RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1458|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請教各位師兄...check車問題...

lokaman 發表於 2007-4-7 01:22:28 | 顯示全部樓層
原帖由 烈火之魂 於 2007-4-7 01:11 發表
而家架車又係一邊甩一邊唔甩....
我換晒d新既波頭羅絲...油壓油...尾波箱油...d爛左既件...
重新較到d setting左右對稱...
但係一整起個車頭or車尾都係發現兩邊轆唔對稱...(一邊離地多d)
我就用粒機米同彈弓就 ...

play in wanchai
lokaman 發表於 2007-4-7 05:24:50 | 顯示全部樓層
原帖由 devilstar 於 2007-4-7 03:31 發表

我又想搵啲高手幫我check吓部車呀.幫幫忙啦文泰

我識set 12 son,幫唔幫到你你你
lokaman 發表於 2007-4-7 05:26:32 | 顯示全部樓層
原帖由 devilstar 於 2007-4-7 03:31 發表

我又想搵啲高手幫我check吓部車呀.幫幫忙啦文泰

我唔係高手係中手 ,你叫到,幫你搞靚佢

lokaman 發表於 2007-4-7 13:59:45 | 顯示全部樓層
原帖由 烈火之魂 於 2007-4-7 13:10 發表

就係set左之後兩面唔對稱ma...

你坼4絛油压,check下長度有冇長度一,4條kingpin有冇曲,膠前後arm有冇变形,8粒大波頭有冇曲,最重要上架set返啲toe in out,champer各樣拿樣
lokaman 發表於 2007-4-7 14:06:26 | 顯示全部樓層
原帖由 烈火之魂 於 2007-4-7 13:10 發表

就係set左之後兩面唔對稱ma...

你試下前後down stop不用,試下係唔係一樣大細灣,check下狗骨及杯有冇fing得好勁,係就換左重試,尾牙义有冇油及傘齒正唔正常,
lokaman 發表於 2007-4-8 07:10:40 | 顯示全部樓層
原帖由 jimjimracing 於 2007-4-7 16:59 發表
不如打散架野.. 再砌過.. 順便check 埋塊底板有無事

如果打散你講的話係另一樣野,請你看topic先講野,今你又点check呀jimjimracing
哥仔有物高見