原帖由 georgej 於 2008-11-6 00:30 發表

步兵行入去,需然條村路都幾好行,但一大抽車同工具我估都要最快20分鐘,上次我一家大細去荔枝山莊玩,路經看到呢.

我都覺得拉入去果下係幾大鑊......

另外就係地方比較多花草.....應該比呢個TC等地更加多蚊......
建議係附近種多O的呢個菊花,同埋種O的驅蚊草係附近.......等O的蚊唔好接近個車場......
唔係的話.....點多多蚊香......唔針死,但比蚊香毒死....哈!
georgej 發表於 2008-11-6 00:36:16 | 只看該作者
AMAT 發表於 2008-11-6 00:36:18 | 只看該作者
原帖由 georgej 於 2008-11-6 00:33 發表

現場環境一流,離民居都遠.途經還會看到士多啤梨園呢.

相約O的情侶去果到種下草莓!?
georgej 發表於 2008-11-6 00:39:05 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-11-6 00:35 發表

我都覺得拉入去果下係幾大鑊......

另外就係地方比較多花草.....應該比呢個TC等地更加多蚊......
建議係附近種多O的呢個菊花,同埋種O的驅蚊草係附近.......等O的蚊唔好接近個車場......
唔係的話.....點多多 ...
步兵人仕第時兩樣水必備.蚊怕水,礦泉水..